Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen și DJ Maxx la filmările videoclipului "Parte din tine"Roxen și DJ Project lansează videoclipul "Parte din tine", în care artista joacă rolul muzei Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful WorldUn nou album Oasis e în lucru. Noel Gallagher îl înregistrează fără Liam Juriu "Românii au talent" 2021"Românii au talent" promite un show la dublu; emisiunea revine cu 2 ediții pe săptămână Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO

Bjork prezintă coperta albumului "Vulnicura" pe fundalul piesei "Family" - VIDEO

Bjork a lansat un clip de prezentare pentru coperta albumului "Vulnicura". Pentru acest video, artista islandeză a colaborat cu Andrew Thomas Huang, care a contribuit și la realizarea clipului "Black Lake" dezvăluit la expoziția de la Museum of Modern Art din New York.
Bjork -

Bjork - "Vulnicura" (coperta interactivă)

Coperta albumului "Vulnicura" prinde viață într-un clip de prezentare ce sugerează ideea de renaștere. Pe fundal pot fi ascultate fragmente din piesa "Family", cea de-a 5-a melodie din tracklistul noului disc Bjork.

Artwork-ul albumului "Vulnicura" este o reprezentare artistică a ideii generale a materialului. Pentru Bjork, noile piese deschid un alt orizont în contextul despărțirii sale de Matthew Barney și recuperarea după o intervenție chirurgicală la gât.

”Albumul este un nou început. În perioada recuperării de după operație mergeam într-o pădure în apropiere de Reykjavík și mă încălzeam, îmi deschideam gâtul asemenea unei păsări. A avut un efect de catarsis - am realizat ce tensiune se acumulase în cea zonă tocmai pentru că am protejat-o”, a povestit Bjork pentru Rolling Stone Magazine.

Bjork - "Family" (moving album cover)

După 4 ani de la apariția albumului ”Biophilia”, Bjork  a revenit cu cel de-al 9-lea material de studio, „Vulnicura„. Așteptat pe piață în luna martie, discul a fost lansat cu aproape 2 luni mai devreme. Deși Bjork nu a specificat motivul acestei lansări neașteptate, cauza se pare că a fost apariția pe internet a albumului integral fără acordul artistei.

Prin tematica generală, discul „Vulnicura” prezintă stări emoționale înlănțuite într-o ordine cronologică, 3 piese fiind înregistrate înainte de ruperea unei relații și alte 3 după acest moment apăsător din viața artistei.

Producătorii The Haxan Cloak și Arca au făcut parte din echipa de creație, contribuind la înregistrarea celor 9 piese incluse în final în tracklist. Dintre acestea, 6 compoziții sunt semnate de Bjork, 2 sunt compuse împreună cu Arca și una cu John Flynn. De masterizare s-a ocupat Mandy Parnell.

Tracklist Björk – „Vulnicura”:

  1. Stonemilker
  2. Lionsong
  3. History of Touches
  4. Black Lake
  5. Family
  6. Notget
  7. Atom Dance
  8. Mouth Mantra
  9. Quicksand

Citește și acest articol:

Citește mai multe despre Bjork
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Leonard Cohen lansează un nou album, "Can't Forget: A Souvenir of the Grand Tour"

Leonard Cohen lansează în luna mai un album cu piese înregistrate în cadrul turneului ”Old Ideas World Tour”. Discul se...

Închide