Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Cei mai bogați muzicieni britanici - TOP 2015

The Sunday Times a dezvăluit lista celor mai bogați artiști din Marea Britanie. Așa cum era de așteptat, în Top 20 se regăsesc o mare parte dintre marile nume rock ale industriei: Paul McCartney, Mick Jagger, Ozzy Osbourne, Sting, Roger Waters, Eric Clapton. În articol puteți consulta lista completă și cifrele estimate ale averilor celor mai înstăriți muzicieni britanici.

Publicat

pe

Cei mai bogați cântăreți britanici în 2015
Cei mai bogați cântăreți britanici în 2015

Industria muzicii rock este în continuare una extrem de prosperă în Marea Britanie. Conform ultimului top dezvăluit de publicația Sunday Times, cei mai bogați artiști în 2015 sunt marii muzicieni ai anilor '60, '70, '80 și '90, activi și astăzi prin susținerea de concerte cu casa închisă și/sau lansări de albume cu poziții fruntașe în clasamente.

Ca și anul trecut, pe primul loc se află Sir Paul McCartney și soția sa, Nancy Shevell, averea estimată a celor doi ridicându-se la 1,1 miliarde de dolari. Fostul membru Beatles a lansat cel mai recent album, ”New”, în 2013, ultimii 2 ani fiind petrecuți pe scenă, în concerte organizate pe cele mai mari stadioane ale lumii. Turneul ”Out There”, început în mai 2013, i-a adus până acum încasări de peste 172 de milioane de dolari, suma urmând să crească până la finalul anului prin încasările următoarelor 17 concerte programate în Europa și America.

Paul McCartney - "Appreciate"

Pe poziția a doua în topul Sunday Times se află compozitorul Andrew Lloyd-Webber, cunoscut pentru activitatea sa în muzica de teatru și film. Acesta este urmat în clasament de trupa U2, a cărei activitate discografică a fost reluată în 2014, după 5 ani de pauză de la apariția aclamatului ”No Line on the Horizon” (2009). Noul album al formației se numește ”Songs of Innocence” și este promovat printr-un turneu mondial început în mai 2015.

În top se regăsesc și Sir Elton John și Sir Mick Jagger, precum și Roger Waters, Ringo Starr, Eric ClaptonSir Tom Jones și nu în ultimul rând Robbie Williams, pe care îl vom vedea la București vara aceasta, pe 17 iulie.

Top 20: Cei mai bogați muzicieni din Marea Britanie în 2015

 1. (locul 1) Sir Paul McCartney și Nancy Shevell - 730 de milioane de lire (1.095 de miliarde de dolari)
 2. (locul 2) Lord Lloyd-Webber - 650 de milioane de lire (975 de milioane de dolari)
 3. (locul 3) U2 - 431 de milioane de lire (646 de milioane de dolari)
 4. (locul 4) Sir Elton John - 270 de milioane de lire  (405 de milioane de dolari)
 5. (locul 5) Sir Mick Jagger - 225 de milioane de lire (337 de milioane de dolari)
 6. (locul 6) Keith Richards - 210 milioane de lire (315 de milioane de dolari)
 7. (locul 7) Michael Flatley - 195 de milioane de lire (292 de milioane de dolari)
 8. (locul 8) Ringo Starr - 180 de milioane de lire (270 de milioane de dolari)
 9. (locul 8) Sting - 180 de milioane de lire (270 de milioane de dolari)
 10. (locul 9) Roger Waters - 160 de milioane de lire (240 de milioane de dolari)
 11. (locul 10) Eric Clapton - 155 de milioane de lire (232 de milioane de dolari)
 12. (locul 11) Sir Tom Jones - 150 de milioane de lire (225 de milioane de dolari)
 13. (locul 11) Sir Tim Rice - 150 de milioane de lire (225 de milioane de dolari)
 14. (locul 11) Rod Stewart - 150 de milioane de lire (225 de milioane de dolari)
 15. (locul 12) David Bowie și Iman Abdulmajid - 135 de milioane de lire (202 milioane de dolari)
 16. (locul 12) Robbie Williams - 135 de milioane de lire (202 milioane de dolari)
 17. (locul 13) Ozzy și Sharon Osbourne - 130 de milioane de lire (195 de milioane de dolari)
 18. (locul 14) Phil Collins - 110 milioane de lire (165 de milioane de dolari)
 19. (locul 14) Brian May - 110 milioane de lire (165 de milioane de dolari)
 20. (locul 14) Charlie Watts - 110 milioane de lire (165 de milioane de dolari)

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Brian May, chitaristul Queen a lansat o versiune remasterizată şi un nou clip pentru piesa "Driven By You"

Brian May, unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni din lume şi chitaristul Queen a început cariera solo relativ târziu. Totul pornea cu track-ul "Driven By You", lansat în noiembrie 1991, care a devenit imediat un hit mondial. A fost compus pentru o celebră reclamă la o maşină Ford, iar acum primeşte o remasterizare, alături de un videoclip nou.

