Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Bjork prezintă coperta albumului "Vulnicura" pe fundalul piesei "Family" - VIDEO

Bjork a lansat un clip de prezentare pentru coperta albumului "Vulnicura". Pentru acest video, artista islandeză a colaborat cu Andrew Thomas Huang, care a contribuit și la realizarea clipului "Black Lake" dezvăluit la expoziția de la Museum of Modern Art din New York.

Publicat

pe

Bjork - "Vulnicura" (coperta interactivă)
Bjork - "Vulnicura" (coperta interactivă)

Coperta albumului "Vulnicura" prinde viață într-un clip de prezentare ce sugerează ideea de renaștere. Pe fundal pot fi ascultate fragmente din piesa "Family", cea de-a 5-a melodie din tracklistul noului disc Bjork.

Artwork-ul albumului "Vulnicura" este o reprezentare artistică a ideii generale a materialului. Pentru Bjork, noile piese deschid un alt orizont în contextul despărțirii sale de Matthew Barney și recuperarea după o intervenție chirurgicală la gât.

”Albumul este un nou început. În perioada recuperării de după operație mergeam într-o pădure în apropiere de Reykjavík și mă încălzeam, îmi deschideam gâtul asemenea unei păsări. A avut un efect de catarsis - am realizat ce tensiune se acumulase în cea zonă tocmai pentru că am protejat-o”, a povestit Bjork pentru Rolling Stone Magazine.

Bjork - "Family" (moving album cover)

După 4 ani de la apariția albumului ”Biophilia”, Bjork  a revenit cu cel de-al 9-lea material de studio, „Vulnicura„. Așteptat pe piață în luna martie, discul a fost lansat cu aproape 2 luni mai devreme. Deși Bjork nu a specificat motivul acestei lansări neașteptate, cauza se pare că a fost apariția pe internet a albumului integral fără acordul artistei.

Prin tematica generală, discul „Vulnicura” prezintă stări emoționale înlănțuite într-o ordine cronologică, 3 piese fiind înregistrate înainte de ruperea unei relații și alte 3 după acest moment apăsător din viața artistei.

Producătorii The Haxan Cloak și Arca au făcut parte din echipa de creație, contribuind la înregistrarea celor 9 piese incluse în final în tracklist. Dintre acestea, 6 compoziții sunt semnate de Bjork, 2 sunt compuse împreună cu Arca și una cu John Flynn. De masterizare s-a ocupat Mandy Parnell.

Tracklist Björk – „Vulnicura”:

  1. Stonemilker
  2. Lionsong
  3. History of Touches
  4. Black Lake
  5. Family
  6. Notget
  7. Atom Dance
  8. Mouth Mantra
  9. Quicksand
Comentează

Trending