Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Ray Wilson aduce "GENESIS CLASSIC" în România

Ray Wilson, solistul și compozitorul trupei GENESIS între anii 1996-1999, concertează pentru prima oară în Romania pe 1 octombrie 2015. Ray Wilson va prezenta la Cinema Patria din București unul dintre cele mai complexe spectacole live ale sale, ”GENESIS CLASSIC”, care adună pe aceeași scenă 12 muzicieni de marcă. Proiectul celebrează muzica trupei Genesis prin interpretări inedite ale hiturilor formației.

Publicat

pe

Ray Wilson
Ray Wilson │ FOTO: Guido Karp

Ray Wilson este recunoscut mondial ca solist și compozitor și este apreciat de criticii muzicali pentru prezența sa scenică și abilitățile de entertainer. Artistul de 46 de ani compune, cântă vocal, la chitară, bas și armonica, lăsându-și semnătura pe compoziții muzicale rock și post-grunge ale trupelor STILTSKIN, GENESIS, CUT_, Guarated Puree.

De-a lungul anilor, a cântat pe cele mai mari scene ale lumii ca artist solo, alături de colegii de trupă sau ca invitat special alături de Cranberries, Supertramp sau Armin Van Buuren, DJ-ul danez alături de care a lansat o versiune mixată a celebrei sale piese “Yet another day”, cu care a cucerit topurile muzicale.

Armin Van Buuren feat. Ray Wilson - “Yet another day

Scoțianul Ray Wilson s-a lansat în muzică la începutul anilor ’90 alături de fratele său, Steve, cu trupa Guaranteed Pure, cu care a scos 3 albume. În 1994, Wilson a devenit vocalul trupei STILTSKIN, alături de care a lansat piesa “Inside”, ce a înregistrat un succes uriaș, ajungând pe locul I în topurile europene. “Inside” este unul dintre cele mai recunoscute refrene rock ale tuturor timpurilor, fiind folosită de brand-ul de jeans “Levi’s” pe coloana sonora a uneia dintre reclamele sale.

Datorită succesului pe care l-a avut cu trupa Stiltskin, Ray Wilson a atras atenția trupei GENESIS și a primit oferta de a fi solist și compozitor al formației după plecarea lui Phil Collins în 1996. Astfel, din 1996 pana în 1999, Ray a fost vocalist și compozitor al giganților rock Genesis, scoțând împreună albumul “Calling All Stations”, al patrulea cel mai bine vândut album al trupei.

Ray Wilson va concerta pentru prima dată în România pe 1 octombrie 2015 la Cinema Patria (reprogramare de pe 11 mai 2015 / Sala Palatului), într-un spectacol muzical complex, ce va readuce la viață hiturile trupei Genesis. Acesta va urca pe scenă alături de Ansamblul Simfonic din Berlin și membrii trupei STILTSKIN, cu care Wilson a lansat cunoscuta piesă “Inside”.

Bilete concert Ray Wilson în România:

Biletele pentru primul concert Ray Wilson în România au fost puse în vânzare la prețuri cuprinse între 150 și 300 de lei.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte joi, 1 octombrie 2015

ANULAT - Ray Wilson

Loc
Cinema Patria

Trending