Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO Lady Gaga canta imnul SUA investire Joe Biden 2021Urmăreşte-o pe Lady Gaga cântând imnul SUA la investirea lui Joe Biden - VIDEO Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria"

Zoia Alecu lansează un nou album, "Să ierţi"

Zoia Alecu va lansa pe 14 mai cel de-al patrulea album de studio. Noul disc se numește "Să ierţi" și va fi prezentat publicului în cadrul unui concert ce va avea loc la restaurantul „La Mia Musica” din București.
Zoia Alecu

Zoia Alecu

Zoia Alecu început cu folk, marea ei dragoste, a continuat cu rock, revenind apoi la folk. A început singură pe scenă, cu chitara ei, iar în 1986 a plecat cu Sfinx Experience în turneul scandinav. Au fost aproape 20 de ani. De rock.

Proiectele personale şi folkul au rămas în plan secund. Când trupa şi-a oprit motoarele, Zoia Alecu s-a întors la folk. Cu strâns din dinţi, cu multă muncă, luptând cu uitarea oamenilor, în 2007 reuşeşte să-şi lanseze primul album, “Vino aici”, urmat de al doilea, în 2009, “Cărări de maci”, şi al treilea, “Printre lupi”, în 2012.

Al patrulea album, “Să ierţi”, semnat, ca şi precedentele, de Zoia – muzică, versuri, aranjamente muzicale –, se va lansa pe 14 mai 2015, ora 19.30, la restaurantul „La Mia Musica” (Bulevardul Orhideelor, nr. 1). Laitmotivul  noului album este iertarea.

„Sună biblic, dar nu e o poruncă, vreau să înţeleagă bine toată lumea, este un îndemn. Să ierţi este drumul către pacea interioară, este drumul către lumina interioară, este drumul cel mai scurt către acea iubire dumnezeiască, iubire necondiţionată. Nu poţi să iubeşti fără să ierţi. Ura este cel mai mare consumator de oxigen. Te sufoci în propria-ţi ură şi nemernicie. Nu are rost să urăşti, nu există prostie mai mare ca asta”, susţine Zoia Alecu.

Zoia Alecu - "Să ierţi"

„Un album rotund, în care am căutat sonorități noi. Sunetele trebuie să fie în pas cu vremea, pentru că de la un an la altul sunt  linii noi, alte tendințe. În clipa în care nu ții pasul cu vremea te plafonezi, lumea începe să te uite sau rămâi cu un public foarte restrâns care te place așa cum erai tu pe vremuri și care nu e interesat de ceva nou. (...) Nu există interes pentru cultură. Este un lucru dureros. Mă doare sufletul să văd şi că muzica folk a ajuns nu Cenuşăreasă, ci servitoarea care trebuie să intre pe uşa din spate şi să nu stea mult, că deranjează. Asta mă deranjează. Câtă vreme mai pot cânta şi mă mai duce mintea să compun şi să scriu nu o să tac, pentru că nu pot să accept ca lucrurile să meargă aşa. Atât cât pot eu. Ştiu că nu se face primăvară cu o floare. Dar cine ştie, poate lângă floarea mea se mai aşază şi alte flori. Mai chemăm nişte albine şi le polenizează şi cine ştie ce mai iese. Vom vedea!”, mărturiseşte Zoia Alecu.

Alternativă la viaţa trăită pe repede-nainte şi nebucurată-n tihnă este acest cel mai recent album al Zoiei Alecu, un drum cântat cu dragoste, de la om la oameni.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Zoia Alecu
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cristi Minculescu revine în trupa Iris pentru 2 concerte alături de Felicia Filip

Cristi Minculescu va urca din nou pe aceeași scenă cu foștii colegi din Iris pentru a susține două concerte alături...

Închide