Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

Trupa BaLako, premiată la Gala Premiilor Jazz

BaLako s-a aflat printre câștigătorii din acest an ai Galei Premiilor Jazz, ce s-a desfășurat la Hard Rock Cafe. Gala realizată de Alexandru Sipa își propune să fie cel mai important eveniment anual dedicat muzicii jazz, premiind numele care s-au evidențiat în acest domeniu în anul precedent.
BaLaKo la North Sea Jazz Festival

BaLaKo la North Sea Jazz Festival (foto: Alexandru Prepelita)

Juriul alcătuit din Olivia Sima - realizator și prezentator SRR, Anca Romeci - realizator și prezentator - SRR, Radu Canarache - jazz fan, Alex Revenco - jurnalist și Alexandru Sipa - președintele Fundației MUZZA și președintele juriului, i-a ales pe cei de la BaLaKo câștigători ai secțiunii Formația anului. În alegerea câștigătorului a fost luat în considerare pentru concertul de debut în această formulă, ce a avut loc pe terasa de la Promenada Mall, precum și prezențele de succes de la North Sea Jazz Festival, Sibiu, Timisoara, Sziget Festival, lansarea albumului de debut ”Colours”.

BaLaKo a mai primit o nominalizare și la categoria CD-ul anului, pentru materialul ”Colours” (lansat în luna septembrie 2014 și produs de Music in Space), numărându-se printre performerii serii, aceștia urcându-se pe scena Galei Premiilor Jazz pentru un recital special.

Având radacini pe continente și în culturi diferite (Cuba, România, Mexic, Ungaria și Slovacia), membrii BaLaKo sunt muzicieni profesioniști care au împărțit scena de-a lungul timpului cu nume celebre precum Buena Vista Social Club, Manolito Simonet y Su Trabucco, Bamboleo, Havana Lounge, Billy Cobham sau Luis Conte.

După apariții la două dintre cele mai mari festivaluri de jazz din lume, Montreux Jazz Festival și Nord Sea Jazz, dar și concerte în cadrul unor evenimente locale precum Plai Festival, BaLaKo a lansat albumul ”Colours”, un material ce include atât coveruri ale unor piese celebre precum ”La Negra Tomasa”, ”Spain” sau ”Saraiman”, cât și creații proprii ca ”How High is The Mood”, ”Timba Pa Mama” sau melodia ce dă titlul albumului. Elena Ionescu (Mandinga) a colaborat și ea cu cei de la BaLaKo la trei piese de pe noul material: ”Saraiman”, ”Carnaval” și ”Cârciuma”.

BaLako pregătește o serie de noi concerte pentru această vară, urmând să anunțe în curând toate evenimente la care va participa.

Balako live At Montreux Jazz Festival

Citește mai multe despre BaLaKo
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
A șaptea reprezentație "Disney Live! – Mickey’s Music Festival", programată pe 26 aprilie

Mickey’s Music Festival se bucură de un mare succes în rândul micilor spectatori, astfel că organizatorii au decis programarea unei...

Închide