Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Roxen crede că a găsit "piesa perfectă" pentru Eurovision 2021 Gianina, Dorel și Bobiță în ”Las Fierbinți”"Las Fierbinți" revine în februarie la PRO TV cu sezonul 18 Roger Waters - "The Gunner's Dream" (2021)Roger Waters reinterpretează piesa "The Gunner's Dream" - VIDEO Jennifer Lopez în videoclipul ”Lonely”Jennifer Lopez dezminte zvonurile că ar fi apelat la operații estetice: "Așa arată fața mea" "Peaky Blinders" - trailer sezonul 5"Peaky Blinders" ajunge la final cu cel de-al șaselea sezon din serie Bromania / MicutzuMicutzu și BRomania au deschis o agenție de stand-up comedy

Eurovision 2015: VOLTAJ reprezintă România la Viena

Trupa VOLTAJ a câștigat finala Selecției Naționale pentru Eurovision și va reprezenta România în prima semifinală a concursului, la Viena. Luminița Anghel a ocupat locul secund.
Călin Goia, solistul Voltaj la aflarea rezultatelor Finalei Selecției Naționale pentru Eurovision 2015

Călin Goia, solistul Voltaj la aflarea rezultatelor Finalei Selecției Naționale pentru Eurovision 2015

Trupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision 2015 cu melodia "De la capăt". Finala Selecției Naționale s-a desfășurat pe 8 martie pe scena Sălii Polivalente din Craiova în prezența a trei mii de spectatori. Televotul a strâns 15.362 de voturi din partea fanilor, mai puțin față de anul trecut, vezi detalii mai jos. Piesa câștigătoare a captat 30,64% din mesajele primite.

"Suntem emoționați și foarte bucuroși. Suntem convinși că la ce concurență a fost, atuul câștigător a fost mesajul nostru și românii au vrut să ducă acest mesaj la Viena și să-l aducă în fața Europei. Le mulțumim celor care ne-au votat, mulțumim juriului pentru încrederea pe care ne-a acordat-o. Să ai 24 de puncte din tot atâtea e foarte onorant", a spus solistul Călin Goia în cadrul conferinței de presă de după finală.

Piesa trupei Voltaj a fost votată pe primul loc atât de public, cât și de juriul de specialitate.

Trupa Voltaj în finala Selecției Naționale pentru Eurovision 2015

Trupa Voltaj în finala Selecției Naționale pentru Eurovision 2015

Cu 18 puncte, Luminița Anghel s-a clasat pe locul secund. Melodia ei - "A Million Stars" - a fost a doua în preferințele publicului și a treia în evaluarea juriului. Melodia a fost compusă tot de Cristian Faur, ca și mai celebra "Let Me Try".

Luminița Anghel în finala Selecției Naționale pentru Eurovision 2015

Luminița Anghel în finala Selecției Naționale pentru Eurovision 2015

Ovidiu Anton a ocupat locul al treilea cu piesa "Still Alive" cu un total de 15 puncte. Chiar dacă nu se bucură de o mare notorietate, Ovidiu Anton a fost pe locul al șaselea la televot. Juriul i-a apreciat și mai mult piesa compusă în Suedia, oferindu-i a doua poziție. După cum spunea în prezentare, Ovidiu cântă ceea ce îi place, iar acest lucru nu putea trece neobservat.

Ovidiu Anton în finala Selecției Naționale pentru Eurovision 2015

Ovidiu Anton în finala Selecției Naționale pentru Eurovision 2015

Potrivit președintelui juriului, după piesă au contat în evaluare interpretarea solistului și show-ul. Juriul de specialitate a fost compus din: OVI, compozitorii Mihai Pocorschi și Viorel Gavrilă, managerul și impresarul artistic Anca Lupeș și jurnalistul Bogdan Honciuc.

Melodia "De la capăt" a fost lansată ca un manifest al unei campanii umanitare, fiind un semnal de alarmă privind problema copiilor lăsați în urmă de către părinții plecați la muncă în străinătate. Cântecul „De la capăt” are 2 versiuni, cea în limba engleză fiind lansată în luna martie 2015 – ascultă varianta All Over Again pe InfoMusic.

