Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Cristi Minculescu revine în trupa Iris pentru 2 concerte alături de Felicia Filip

Cristi Minculescu va urca din nou pe aceeași scenă cu foștii colegi din Iris pentru a susține două concerte alături de celebra soprană Felicia Filip. Spectacolele vor avea loc la Cluj-Napoca (pe 22 mai) și la Târgu Mureș (pe 23 mai), făcând parte din programul festivităților pregătite pentru zilele orașelor respective.

Publicat

pe

Felicia Filip / Cristi Minculescu
Felicia Filip / Cristi Minculescu

"Așa cum am mai spus, mutarea mea în Germania nu presupune deloc ruperea legăturilor cu țara mea și cu fenomenul muzical din România. Am spus-o și o repet: am fost și rămân deschis oricăror colaborări artistice. În acest sens am inițiat legătura cu câțiva muzicieni germani, alcătuind trupa Lotus, am reluat contactul cu Nuțu Olteanu, fondator la trupei Iris și, împreună cu doi muzicieni suedezi, am format ceea ce a fost numit un Super-grup, iar mai recent mi-am format propria trupa, alcătuită din muzicieni mai tineri, dar deosebit de talentați: Rares Totu (chitară), Seby Yo (bas), Cosmin Farcas (clape) și Cătălin Cioarga (tobe), împreună cu care susțin cele mai multe concerte (pentru viitorul apropiat avem programate cântări la: București, Iași, Suceava, Botoșani, Bacău, Târgoviște, Câmpina, Sinaia și altele). Sigur că m-a bucurat oportunitatea de a ma reîntâlni pe aceeași scenă cu vechii mei colegi de la Iris și cu Doamna Felicia Filip și ne vom strădui cu toții să oferim publicului momentele memorabile pe care și le dorește. Așteptăm cu nerăbdare reîntâlnirea cu oamenii minunați din Cluj și din Târgu Mureș și sperăm să mai avem cât de curând astfel de ocazii speciale, în care muzica ne unește!", a declarat Cristi Minculescu.

Nelu Dumitrescu, liderul grupului Iris, este și el entuziamat de această reunire.

"Eu și colegii mei (Valter, Boro si Relu) suntem încântați să ne regăsim din nou pe aceeași scenă cu Cristi - vocea care a dat întotdeauna marca trupei noastre - și, în același timp, să reluăm colaborarea cu Doamna Felicia Filip, o adevărată personalitate muzicală, de care ne leagă o extraordinară performanță scenică și discografică. Suntem hotărâți să facem totul pentru a satisface așteptările publicului, care ne-a trimis o mulțime de semnale că își dorește reluarea acestor colaborări și vom răspunde cu plăcere propunerilor venite de la organizatorii de evenimente. Pe de altă parte, ne vom menține obiceiul de a încuraja soliștii mai tineri (cum s-a intamplat cu Tony Seicarescu și, mai recent, cu Rafael) cărora le vom oferi posibilitatea de a cânta împreună cu noi. Avem în vedere tineri remarcați la concursurile de talente, dar nu numai. Cu aceeași bucurie vom invita alături de noi și alți prieteni și colaboratori, cum ar fi: Paula Seling, Dan Bittman sau marea actriță Maia Morgenstern, împreună cu care spectacolele noastre vor deveni tot mai complexe, dar la fel de directe ca și până acum."

Concertele alături de trupa Iris și Cristi Minculescu au fost întâmpinate cu bucurie și de către soprana Felicia Filip, care a mulțumit cu acest prilej celor care au apreciat de-a lungul anilor această colaborare.

"Reîntâlnirea cu cea mai frumoasă voce a rock-ului românesc din toate timpurile (aici l-am numit, desigur, pe Cristi Minculescu), cu trupa de legendă și vis - Iris, îmi dă certitudinea că vom începe o nouă etapă a colaborării noastre, atât de dorită de fanii care nu încetat o clipa să ne aștepte, să ne prețuiască și să ne iubească."

Detalii suplimentare despre cele două concerte, de la Cluj și Târgu Mureș, vor fi dezvăluite în curând.

Iris & Felicia Filip - "Baby" (Live at Iris Athenaeum 2000)

Comentează

Trending