Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 RBD"Rebelde" va fi difuzat pe Netflix într-o nouă versiune - TEASER Liana Stanciu anunțâ când vom afla care e piesa României la Eurovision 2021Piesa României la Eurovision 2021 - Când e aleasă și ce jurați fac selecția Ana-Maria Mărgean la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Ana-Maria Mărgean a fost micuța ventrilocă care a primit Golden Buzz de la Andra Destiny ALA la "Românii au talent" 2021Destiny ALA a emoționat juriul de la "Românii au talent" cu puterea de a simți muzica chiar dacă nu o aud Anya Taylor-Joy în trailerul "The Queen's Gambit"Câștigătorii Globurilor de Aur 2021 - Lista completă Adriana & Romică - Maria Tănase și Fărâmiță Lambru la "Te cunosc de undeva!"Adriana Trandafir și Romică Țociu i-au portretizat pe Maria Tănase și Fărâmiță Lambru și au câștigat cea de-a patra gală "Te cunosc de undeva!"

Culese din Cartier prezintă noul album Argatu': "Volumul III"

Culese din Cartier prezintă noul album Argatu': ”Volumul III” - un catalog de piese în care folclorul este mult mai bine fixat în sunet. Discul va fi lansat pe 30 mai, la Arenele Romane, în cadrul Soundcheck Fest 021.

Argatu

Proaspătul album oferă ascultatorilor o origine și o rădacină mult mai bine înfiptă în pământul românesc, un underground folclor mai puternic.

“Albumul diferă de celelalte două, în special prin maturitatea pe care o transmite, plus evoluția sunetului și claritatea acestora, dusă la un alt nivel. Volumul III reprezintă un apogeu pe care l-am atins în materia de producție muzicală, mai multe genuri, combinații foarte multe între ritmuri: pe lângă hip hop, glitch, electronic dub, drum and bass, veți g[si rock, breakbeat sau dancehall” - Argatu'

PROMO VIDEO - Argatu': Volumul III

Piesa de rezistență a acestui album este, în viziunea, lui Argatu', "Asta-i hora-n Fălticeni".

„Pe lângă faptul ca poartă numele orașului din care provin, transmite cu exactitate energia cu care oamenii noștri din Bucovina au fost binecuvantați. Este o piesă care nu te lasă sa stai jos, fie că esti moldovean, dobrogean, ardelean, bănățean, muntean ori oltean” - Argatu'

Toate piesele poartă semnatura lui Argatu' și conțin atât sample-uri de folclor, cât și sunete originale înregistrate în studio. Veți descoperi inclusiv sunete calde de caval, fluier, țambal, cimpoi și multe altele.

„Masca de pe copertă e realizată de Nicu Duță ca și concept, apoi executată de Vasile Nacu și editată de Mihai Gheorghe, cel care a făcut și sculptura microfonului de piatră pentru albumul Underground folclor. Ne-am gândit să aducem ceva original, așa că am făcut masca "în carne si oase" – Bean, Culese din Cartier.

Argatu' - Volumul III (copertă album)

Argatu' - Volumul III (copertă album)

Noul album Argatu' va fi lansat în cadrul Soundcheck Fest 021, primul festival care lasă porțile deschise în timpul probelor de sunet. Ediția de anul acesta va avea loc pe 30 mai, la Arenele Romane. Biletele pentru festival pot fi cumpărate la prețul de 45 de lei în luna aprilie și la 55 de lei în luna mai.

Argatu' este student la UMF Iași, are 22 de ani și reprezintă cu cinste orașul Falticeni (județul Suceava).

Citește mai multe despre Argatu
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Trupa VUNK continuă turneul ''Înconjurul Lumii''

Turneul "Înconjurul lumii" continuă. Trupa Vunk se pregătește să concerteze în alte 6 orașe din România, în căutarea viselor voastre....

Închide