Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna" Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor Damian Drăghici la Masked Singer România 2020 - captură ecranMasked Singer 2020: Damian Drăghici a fost Vampirul ce a interpretat piesa "Vals"

Culese din Cartier prezintă noul album Argatu': "Volumul III"

Culese din Cartier prezintă noul album Argatu': ”Volumul III” - un catalog de piese în care folclorul este mult mai bine fixat în sunet. Discul va fi lansat pe 30 mai, la Arenele Romane, în cadrul Soundcheck Fest 021.

Argatu

Proaspătul album oferă ascultatorilor o origine și o rădacină mult mai bine înfiptă în pământul românesc, un underground folclor mai puternic.

“Albumul diferă de celelalte două, în special prin maturitatea pe care o transmite, plus evoluția sunetului și claritatea acestora, dusă la un alt nivel. Volumul III reprezintă un apogeu pe care l-am atins în materia de producție muzicală, mai multe genuri, combinații foarte multe între ritmuri: pe lângă hip hop, glitch, electronic dub, drum and bass, veți g[si rock, breakbeat sau dancehall” - Argatu'

PROMO VIDEO - Argatu': Volumul III

Piesa de rezistență a acestui album este, în viziunea, lui Argatu', "Asta-i hora-n Fălticeni".

„Pe lângă faptul ca poartă numele orașului din care provin, transmite cu exactitate energia cu care oamenii noștri din Bucovina au fost binecuvantați. Este o piesă care nu te lasă sa stai jos, fie că esti moldovean, dobrogean, ardelean, bănățean, muntean ori oltean” - Argatu'

Toate piesele poartă semnatura lui Argatu' și conțin atât sample-uri de folclor, cât și sunete originale înregistrate în studio. Veți descoperi inclusiv sunete calde de caval, fluier, țambal, cimpoi și multe altele.

„Masca de pe copertă e realizată de Nicu Duță ca și concept, apoi executată de Vasile Nacu și editată de Mihai Gheorghe, cel care a făcut și sculptura microfonului de piatră pentru albumul Underground folclor. Ne-am gândit să aducem ceva original, așa că am făcut masca "în carne si oase" – Bean, Culese din Cartier.

Argatu' - Volumul III (copertă album)

Argatu' - Volumul III (copertă album)

Noul album Argatu' va fi lansat în cadrul Soundcheck Fest 021, primul festival care lasă porțile deschise în timpul probelor de sunet. Ediția de anul acesta va avea loc pe 30 mai, la Arenele Romane. Biletele pentru festival pot fi cumpărate la prețul de 45 de lei în luna aprilie și la 55 de lei în luna mai.

Argatu' este student la UMF Iași, are 22 de ani și reprezintă cu cinste orașul Falticeni (județul Suceava).

Citește mai multe despre Argatu
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Trupa VUNK continuă turneul ''Înconjurul Lumii''

Turneul "Înconjurul lumii" continuă. Trupa Vunk se pregătește să concerteze în alte 6 orașe din România, în căutarea viselor voastre....

Închide