Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Bjork prezintă coperta albumului "Vulnicura" pe fundalul piesei "Family" - VIDEO

Bjork a lansat un clip de prezentare pentru coperta albumului "Vulnicura". Pentru acest video, artista islandeză a colaborat cu Andrew Thomas Huang, care a contribuit și la realizarea clipului "Black Lake" dezvăluit la expoziția de la Museum of Modern Art din New York.
Bjork -

Bjork - "Vulnicura" (coperta interactivă)

Coperta albumului "Vulnicura" prinde viață într-un clip de prezentare ce sugerează ideea de renaștere. Pe fundal pot fi ascultate fragmente din piesa "Family", cea de-a 5-a melodie din tracklistul noului disc Bjork.

Artwork-ul albumului "Vulnicura" este o reprezentare artistică a ideii generale a materialului. Pentru Bjork, noile piese deschid un alt orizont în contextul despărțirii sale de Matthew Barney și recuperarea după o intervenție chirurgicală la gât.

”Albumul este un nou început. În perioada recuperării de după operație mergeam într-o pădure în apropiere de Reykjavík și mă încălzeam, îmi deschideam gâtul asemenea unei păsări. A avut un efect de catarsis - am realizat ce tensiune se acumulase în cea zonă tocmai pentru că am protejat-o”, a povestit Bjork pentru Rolling Stone Magazine.

Bjork - "Family" (moving album cover)

După 4 ani de la apariția albumului ”Biophilia”, Bjork  a revenit cu cel de-al 9-lea material de studio, „Vulnicura„. Așteptat pe piață în luna martie, discul a fost lansat cu aproape 2 luni mai devreme. Deși Bjork nu a specificat motivul acestei lansări neașteptate, cauza se pare că a fost apariția pe internet a albumului integral fără acordul artistei.

Prin tematica generală, discul „Vulnicura” prezintă stări emoționale înlănțuite într-o ordine cronologică, 3 piese fiind înregistrate înainte de ruperea unei relații și alte 3 după acest moment apăsător din viața artistei.

Producătorii The Haxan Cloak și Arca au făcut parte din echipa de creație, contribuind la înregistrarea celor 9 piese incluse în final în tracklist. Dintre acestea, 6 compoziții sunt semnate de Bjork, 2 sunt compuse împreună cu Arca și una cu John Flynn. De masterizare s-a ocupat Mandy Parnell.

Tracklist Björk – „Vulnicura”:

  1. Stonemilker
  2. Lionsong
  3. History of Touches
  4. Black Lake
  5. Family
  6. Notget
  7. Atom Dance
  8. Mouth Mantra
  9. Quicksand

Citește și acest articol:

Citește mai multe despre Bjork
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Leonard Cohen lansează un nou album, "Can't Forget: A Souvenir of the Grand Tour"

Leonard Cohen lansează în luna mai un album cu piese înregistrate în cadrul turneului ”Old Ideas World Tour”. Discul se...

Închide