Trupa va decide împreună cu cei care au experiență în Eurovision cu ce variantă a piesei va concura în semifinala de la Viena. Sunt 3 posibilități: integral în limba română, integral în engleză sau combinat (cel mai probabil, în limba română cu un refren în engleză).

VIDEO: Voltaj câștigă finala locală Eurovision

RECOMANDARE: Urmărește interviul video acordat de Voltaj site-ului nostru

Piesa României va avea 15 concurenți în cadrul primei semifinale Eurovision 2015 de pe 19 mai, printre care: Grecia, Moldova, Serbia, Rusia, Danemarca, Ungaria și Georgia. Melodia Voltaj trebuie să intre în primele 10 pentru a evolua în Marea Finală de pe 23 mai 2015.

Rezultatele finalei Selecției Naționale pentru Eurovision 2015

Finaliștii au fost (în ordinea intrării în concurs): Voltaj, Băieţii, Tudor Turcu, Aurelian Temişan și Alexa, Rodica Aculova, Blue Noise, Ovidiu Anton, Lara Lee, Super Trooper, Luminiţa Anghel, Cristina Vasiu, CEJ. Vezi comentariile live text.

Melodie finalista Voturi Puncte televot Punctajul juriului Puncte juriu TOTAL
Voltaj - "De la capăt" 4707 12 43 12 24
Luminiţa Anghel - "A Million Stars" 3828 10 39 8 18
Ovidiu Anton - "Still Alive" 791 5 41 10 15
Blue Noise - "Love Won’t Run Away" 1020 7 39 7 14
Tudor Turcu - "Save Us" 2078 8 28 5 13
CEJ - "We Were In Love" 846 6 26 4 10
Lara Lee - "Superman" 386 1 30 6 7
Super Trooper - "Secret Place" 510 4 9 1 5
Aurelian Temişan feat. Alexa - "Chica latina" 488 3 13 2 5
Cristina Vasiu - "Nowhere" 444 2 21 3 5
Băieţii - "Dragoste în lanţuri" 178 0 0 0 0
Rodica Aculova - "My Light" 86 0 1 0 0

Televotul Selecției Naționale pentru Eurovision 2015 a strâns 15.362 de voturi din partea fanilor (echivalând cu 4608,6 Euro + TVA).  Totalul a fost mai mic față de anul trecut. Pe 1 martie 2014 TVR recepționase 16.236 de voturi, iar în 2013 - 42.467 voturi.

Rezultatele finalei Eurovision Romania 2015

Rezultatele finalei Eurovision Romania 2015

VOLTAJ - De la Capăt (live Eurovision 2015 România)

Pe durata televotului a cântat Ruslana, câștigătoarea Eurovision 2004. Cântăreața din Ucraina a transmis foarte multă energie și a surprins publicul cu pasaje muzicale în limba română. Ea a avut și un mesaj în limba noastră: "România sunteți o țară minunată, cu oameni frumoși și cu muzică etnică deosebită! Trebuie să câștigați!"

La final a ridicat deasupra un tricoul al echipei de fotbal CSU Craiova, a mulțumit publicului și organizatorilor, sfârșind în lacrimi cu un mesaj pacifist pentru Ucraina. Pentru ultima melodie ea a invitat spectatorii să-și aprindă lanternele telefoanelor în semn de susținere a mesajului.

Locul 2 - Luminița Anghel - A Million Stars (live Eurovision 2015 România)

Locul 3 - Ovidiu Anton - Still Alive (live Eurovision 2015 România)

Foarte aproape de locul 3, Blue Noise a fost o apariție aparte în competiția pentru reprezentarea la Eurovision 2015. Cele 6 voci ce țin loc și de instrumente ne-au oferit un experiment acustic interesant, ce merită urmărit mai departe. Încheiem cu înregistrarea live-ului lor - "Love Won’t Run Away".

Citește mai multe despre Luminita AnghelTudor TurcuVoltaj
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Biletele la concertul Nightwish au fost puse în vânzare - VEZI PREȚURI

Nightwish concertează la Romexpo București pe 10 decembrie 2015. Trupa revine în România cu prilejul turneului Endless Forms Most Beautiful...

Închide