Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Mayhem concertează pentru prima oară în România la I Am The Rocker

Una dintre cele mai controversate formații de metal, Mayhem, va concerta în premieră la București în iulie 2015, în cadrul festivalului I Am The Rocker. Noul nume confirmat este adăugat unui line-up generos, ce include trupe precum Dream Theater, Black Star Riders (The New Thin Lizzy), Kamelot, Carcass, Skindred, Myrath, Arkona, Terrana Band.

Publicat

pe

Mayhem
Mayhem

Legendă a black metal-ului norvegian, Mayhem continuă să fie o forță a muzicii extreme și în prezent. Formația a lansat în 2014 un nou material, „Esoteric Warfare”, prin intermediul căruia dezvoltă laitmotivele precendentului „Ordo Ad Chao” (2007). Tot în 2014, Mayhem a aniversat nu mai puțin de 30 de ani activitate, o perioadă lungă din care nu au lipsit momentele tragice și controversele. Acestea au ajuns să marcheze scena black metal pentru totdeauna: sinuciderea vocalului Dead în 1991 și crima comisă asupra chitaristului și liderului Euronymous de către Varg Vikernes (Burzum) în 1993.

Mayhem are la activ 5 albume de studio până în prezent, printre care și unul dintre cele mai importante și mai influente materiale ale subgenului: „De Mysteriis Dom Sathanas”, o adevărată capodoperă a scenei de black, lansat în 1994 și dedicat amintirii lui Euronymous. Discul a fost adesea inclus în topul celor mai reprezentative materiale ale genului de către publicații ca IGN sau Kerrang.

I Am The Rocker se va desfășura în perioada 4 - 5 iulie, la Romexpo. Evenimentul se configurează drept cel mai mare și diversificat festival de rock și metal al verii, pe lângă trupele de pe afiș, fanii având la dispoziție numeroase opțiuni de distractie, totul pentru a transforma zilele de 4 și 5 iulie într-un weekend de povestit nepoților.

Biletele pentru prima ediție a festivalului I Am The Rocker sunt disponibile exclusiv în regim de abonament la prețul de 220 de lei, iar în zilele evenimentului – 250 de lei.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri vineri, 3 iulie 2015

I Am The Rocker

Loc
The Silver Church
PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Nume noi la Rockstadt Extreme Fest 2023: In Flames şi Anthrax concertează în România

Începutul lunii decembrie 2022 aduce şi cadouri pentru metalişti şi anume formaţii noi pe afişul Rockstadt Extreme Fest 2023. Festivalul avea până acum headlineri din zona rock-ului alternativ, dar acum primeşte şi nişte grei thrash şi death metal.

Publicat

pe

Poster Rockstadt Extreme Fest 2023
Poster Rockstadt Extreme Fest 2023 │ FOTO: Rockstadt

Rockstadt Extreme Fest 2023 se desfăşoară între 2 şi 6 august 2023 la Cetatea Râşnov. Include 3 scene, 70 de trupe şi 5 zile de metale grele. Acum pe afiş au apărut şi Dropkick Murphys, legendarii Anthrax, văzuţi la Romexpo în 2010 cu Big 4 ai thrash-ului, dar şi In Flames, însăşi definiţia death metal-ului. Apar şi Architects, care au mai fost pe la noi şi sunt foarte iubiţi. Mai sunt şi foarte prolifici, lansând în ultima vreme albume noi aproape în fiecare an.

Vor veni în premieră la noi şi Sleep Token, formaţia britanică definită de revista Metal Hammer ca "R&B metal" şi cu nişte măşti şi o mitologie a somnului cel puţin interesantă. Îl vedem şi pe francezul IGORR, cu percuţia sa fabuloasă, dar şi pe întunecaţii Marduk, care au mai fost şi în Capitală de câteva ori. Nu ignorăm nici Epica, pe care i-am văzut alături de Soulfly şi Children of Bodom la Arenele Romane în 2018.

Interesant că The Ocean vine iar în România, după ce tocmai au fost la Quantic recent, pentru cel mai intens concert din 2022. Obituary şi Mayhem ne duc în zona black/death, în vreme ce Zeal & Ardor vin pentru prima dată la noi, cu un rock sudist american piperat cu elemente neaşteptat de dure, spre black. Villagers of Ioanina City, pe care îi vedem pe 4 decembrie 2022 la Quantic apar de asemenea la festivalul de vara viitoare.

În acest moment sunt sold out abonamentele pragul 2, de 579 de lei, iar cele de la pragul 3 costă 653 lei. Există până la pragul 6, la 895 lei, dar şi abonamente pentru copii, la 316 lei. Alte nume pe care le ştiam deja sunt While She Sleeps, Dying Fetus, Deicide, dar şi Trivium, aduşi în mainstream de piesa lor din jocul NFS.

Aceasta este ediţia care marchează un deceniu de la primul Rockstadt.

Citește în continuare

Trending