Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna" Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor Damian Drăghici la Masked Singer România 2020 - captură ecranMasked Singer 2020: Damian Drăghici a fost Vampirul ce a interpretat piesa "Vals"

Basistul trupei TOTO, Mike Porcaro a murit la 59 de ani

Basistul trupei TOTO, Mike Porcaro a murit la 59 de ani, fiind bolnav de ALS (scleroză laterală amiotrofică). Concertul TOTO de la București este programat pentru 27 iunie, la bas urmând să cânte ca invitat David Hungate (membru fondator al formației).
Mike Porcaro (basist TOTO)

Mike Porcaro (basist TOTO)

Mike Porcaro ar fi împlinit 60 de ani pe 29 mai 2015. El suferea de scleroză laterală amiotrofică (ALS), o boală incurabilă. S-a stins din viață în timpul somnului, pe 15 martie 2015, în reședința sa din Los Angeles. Anunțul morții a venit pe Facebook de la fratele său, Steve Porcaro:

"Fratele nostru, Mike, a murit liniștit în timp ce dormea noaptea trecută, la 12:04 AM, acasă fiind înconjurat de familia sa. Odihnește-te în pace, fratele meu."

Mike Porcaro a fost basistul al grupului TOTO din 1982, când l-a înlocuit pe David Hungate până 2007. A fost prezent pe 7 albume de studio: "Isolation" (1984), "Fahrenheit" (1986), "The Seventh One" (1988), "Kingdom of Desire" (1992), "Tambu" (1995), "Mindfields" (1998), "Through the Looking Glass" (2002) și "Falling in Between" (2006). Mike s-a retras în timpul turneului de promovare a albumului "Falling in Between", suferind de o boală ce-l împiedica să-și mai controleze corect degetele. Abia în 2010, trupa a confirmat oficial că fostul basist a fost diagnosticat cu ALS (boala Lou Gehrig).

În prezent, Fundația The Porcaro Charity Fund militează pentru ajutorarea bolnavilor de ALS.

VIDEO TOTO - Solo Mike Porcaro

Toți cei trei frați Porcaro au cântat în TOTO: Steve (membru fondator) la clape, Jeff (membru fondator) la tobe, Mike la bas. Bateristul Jeff Porcaro a murit în 1992, la doar 38 de ani.

Anul acesta, formația a lansat cel de-al treisprezecelea album de studio - „Toto XIV”. Realizat după peste trei decenii de activitate, discul este o demonstratie de măiestrie muzicală la cel mai înalt nivel, muzica și versurile fiind însuflețite de Lukather, Paich, Porcaro și Williams alături de colegii lor. „Toto XIV” este primul album cu noi compoziții de la “Falling In Between” (2006). TOTO a vândut peste 35 de milioane de albume în întreaga lume și a câștigat mai multe premii Grammy. Formația a fost inclusă în Musicians Hall of Fame and Museum în 2009.

Trupa TOTO va porni într-un turneu mondial pe 21 mai 2015, primul concert fiind la Glasgow. Formația va cânta în Marea Britanie, Franța, Luxembourg, Olanda, Danemarca, Suedia, Norvegia, Germania, Elveția, Austria, Polania, Ungaria, Romania, Bulgaria, Serbia, Italia și Belgia. Concertul de la București va avea loc 27 iunie 2015 la Sala Palatului, publicul din România având ocazia hituri precum “Hold the Line”, ”Africa”, ”Rosanna” sau “I won’t hold you back”. În cadrul turneului, la bass va cânta co-fondatorul TOTO, David Hungate în calitate de invitat.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Toto
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
André Rieu anunță cel de-al șaptelea concert la București - BILETE

André Rieu a anunțat cel de-al șaptelea concert la București. Noul show va avea loc vineri, 5 iunie, în deschiderea...

Închide