Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară

Ascultă noul album Mark Knopfler, "Tracker" - AUDIO

Noul album Mark Knopfler, "Tracker", poate fi ascultat integral înainte de lansarea oficială. Cel de-al 8-lea disc din cariera muzicianului include 2 piese compuse în perioada turneelor sale cu Bob Dylan.
Mark Knopfler

Mark Knopfler

Primăvara anului 2015 aduce iubitorilor de rock & blues un nou album Mark Knopfler. Fondatorul trupei Dire Straits va lansa pe 17 martie discul „Tracker„, cel de-al 8-lea material de studio din cariera solo. Pentru acest album, Mark Knopfler a colaborat pe partea de producție cu vechiul său prieten, Guy Fletcher, noile piese fiind înregistrate la British Grove Studios din Londra.

Din echipa de muzicieni cu care Mark Knopfler a lucrat la înregistrarea acestui album fac parte: Guy Fletcher (clape), John McCusker (vioară), Mike McGoldrick (fluier și flaut), Glenn Worf (bas) și Ian Thomas (tobe). Invitații speciali ai proiectului sunt Ruth Moody (din grupul The Wailin’ Jennys) la voce, Nigel Hitchcock la saxofon și Phil Cunningham la acordeon.

„Titlul albumului, „Tracker”, a fost ales în vreme ce încercam să-mi găsesc drumul prin arhiva anilor. E rezultatul căutării unor momente cheie – a analizei oamenilor, locurilor și lucrurilor din trecutul meu, pornind totodată și de la ideea înregistrării pieselor (”tracking”) în studio.”

Tracklist „Tracker” – Mark Knopfler

 1. Laughs and Jokes and Drinks and Smokes
 2. Basil
 3. River Towns
 4. Skydiver
 5. Mighty Man
 6. Broken Bones
 7. Long Cool Girl
 8. Lights of Taormina
 9. Silver Eagle
 10. Beryl
 11. Wherever I Go (feat. Ruth Moody)

Două dintre piesele de pe noul album - "Silver Eagle" și "Lights of Taormina" - îi sunt datorate lui Bob Dylan.

"Nu aș fi compus aceste două piese dacă nu aș fi mers în autobuz cu Bob în două turnee", a mărturisit Mark Knopfler editorilor Rolling Stone Magazine.

Mark Knopfler - "Tracker" - AUDIO

Mark Knopfler a pus bazele trupei Dire Straits în 1977 alături de fratele său David Knopfler (chitară ritm), John Illslay (bass) și Pick Withers (tobe și percuție). Din nefericire, grupul a suferit numeroase schimbări de componență ce au dus în final la destrămarea din 1995. Mark Knopfler și-a continuat cariera solo cu succes și a rămas în mintea publicului ca „sufletul și imaginea Dire Straits”.

În aprilie 2013, Mark Knopfler a susținut primul concert în România. Evenimentul de la Sala Palatului a fost declarat Sold Out.

Citește mai multe despre Mark Knopfler
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Basistul trupei TOTO, Mike Porcaro a murit la 59 de ani

Basistul trupei TOTO, Mike Porcaro a murit la 59 de ani, fiind bolnav de ALS (scleroză laterală amiotrofică). Concertul TOTO...

Închide