Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
Zilele Bucureștiului 2018: Rod Stewart, Hurts, Gheorghe Zamfir
INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Ed SheeranPrimul concert Ed Sheeran în România va avea loc în 2019, pe Arena Națională din București HavasiINFO CONCERT:
Havasi
INFO CONCERT:
Lenny Kravitz
Antrenori Vocea României 2018Ce piese ar cânta la audiții antrenorii de la Vocea României, Tudor Chirilă, Smiley, Andra și Irina Rimes - VIDEO

VIDEO: Debut muzical Stephen Hawking cu "Galaxy Song" (cover Monty Python)

Reputatul fizician englez Stephen Hawking a înregistrat pentru Record Store Day o nouă versiune a piesei "Galaxy Song", de pe coloana sonoră a filmului ”The Meaning of Life”. Coverul este însoțit de un videoclip, ce poate fi urmărit în articol.
Stephen Hawking

Stephen Hawking (foto: Jason Bye)

Stephen Hawking, teoretician al originii universului și unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, a rupt din timpul prețios acordat studiilor sale și cursurilor pe care le predă la Universitatea Cambridge pentru a înregistra prima sa piesă. Fizicianul și-a făcut recent debutul muzical cu un cover după "Galaxy Song", o melodie interpretată de actorul britanic Eric Idle în filmul ”The Meaning of Life”.

În această comedie de tip musical se caută răspunsuri la întrebări existențiale. Fiecare etapă a vieții, de la naștere până la moarte, este analizată în film de echipa Monty Python, totul fiind privit cu mult sarcasm. Piesa "Galaxy Song" ridiculizează importanța pe care o dăm micilor noastre probleme zilnice, în contextul în care la nivel global se întâmplă lucruri mult mai importante, care ne influențează existența tuturor.

Noua versiune a melodiei "Galaxy Song", înregistrată de Stephen Hawking, va fi lansată pe vinil, în ediție limitată, pe data de 18 aprilie. Lansarea va avea loc în cadrul Record Store Day, un eveniment care celebrează importanța activității caselor de discuri independente din întreaga lume.

Stephen Hawking a filmat pentru coverul său un videoclip, în care apare și fizicianul Brian Cox, membru marcant PPARC (Consiliul pentru Cercetări Astronomice și Fizica Particulelor Elementare) al Universității din Manchester. Mai jos puteți urmări acest video, precum și clipul original "Galaxy Song", din filmul ”The Meaning of Life”.

Stephen Hawking - "Galaxy Song" (cover Monty Python)

”Galaxy Song” - Monty Python's The Meaning of Life

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Toate hiturile Mariah Carey într-un singur album, "#1 to Infinity"

Mariah Carey va lansa o versiune actualizată a albumului cu hituri ”#1” lansat în 1998. Noul disc, "#1 to Infinity",...

Închide