Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Juriu iUmor sezonul 10iUmor revine la Antena 1 cu cel de-al 10-lea sezon Juriul ”Te Cunosc de undeva”, sezonul 16"Te Cunosc de Undeva!" revine pe 6 februarie, "sezonul 16 se anunţă unul de senzaţie", potrivit Andreei Bălan Roxen și DJ Maxx la filmările videoclipului "Parte din tine"Roxen și DJ Project lansează videoclipul "Parte din tine", în care artista joacă rolul muzei Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful WorldUn nou album Oasis e în lucru. Noel Gallagher îl înregistrează fără Liam Juriu "Românii au talent" 2021"Românii au talent" promite un show la dublu; emisiunea revine cu 2 ediții pe săptămână Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER

Cele mai bine vândute albume al mileniului

Official Charts Company a întocmit top 50 cele mai bine vândute albume ale mileniului în UK. Pe primul loc se află Adele, urmată de Amy Winehouse și James Blunt.

Website-ul Official Charts Company a pus la punct o statistică de vânzari de albume pe întreg mileniul în UK, desemnând albumul "21" al lui Adele ca fiind cel mai bine vândut material discografic, cu un număr de 4 740 000 de copii vândute în Regatul Unit al Marii Britanii.

Ceilalți artiști care ocupă podiumul vânzărilor din 2000 până în 2015 sunt Amy Winehouse cu al său album "Back to Black" care înregistrează peste 3 560 000 de copii vândute și James Blunt, cu albumul "Back to Bedlam", cu un număr de 3 310 000 de albume vândute.

Se pare că singurul bărbat din top cinci rămâne James Blunt, urmat de Leona Lewis cu "Spirit" și de Dido cu "Angel". Alți artiști care merită menționați dintre cei 50 care au reușit cele mai multe vânzări între 2000 și 2015 sunt Lady Gaga cu "The Fame" pe locul 8, Kings of Leon cu "Only by the Night" pe locul 12 și Coldplay cu trei albume: "A Rush of Blood to the Head" pe 10, "X&Y" pe 16 și "Parachutes" pe 17.

Robbie Williams are și el trei albume în top, "Swing When You're Winning" pe 21, "Greatest Hits" pe 25 și "Escapology" pe 35. Pe ultimul loc în acest top al celor mai bine vândute albume din 2000 până în 2015 se află albumul "Greatest Hits" al celor de la Guns'n'Roses.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Mi2cURoOAYY]

Cele mai vândute albume în Marea Britanie - Top 20

 1. 21 - ADELE - XL RECORDINGS
 2. BACK TO BLACK - AMY WINEHOUSE - ISLAND
 3. BACK TO BEDLAM - JAMES BLUNT - ATLANTIC
 4. SPIRIT - LEONA LEWIS - SYCO MUSIC
 5. NO ANGEL - DIDO - ARISTA
 6. 1 - BEATLES - APPLE CORPS
 7. CRAZY LOVE - MICHAEL BUBLE - REPRISE
 8. WHITE LADDER - DAVID GRAY - EAST WEST
 9. THE FAME - LADY GAGA - INTERSCOPE
 10. A RUSH OF BLOOD TO THE HEAD - COLDPLAY - PARLOPHONE
 11. LIFE FOR RENT - DIDO - CHEEKY
 12. ONLY BY THE NIGHT - KINGS OF LEON - HAND ME DOWN
 13. BEAUTIFUL WORLD - TAKE THAT - POLYDOR
 14. HOPES AND FEARS - KEANE - ISLAND
 15. SCISSOR SISTERS - SCISSOR SISTERS - POLYDOR
 16. X&Y - COLDPLAY - PARLOPHONE
 17. PARACHUTES - COLDPLAY - PARLOPHONE
 18. COME AWAY WITH ME - NORAH JONES - VIRGIN
 19. GOLD - GREATEST HITS - ABBA - POLYDOR
 20. THE MARSHALL MATHERS LP - EMINEM - INTERSCOPE

Clasamentul integral poate fi găsit pe officialcharts.com.

Flavia Cioceanu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Paloma Faith, Selah Sue și Interpol concertează la Sziget 2015 - CONFIRMĂRI

Mai mult de 20 de nume noi au fost anunțate la Sziget Festival 2015. Aceste nume se alătura celor deja...

Închide