Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO Lady Gaga canta imnul SUA investire Joe Biden 2021Urmăreşte-o pe Lady Gaga cântând imnul SUA la investirea lui Joe Biden - VIDEO Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria"

Hitul "Blurred Lines" al lui Robin Thicke și Pharrell este plagiat, au hotărât judecătorii

"Blurred Lines", hitul compus de Pharrell Williams și Robin Thicke, a fost plagiat după melodia "Got to Give It Up" a lui Marvin Gaye. Aceasta a fost decizia judecătorilor Curții de Apel din Los Angeles într-un proces deschis în luna februarie. În urma verdictului stabilit, Williams și Thicke trebuie să plătească familiei Gaye despăgubiri în valoare de 7,3 milioane de dolari.
”Blurred Lines”, plagiat după o piesă de-a lui Marvin Gaye

”Blurred Lines”, plagiat după o piesă de-a lui Marvin Gaye

Hitul anului 2013, "Blurred Lines", a fost plagiat după o piesă lansată de Marvin Gaye în 1977. Verdictul a fost dat astăzi de un complet format din 8 judecători, după ce subiectul privind suspiciunile de plagiat a fost dezbătut în media încă din august 2013.

Procesul judecătoresc a fost deschis la US District Court, Los Angeles, în februarie 2015, pe toată perioada discuțiilor pe această temă atât Pharrell Williams cât și Robin Thicke respingând acuzațiile de plagiat. Din cele declarate de Pharrell, "Blurred Lines" nu are nimic în comun cu piesa "Got to Give It Up" în afară de "vibe", producătorul asigurând presa că nu Marvin Gaye a fost sursa inspirației sale.

Când subiectul plagiatului s-a adâncit, Robin Thicke a făcut o declarație surprinzătoare. În aprilie 2014, acesta a spus presei că era beat și luase vicodin atunci când piesa "Blurred Lines" a fost înregistrată și că nu a fost implicat mai deloc în procesul de producție. Mai mult decât atât, Thicke a ținut să menționeze că Pharrell Williams avea deja piesa aproape compusă atunci când s-a implicat el în acest proiect.

Robin Thicke - "Blurred Lines" Feat. Pharrell Williams

Robin Thicke - "Blurred Lines" Feat. Pharrell Williams

Declarațiile celor doi nu au condus la verdict favorabil în procesul inițiat de familia lui Marvin Gaye, judecătorii din Los Angeles declarându-i vinovați de plagiat pe Pharrell WilliamsRobin Thicke și T.I (a cărui implicare a fost minoră). Ca urmare a verdictului stabilit, cei 3 vor trebui să plătească familiei Gaye 7,3 milioane de dolari. Asta după ce piesa i-a adus 5,6 milioane de dolari lui Thicke, 5,2 milioane de dolari lui Williams și 700.000 de dolari lui T.I.

"Respectăm decizia judecătorilor, însă suntem extrem de dezamăgiți de hotărârea care a fost luată astăzi, aceasta stabilind un precedent oribil pentru viitorul muzicii și creativității. "Blurred Lines" a luat naștere în inimile și mințile lui Pharrell, Robin și T.I. și nu a fost luat de la nimeni și de nicăieri. Vom analiza această decizie, considerându-ne opțiunile, și vom reveni asupra acestui subiect", au transmis Williams, Thicke și T.I. printr-o declarație oficială.

După încheierea procesului, fiica lui Marvin Gaye, Nona, a declarat că se simte în sfârșit ”eliberată”.

"În acest moment mă simt liberă. Eliberată de lanțurile lui Pharrell Williams și Robin Thicke și de minciunile care s-au spus."

Cei care nu au avut încă ocazia de a compara cele două melodii o pot face acum. Mash-up-ul "Blurred Lines" Vs. "Got to Give It Up" este disponibil în clipul de mai jos.

 "Blurred Lines" Vs. "Got to Give It Up" 

Citește mai multe despre Marvin GayePharrell WilliamsRobin Thicke
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Incubus a lansat un lyric video pentru noul single "Trust Fall"

Incubus a lansat un lyric video pentru piesa care dă titlul noului EP al formației, "Trust Fall". Lansarea vine la...

Închide