Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică" Ștefan Bănică și fiul său Radu Ștefan Bănică în concertul de Crăciun din 15 decembrie 2019Fiul lui Ștefan Bănică "se va transforma" la "Te Cunosc de Undeva!", sezonul 16. Ce alte vedete participă

Ascultă noul album Mark Knopfler, "Tracker" - AUDIO

Noul album Mark Knopfler, "Tracker", poate fi ascultat integral înainte de lansarea oficială. Cel de-al 8-lea disc din cariera muzicianului include 2 piese compuse în perioada turneelor sale cu Bob Dylan.
Mark Knopfler

Mark Knopfler

Primăvara anului 2015 aduce iubitorilor de rock & blues un nou album Mark Knopfler. Fondatorul trupei Dire Straits va lansa pe 17 martie discul „Tracker„, cel de-al 8-lea material de studio din cariera solo. Pentru acest album, Mark Knopfler a colaborat pe partea de producție cu vechiul său prieten, Guy Fletcher, noile piese fiind înregistrate la British Grove Studios din Londra.

Din echipa de muzicieni cu care Mark Knopfler a lucrat la înregistrarea acestui album fac parte: Guy Fletcher (clape), John McCusker (vioară), Mike McGoldrick (fluier și flaut), Glenn Worf (bas) și Ian Thomas (tobe). Invitații speciali ai proiectului sunt Ruth Moody (din grupul The Wailin’ Jennys) la voce, Nigel Hitchcock la saxofon și Phil Cunningham la acordeon.

„Titlul albumului, „Tracker”, a fost ales în vreme ce încercam să-mi găsesc drumul prin arhiva anilor. E rezultatul căutării unor momente cheie – a analizei oamenilor, locurilor și lucrurilor din trecutul meu, pornind totodată și de la ideea înregistrării pieselor (”tracking”) în studio.”

Tracklist „Tracker” – Mark Knopfler

 1. Laughs and Jokes and Drinks and Smokes
 2. Basil
 3. River Towns
 4. Skydiver
 5. Mighty Man
 6. Broken Bones
 7. Long Cool Girl
 8. Lights of Taormina
 9. Silver Eagle
 10. Beryl
 11. Wherever I Go (feat. Ruth Moody)

Două dintre piesele de pe noul album - "Silver Eagle" și "Lights of Taormina" - îi sunt datorate lui Bob Dylan.

"Nu aș fi compus aceste două piese dacă nu aș fi mers în autobuz cu Bob în două turnee", a mărturisit Mark Knopfler editorilor Rolling Stone Magazine.

Mark Knopfler - "Tracker" - AUDIO

Mark Knopfler a pus bazele trupei Dire Straits în 1977 alături de fratele său David Knopfler (chitară ritm), John Illslay (bass) și Pick Withers (tobe și percuție). Din nefericire, grupul a suferit numeroase schimbări de componență ce au dus în final la destrămarea din 1995. Mark Knopfler și-a continuat cariera solo cu succes și a rămas în mintea publicului ca „sufletul și imaginea Dire Straits”.

În aprilie 2013, Mark Knopfler a susținut primul concert în România. Evenimentul de la Sala Palatului a fost declarat Sold Out.

Citește mai multe despre Mark Knopfler
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Basistul trupei TOTO, Mike Porcaro a murit la 59 de ani

Basistul trupei TOTO, Mike Porcaro a murit la 59 de ani, fiind bolnav de ALS (scleroză laterală amiotrofică). Concertul TOTO...

Închide