Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Connect-R, Liviu Teodorescu, Cedry2k - Inapoi La Zero"Înapoi La Zero", cu Cedry2k, Connect-R și Liviu Teodorescu - VIDEO TEASER Miley Cyrus - Live from Whisky a Go GoVIDEO: Miley Cyrus a cântat piese The Cure și The Cranberries la #SOSFest Alexandra Sîrghi în audițiile de la X Factor 2020Alexandra Sîrghi a adus emoția pe scena de la X Factor 2020 - VIDEO East European Comic ConEast European Comic Con se reprogramează în iunie 2021 - DETALII BILETE Adele - Send My Love (To Your New Lover)Adele va fi gazda următorului episod Saturday Night Live (SNL) Tavi Clonda deghizat în Madonna la "Te cunosc de undeva!" pe 17 octombrie 2020Deghizat în Madonna, Tavi Clonda marchează a doua victorie la "Te cunosc de undeva!" - VIDEO

Turneul "de om bătrân" al lui David Gilmour începe în 2015 în Europa - LISTĂ CONCERTE

David Gilmour a anunțat datele primelor concerte programate în 2015. Turneul "de om bătrân", așa cum l-a numit muzicianul, va începe pe 12 septembrie, în Croația, momentan fiind anunțate 8 concerte. Biletele vor fi puse în vânzare mâine, 6 martie, o zi ce marchează un moment important din viața muzicianului: David Gilmour împlinește vârsta de 69 de ani.
David Gilmour

David Gilmour

Fostul vocalist și chitarist Pink Floyd, David Gilmour, se reîntoarce anul acesta pe scenă, după o absență din circuitul concertistic de aproape un deceniu. Cel mai recent album solo al muzicianului, ”On an Island”, a fost lansat în 2006, concertele de promovare ale acestui material fiind ultimele susținute.

În septembrie 2015 va începe un nou turneu David Gilmour, în aceeași perioadă urmând a fi lansat și noul său album.

"David Gilmour a anunțat că va cânta live în UK și Europa în septembrie 2015, perioada fiind aleasă pentru a coincide cu lansarea celui de-al 4-lea album de studio, neintitulat încă", apare în anunțul oficial ce confirmă viitoarele concerte.

Turneul lui David Gilmour cuprinde, momentan, 8 concerte programate în Croația, Italia, Franța, Germania și UK.

Concerte David Gilmour în 2015 - Turneu european:

  • 12 septembrie 2015 – Pula, Croația - Arena Pula
  • 14 septembrie 2015 – Verona, Italia - Verona Arena
  • 15 septembrie 2015– Florence, Italia - Teatro Le Mulina
  • 17 septembrie 2015– Orange, Franța - Theatre Antique
  • 19 septembrie 2015– Oberhausen, Germania - Koing-Pilsener Arena
  • 23 septembrie 2015– Londra, UK - The Royal Albert Hall
  • 24 septembrie 2015– Londra, UK - The Royal Albert Hall
  • 25 septembrie 2015 – Londra, UK - The Royal Albert Hall

Biletele pentru concertele lui David Gilmour din 2015 vor fi puse în vânzare pe 6 martie, zi în care muzicianul va împlini respectabila vârstă de 69 de ani.

UPDATE: Toate cele 10 concerte au devenit sold-out a doua zi de la punerea în vânzare.

În ce privește noul album al lui David Gilmour, acesta va fi lansat, conform anunțului oficial, tot în septembrie 2015. La acest material muzicianul lucrează de câteva luni bune, în octombrie anul trecut înregistrările fiind încă în derulare.

„Înregistrările merg foarte bine. Sunt câteva demo-uri nefinalizate, iar pe unele dintre ele le voi înregistra din nou. Mai sunt câteva luni de muncă de investit. Sper că îl voi termina anul ce urmează. După care sper să plec înr-un turneu de om bătrân, nicidecum ceva cu 200 de date programate”, anunța David Gilmour în 2014 într-un interviu acordat revistei Rolling Stone.

David Gilmour a produs recent noul album Pink Floyd, „The Endless River„. Prin acest disc, Gilmour și Mason i-au adus un tribut fostului clăpar al formației, Rick Wright, ce s-a stins din viață în septembrie 2008.

Citește mai multe despre David Gilmour
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Piesă nouă Avicii feat. Chris Martin - "Heaven" - AUDIO

Avicii a interpretat în cadrul unui concert din Australia o piesă nouă de pe albumul ”Stories”. Melodia se numește "Heaven"...

Închide