Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO Lady Gaga canta imnul SUA investire Joe Biden 2021Urmăreşte-o pe Lady Gaga cântând imnul SUA la investirea lui Joe Biden - VIDEO Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria"

Joe Satriani revine în România pentru 2 concerte, la București și Cluj

Joe Satriani revine toamna aceasta în România. Pe 12 octombrie 2015, legendarul chitarist va concerta la Sala Polivalentă din București, iar pe 13 octombrie va urca pe scena Sălii Polivalente din Cluj-Napoca. Muzicianul va fi însoțit de membrii trupei sale, Marco Minnemann (tobe), Bryan Beller (bass) și Mike Keneally (clape, chitară). Biletele sunt disponibile la prețuri de presale până pe data de 30 iunie inclusiv.
Joe Satriani la primul concert în România - Sala Palatului, 20 mai 2013

Joe Satriani la primul concert în România - Sala Palatului, 20 mai 2013

În toamna acestui an se anunță două seri excepționale de rock instrumental. După succesul primului concert Joe Satriani în România, susținut în 2013 la Sala Palatului din București, muzicianul revine în țara noastră pentru două noi show-uri, la București și Cluj. Evenimentele fac parte din turneul european al muzicianului - ”The Shockwave Tour”.

Show-urile programate în cele două orașe vor cuprinde unele dintre cele mai apreciate şi mai ascultate melodii ale virtuozului chitarei, printre care: “The Crush of Love”, “Satch Boogie”, “Shine On American Dreamer”, “Cryin'” sau “Always with me, always with you”, cea mai iubită piesă din repertoriul lui Satriani.

Joe Satriani și-a căpătat reputația internațională odată cu discul din anul 1987 – „Surfing with the Alien„. După 10 milioane de discuri vândute și 14 nominalizări la Premiile Grammy, chitaristul de rock instrumental continuă să fie adorat de fanii săi din întreaga lume.

La începutul carierei de chitarist de rock instrumental, Satriani părea mai degrabă un profesor și mentor decât un interpret. Printre elevii săi s-au numărat: Steve Vaicare a concertat în 2012 la Sala Palatului, Kirk Hammett de la Metallica și David Bryson de la Counting Crows. Toţi aceștia recunosc că „Satch” le-a fost de nenumărate ori sursă de inspirație, iar fanii lor pot sesiza în interpretare influența expertizei tehnice a lui Joe Satriani. De la lansarea discului „Surfing with the Alien”, care l-a propulsat în lumina reflectoarelor, cariera lui Satriani a luat altă direcție. A fost votat drept cel mai bun chitarist de către cititorii celor mai prestigioase reviste de muzică și l-a însoțit pe Mick Jaggerde la Rolling Stones în primul lui turneu solo. Alături de Deep Purple, Satriani a cântat în turneele acestora din Japonia și Europa.

Joe Satriani la primul concert în România - Sala Palatului, 20 mai 2013

Joe Satriani la primul concert în România - Sala Palatului, 20 mai 2013

În 2009, Satriani a format trupa Chickenfoot împreună cu Sammy Hagar și Michael Anthony (Van Halen) și Chad Smith (Red Hot Chili Peppers). Albumul de debut a fost bine primit internațional, obținând premii în SUA, Canada și Europa. Revista Classic Rock numeaChickenfoot drept cea mai bună formație debutantă a anului 2009. Și cel de-al doilea album Chickenfoot din 2010 s-a bucurat de o critică favorabilă, beneficiind și de un turneu european de promovare.

Pe plan solo, cel mai nou album de studio al lui Satriani datează din octombrie 2010 și se numește „Black Swans and Wormhole Wizards”. Chitaristul a lansat în 2013 și un disc live – „SATCHURATED: Live In Montreal” în format de dublu CD și Blu-ray 3D. Înregistrările video sunt de la concertul din Metropolis, Montreal, de pe 12 decembrie 2010, iar 10 piese din cele 25 sunt de pe albumul din 2010.

Bilete la concertul lui Joe Satriani din București:

Biletele pentru concertul Joe Satriani programat la Sala Polivalentă din București pe 12 octombrie pot fi achiziționate la prețuri de presale până pe data de 30 iunie 2015 inclusiv.

  • VIP – 195 lei (presale)  / VIP – 225 lei (începând de la data de 1 iulie)
  • Cat.I – 155 lei (presale) / Cat.I – 185 lei (începând de la data de 1 iulie)
  • Cat.II – 115 lei (presale) / Cat.II – 135 lei (începând de la data de 1 iulie)
  • Cat.III – 95 lei (presale) / Cat.III – 115 lei (începând de la data de 1 iulie)
  • Cat.IV – 75 lei (presale) / Cat.IV – 95 lei (începând de la data de 1 iulie)

Citește mai multe despre Joe Satriani
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Lana Del Rey a compus noul single "Life Is Beautiful" pentru filmul "The Age of Adaline" - TRAILER

Lana Del Rey a compus o piesă nouă pentru coloana sonoră a filmului "The Age of Adaline". Noul single al...

Închide