Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

REZIDENT EX lansează "Lasă-mă să zbor", prima piesă în noua formulă - AUDIO

După ce și-a definitivat componența, aducându-l pe veteranul Mark Cross la tobe, REZIDENT EX a lansat o nouă melodie, "Lasă-mă să zbor", prima de pe viitorul album al formației. Ascultă piesa pe InfoMusic.

Publicat

pe

Formația Rezident EX în 2015 (de la stânga la dreapta: Matthias Lange, Mark Cross, Sebastian Simonis, Christian Podratsky și Tavi Iepan)
Formația Rezident EX în 2015 (de la stânga la dreapta: Matthias Lange, Mark Cross, Sebastian Simonis, Christian Podratsky și Tavi Iepan)

Schimbările de componență au trecut, lineup-ul s-a consolidat cu un baterist profesionist, iar chitaristul Matthias Lange și-a revenit după accident, pentru ca REZIDENT EX să poată începe 2015 în plină forță. Formația a lansat pe 2 februarie prima piesă înregistrată în noua formulă - "Lasă-mă să zbor". Cântecul este compus de Tavi Iepan, care semnează și versurile, și este prima înregistrare de pe discul așteptat în toamnă.

REZIDENT EX - Componenta 2015

REZIDENT EX - Componenta 2015

Postul de baterist REZIDENT EX a fost preluat așadar de Mark Cross (ex Helloween, Kingdom Come, Metalion, Nightfall). Mark a colaborat de-a lungul timpului cu MARCO MENDOZA și IAN GILLAN, un foarte apreciat muzician de studio cu un impunător palmares live. Vara trecută, Mark Cross l-a înlocuit pe James Kottak cu prilejul concertului The Scorpions din din Bahrain.

Mark este un vechi prieten și fost coleg de-al lui Matthias Lange din perioada Metalium. Bateristul și-a schimbat domiciliul din Atena, revenind în Hamburg pentru a fi mai aproape de colegii lui de la Tainted Nation și celelalte colaborări din Germania sau Marea Britanie.

Bateristul Mark Cross

Bateristul Mark Cross

REZIDNT EX înregistrează cel de-al doilea album

Matthias Lange a scăpat de „mânușile“ de ghips primite în urma accidentului de motocicletă din noiembrie 2014 și s-a întors în studio. Formația a decis să înregistreze integral albumul într-un singur loc, într-un studio din Hamburg. În același oraș locuiesc Tavi, Matthias și Mark, iar Christian se află aproape, la Berlin. Solistul Sebastian Simonis a vizitat și el studioul, înregistrând partea vocală. Munca la album este destul de avansată, Mark și Christian înregistrând o mare parte din trackuri, trupa având o secție ritmică redutabilă.

Piesa "Lasă-mă să zbor" a fost prima înregistrare finalizată de pe viitorul disc REZIDENT EX. Tavi Iepan a declarat pentru InfoMusic că după finalizarea părților de chitară, vor trece la mixaj, lansarea fiind dorită a se întâmpla în această toamnă. Până atunci putem să ne așteptăm și la alte single-uri noi.

Concert REZIDENT EX pe 25 martie la București

Cu patru membri rezidenți în Germania și cu vocalistul la București, concertele REZIDENT EX sunt destul de rare. Fanii din București vor putea asculta melodia live pe 25 martie 2015 în cadrul unui concert organizat în The Silver Church.

Trupa intenționează să concerteze și în alte orașe apropiate de capitală. Atras tot mai mult de genul muzical abordat și impresionat de povestirile lui Matthias despre atmosfera din România, bateristul Mark Cross abia așteaptă să cânte live în Romania.

Ascultă REZIDENT EX - "Lasă-mă să zbor"

Trending