Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

A-ha se reunește pentru a lansa un nou album, "Cast in Steel" - DATE TURNEU 2015

A-ha a revenit asupra deciziei din 2009 de a pune punct activității trupei. Spre încântarea fanilor de pretutindeni, formația se reunește pentru a lansa un nou album de studio, "Cast in Steel". Cel de-al 10-lea material discografic A-ha va fi promovat printr-un turneu european, care va demara pe 3 aprilie în Stuttgart, Germania.

Publicat

pe

A-ha │ FOTO: Berit Roald / SCANPIX

La 6 ani de la anunțul privind încetarea activității A-ha, trupa oferă fanilor motive întemeiate de a sărbători. Un nou album, "Cast in Steel", îi va readuce pe norvegieni pe scenă, primele date ale unui turneu european fiind deja programate.

Neașteptata reunire A-ha a fost făcută publică în cadrul unei conferințe de presă ce s-a desfășurat pe 25 martie la Ambasada Norvegiei din Berlin. Evenimentul a oferit trupei prilejul de a dezvălui detalii cu privire la perioada de pauză de după lansarea discului ”Foot of the Mountain” (2009) și decizia de a relua activitatea în formula consacrată.

"Eu am rămas în priză în ultimii 4-5 ani, lucrând la proiectele mele muzicale. Pe asta mi-am concentrat atenția. Faptul că am putut să mă ocup de proiectele solo mi-a oferit confortul necesar de a mă întoarce în trupă și a lucra alături de Paul și Mags pe o perioadă de timp determinată. Sunt foarte mulțumit de ceea ce a ieșit, așa încât sunt împăcat cu mine", a declarat solistul Morten Harket.

Conferință de presă A-ha, 25 martie 2015

Conferință de presă A-ha, 25 martie 2015 │ FOTO: Gerrit Sievert

În ce privește ideea reunirii și înregistrării unui nou album, imboldul a fost dat, conform solistului, de invitația de a cânta la festivalul Rock in Rio pe 27 septembrie. Concertul din cadrul acestui festival va marca aniversarea a 30 de ani de la lansarea hitului ”Take On Me”.

"A te urca pe scenă la Rock in Rio fără a a avea piese noi nu e tocmai ok...", a mărturisit Harket.

În cadrul conferinței, chitaristul Paul Waaktaar a oferit câteva detalii și despre procesul de înregistrare.

"Ideea a prins contur treptat, foarte lejer, din momentul în care Morten a început să treacă pe la studioul meu cu diverse ocazii. Eu îi arătam piese la care lucram iar el punea voce pe acele compoziții cu care se simțea conectat. Așa au mers lucrurile până când am ajuns să avem 10, 12 piese."

Conferință de presă A-ha, 25 martie 2015

Conferință de presă A-ha, 25 martie 2015 │ FOTO: Enrico Schwabach

Conform solistului, reunirea trupei A-ha nu se va extinde dincolo de lansarea albumului "Cast in Steel" și turneul de promovare implicit.

"Nu ne-am reunit pentru a rămâne împreună. Am căzut de acord să facem asta pe o perioadă de timp determinată: un album, un turneu."

Noul album "Cast in Steel" se află încă în lucru, însă ar trebui să apară pe piață pe 4 septembrie 2015. Trupa va pleca într-un turneu european chiar de pe data de 3 aprilie, în 2016 urmând a fi programate concertele unui turneu internațional.

A-ha - Turneu european 2015:

  • 3. aprilie - Stuttgart Schleyerhalle, Germania
  • 4. aprilie - Zurich Hallenstadium, Elveția
  • 6. aprilie - München Olympiahalle, Germania
  • 7. aprilie - Leipzig Arena, Germania
  • 9. aprilie - Nürnberg Arena Nürnberger Versicherung, Germania
  • 10. aprilie - Wien Stadthalle, Austria
  • 13. aprilie - Berlin Mercedes Benz Arena, Germania
  • 14. aprilie - Hamburg O2 World, Germania
  • 16. aprilie - Bremen ÖVB Arena, Germania
  • 17. aprilie - Hannover TUI Arena, Germania
  • 19. aprilie - Halle Gerry-Weber-Stadium, Germania
  • 20. aprilie - Oberhausen König-Pilsener-Arena, Germania
  • 23. aprilie - Mannheim SAP Arena, Germania
  • 24. aprilie - Frankfurt Festhalle, Germania
  • 26. aprilie - Køln Lanxess Arena, Germania

A-ha - "Take On Me"

Comentează

Trending