Publicat

pe

Brian May și Kerry Ellis în concert la București pe 14 martie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

"Driven By You" este una dintre cele mai apreciate piese solo ale lui Brian May şi a apărut în perioada în care Freddie Mercury încetase din viaţă. Brian avea să îşi canalizeze toată durerea în finalizarea primului său album solo, "Back to Light", care a debutat în 1992. A declarat în multiple interviuri că acest album şi turneul global care a urmat au fost singurele modalităţi de terapie după moartea lui Freddie. Revenind la piesa remasterizată, ea a debutat pe 25 iunie 2021 şi este plină de energie şi optimism.

Are ceva de glam rock, puţin rock progresiv şi secţiunile de voci suprapuse, tehnică folosită şi la Queen. Nu doar piesa a fost remasterizată, ci şi videoclipul, iar ambele preced o versiune nouă a albumului "Back to Light", care va sosi pe 6 august 2021. Originalul "Driven By You" a ajuns pe locul 6 în UK Singles Chart şi locul 9 în US Billboard Album Rock Chart. Imaginile pe care le vedeţi în videoclip sunt filmate la prima reprezentaţie live în care a apărut piesa, în Sevilia, Spania, la concertul Guitar Legends din 1991.

Sunt incluse şi imagini din turneul sud american al chitaristului. Brian este însoţit de o trupă all-star, cu Cozy Powell la tobe, Neil Murray la bas şi Steve Vai la chitară ritm. Rick Wakeman şi Mike Moran se află la clape, iar Maggie Ryder, Mirian Stockley şi Chris Moran au rol de backing vocals. Acest single se năştea în baia unei piscine din Los Angeles. Brian May s-a întâlnit la piscină cu un producător de reclame, care se bronza şi cei doi au intrat în vorbă.

Advertiserul i-a propus lui Brian să compună o piesă pentru o reclamă, construită în jurul sloganului "Everything we do, we do for you". Ulterior avea să se schimbe în "Everything we do is driven by you", ca aluzie la automobilul Ford din reclamă. May i-a prezentat piesa lui Freddie Mercury în ultimele sale zile de viaţă, iar solistul l-a încurajat pe May, îndemnându-l să "îşi găsească aripile" în cariera sa solo. A fost şi o opţiune de a o transforma în piesa Queen, cu Freddie la voce, dar solistul s-a declarat mulţumit de modul în care cânta Brian.

Albumul "Back to the Light" remasterizat va sosi alături de "Out of the Light", un release companion, iar acestea vor veni sub formă de box set cu 2 CD-uri, dar şi digital. Vor include ca bonus 3 variante alternative de "Driven By You", inclusiv cea din reclama Ford, dar şi o versiune Cozy şi Neil din 1993. Albumul remasterizat care vine pe 6 august, va fi disponibil pe CD, vinil, casetă, download digital şi streaming.

Citește în continuare

Lifestyle

Roger Waters îl atacă pe Mark Zuckerberg, pe tema utilizării unei piese Pink Floyd

Roger Waters, basistul şi compozitorul trupei Pink Floyd a fost mereu vocal pe temele sociale şi politice, iar acum are o dispută personală cu Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook. Muzicianul l-a numit pe oficialul reţelei de socializare "un idiot", atunci când i s-a propus ca o faimoasă piesa Pink Floyd să fie folosită pentru a promova serviciile Instagram. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Roger Waters The Wall la Bucuresti pe 28 august 2013

Fondatorul trupei Pink Floyd, Roger Waters s-a inflamat atunci când i s-a făcut o ofertă "uriaşă" din partea lui Mark Zuckerberg pentru a folosi piesa "Another Brick In the Wall". Melodia ar fi urmat să ajungă într-un film promoţional pentru Instagram. În general Pink Floyd şi piesele sale nu s-au asociat cu campanii promoţionale şi cu reclame televizate sau online.

Invitat la un forum de discuţii cu privire la întemniţarea lui Julian Assange, Waters a povestit despre oferta care i-a fost făcută de către Zuckerberg. Artistul nu s-a ferit să folosească vorbe grele, numindu-l pe CEO-ul Facebook "idiot" şi acuzându-l că se numără printre motivele pentru care povestea lui Assange nu a ajuns la publicul de masă. Assange a fost urmărit internaţional pentru scurgerea de informaţii secrete şi documente vitale pentru statul american.

