Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 "Grijile s-au dus", ne spun Holograf și K-Gula - VIDEO TEASER Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival

Paloma Faith, Selah Sue și Interpol concertează la Sziget 2015 - CONFIRMĂRI

Mai mult de 20 de nume noi au fost anunțate la Sziget Festival 2015. Aceste nume se alătura celor deja confirmate, printre care Robbie Williams, Florence and the Machine, Alt-J, Martin Garrix. O săptămână de distracție non-stop este garantată în perioada 10-17 august, la Budapesta.
Interpol / Paloma Faith / Selah Sue

Interpol / Paloma Faith / Selah Sue

Sziget îi anunță cu mândrie pe Foals, care lucrează la material nou ce va fi disponibil anul acesta, dar și pe Marina and the Diamonds, care revine, în stil propriu, pe Insula Libertății. Interpol vin și ei cu noul lor album intitulat „El Pintor”, în timp ce nominalizatul la Grammy, producătorul Alesso, cu o legiune de fani online, onorează publicul cu prezența sa.

Duo-ul australian Knife Party vor fi, cu siguranță, gazdele unei petreceri pe cinste iar Paloma Faith, aflată într-o continuă evoluție, ne va purta cu ea în lumea nouă pe care o explorează.

Paloma Faith - "Only Love Can Hurt Like This"

Acum 20 de ani, Gentleman punea piciorul pentru prima dată pe tărâmuri jamaicaine urmând ca, de-a lungul anilor, să încânte întreaga lume cu muzica reggae. Anul acesta va putea fi ascultat la Sziget.

SBTRKT vine la festivalul din Budapesta cu „Wonder Where We Land”, un album magic, experimental, deosebit, fiind rezultatul unor colaborări incitante. Surorile multi-talentate ale scenei dance – Mim și Liv Nervo din NERVO – se alătură și ele programului divers de la Sziget, la fel și Dropkick Murphys.

The Maccabees aduc la Sziget piese de pe cel de-al treilea lor album de studio, intitulat „Given To The Wild”, o capodoperă a pop-ului distorsionat, psihedelic și melancolic.

The Maccabees - "Went Away"

În ultimii opt ani, cel mai extravagant trio din Baltimore, Future Islands, au menținut un ritm admirabil, neîncetinind nicio clipă. Pop-ul funcționează întotdeauna cel mai bine, atunci când la mijloc se află o inimă care bate și care, câteodată, sângerează. Puterea dihotomiei melodiilor pop ancorate în melancolie, îi este binecunoscută lui Foxes, vocalista și compozitoarea de 22 de ani Louisa Rose Allen.

De-a lungul ultimelor două decenii, germanii Beatsteaks s-au consacrat ca unul dintre cele mai importante nume din țara lor, combinând molipsitor efervescența punk-ului cu compoziții rock complexe. Stilul danezei MØ nu e prea ușor de definit. Un amestec unic de muzică de dormitor, soul-punk-electro-R&B și armonii pop – alături de niște colaborări notabile – cam la asta ne putem aștepta și la Sziget. Început ca o modalitate de a explora diferențele dintre hip-hop și EDM s-a dovedit a fi un concept de succes pentru Yellow Claw.

Selah Sue face parte dintr-o nouă generație pentru care muzica nu are limite și va veni la Sziget cu ultimul său album, "Reason".

Selah Sue - "Alone"

Și ajungem la producătorul francez Vitalic al cărui show nu trebuie ratat anul acesta pe Insula Libertății. În scurta dar intensa sa carieră, Dotan a compus, înregistrat și cântat peste tot în lume. Cu toate că se descrie câteodată ca fiind destul de singuratic, îl așteptăm pe Dotan să vină la Sziget cu o trupă live formată din șase membri! Rapperul și MC-ul olandez Typhoon vine și el la Sziget, la fel și William Fitzsimmons, al cărui album, „Lions”, reflectă în muzică evoluția prin care a trecut, pe plan personal, de la „Gold In The Shadow” încoace. Nu în ultimul rând, Halestorm, trupa hard-rock din Pennsylvania, vine la Sziget cu cel de-al treilea album „Into the Wild Life”, preconizat să iasă în luna aprilie.

Sziget este unul dintre puținele festivaluri despre care se poate spune că te-ai putea distra și fără scenele muzicale, dar, cu toate acestea, stabilirea unui program muzical complex și foarte divers, este o misiune importantă a organizatorilor. În perioada următoare vor fi anunțate multe detalii despre programul Sziget 2015: muzică, distracție, activități artistice și nu numai.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre InterpolMarina And The DiamondsPaloma FaithSelah Sue
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Eric Clapton -– "“Forever Man”", trei decenii de carieră într-un singur Best Of

Legendarul compozitor, vocalist și chitarist Eric Clapton va lansa pe 11 mai 2015 o nouă compilație de tip Best Of...

Închide