În vreme ce Roger Waters se afla pe scenă unde se discută subiectul, a prezentat o scrisoare de la Mark Zuckerberg, care îi solicită utilizarea melodiei Pink Floyd. Artistul a folosit expresii ca "f*ck you" şi a declarat că luptă împotriva "lor, cei care vor să ia absolut tot".

Iată cum sună scrisoarea de la Facebook:

Am dorit să vă mulţumim că aţi luat luat în calcul acest proiect. Simţim că sentimentul din miezul piesei este încă relevant şi necesar în zua de azi, ceea cât de atemporală este opera ta/voastră.

Apoi Waters a pufnit şi a spus:

Şi ei vor să o folosească să facă Facebook şi Instagram şi mai mari şi mai puternice decât sunt deja, astfel încât să poată continua să ne cenzureze pe noi toţi din această cameră şi să împiedice această poveste despre Julian Assange să vadă lumina zilei. Publicul general ar putea zice "Ce!? Ce!? Nu mai vrem!".

Nu vreau să iau parte la acest "bullsh*t" Zuckerberg.

"Another Brick în the Wall" a apărut pe albumul Pink Floyd din 1979 "The Wall", ca o parte a unei compoziţii triple. A doua parte a fost lansată ca un single şi a cucerit topul Billboard Hot 100, primind apoi discul de platină în SUA. Este imnul rebelilor, inadaptaţilor, celor care gândesc diferit şi se opun opresiunii şi are această însemnătate de decenii.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Urmărește-l pe Tom Jones în cadrul seriei Tiny Desk (Home) Concert - VIDEO

Vocea lui Tom Jones a electrizat încă o dată audiența, reputatul muzician dând dovodă de resurse inepuizabile în cadrul seriei Tiny Desk (Home) Concert. A interpretat trei piese și a fost suficient pentru a ne declanșa dorința de a-l revedea live.

Publicat

pe

Tom Jones: Tiny Desk (Home) Concert
Tom Jones: Tiny Desk (Home) Concert │ FOTO: Captură YouTube

Publicat chiar în ziua în care Sir Tom Jones a împlinit 81 de ani, concertul său din cadrul Tiny Desk este spectaculos de la prima până la ultima notă. Muzicianul mușcă fiecare cuvânt și articulează fiecare emoție cu atâta forță și precizie, încât cu greu ar putea cineva să-i conteste talentul. Poate doar cineva pus pe glume sau rău intenționat.

"Mă bucur să revin la Tiny Desk. Cred că ultima oară când am făcut asta se întâmpla în 2012. Wow, au trecut aproape 10 ani de atunci. Asta se întâmpla în Washington, iar concertul acesta are loc în Wiltshire (Anglia). Suntem la Real World Studios din Wiltshire, unde am mai înregistrat piese în trecut. Mă bucur că putem cânta live, pentru că nu am mai interpretat piesele astea de când le-am înregistrat. Acum le cântăm live, ceea ce este extraordinar, considerând cât de dificil ne-a fost, de anul trecut încoace. Mă bucur să pot cânta din nou. De abia aștept să plec în turneu, dar suntem aici, acum, pentru a cânta pentru voi", ne-a transmis Tom Jones.

Trei piese de pe cel cel mai recent album au fost selectate pentru acest show, cea mai emoționantă fiind ultima, "I'm Growing Old". Din trupa muzicianului fac parte: Ethan Johns la chitară, Nick Pini la bas, Stephanie Ward la clape și Jeremy Stacey la tobe.

Setlist Tom Jones - Tiny Desk (Home) Concert:

 • "One More Cup of Coffee"
 • "No Hole In My Head"
 • "I'm Growing Old"

VIDEO: Tom Jones la Tiny Desk (Home) Concert

Sir Tom Jones este un artist complet, care a explorat multe genuri muzicale și preferințele unui public la fel de divers și eclectic. Cu o carieră muzicală de peste cinci decenii, Tom Jones este o forță în lumea muzicală, câștigând admirația criticilor atât pentru show-urile live desăvârșite, cât și pentru cele peste 40 de albume înregistrate.

De-a lungul carierei, Tom Jones a câștigat numeroase distincții muzicale, iar în 2006 a fost investit la rangul de cavaler de către regina Marii Britanii, fiind invitat să concerteze la Palatul Buckingham cu ocazia celebrării Jubileului de Diamant. Acesta a primit un premiu Silver Clef pentru toate realizarile sale, distincția Hitmaker (US) din partea compozitorilor americani de pe Hall of Fame și prestigiosul premiu Music Industry Trust (UK, 2010).

Citește în continuare

Trending