Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Dream Theater concertează la București în 2015 în cadrul primei ediții I Am The Rocker

Fanii muzicii rock se vor bucura anul acesta de un nou festival: I Am The Rocker. Prima ediție se va desfășura pe 4 și 5 iulie la Romexpo, Dream Theater și Myrath fiind primele nume confirmate. În zilele următoare vor fi anuntați și alți artiști din line-up și vor fi expuse pe larg activitățile alternative.

Publicat

pe

Solistul James LaBrie în concertul Dream Theater de la Romexpo București pe 28 iulie 2014
Solistul James LaBrie în concertul Dream Theater de la Romexpo București pe 28 iulie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

După concertul fulminant de anul trecut, Dream Theater se întoarce în Romania pentru a oferi publicului un show complet de 3 ore, iar setlist-ul va fi unul special, incluzând cele mai bune piese ale trupei. (Recomandare: Vezi pozele de la concertul Dream Theater din 2014)

Myrath au promis, de asemenea, un concert de excepție la București, iar dacă privim la ceea ce face pe scenă, promisiunea reprezintă o certitudine. Formția de progressive metal din Tunisia s-a remarcat în cei 14 ani de activitate prin sound-ul aparte și prin felul ingenios în care au îmbinat riff-urile de metal cu armoniile specifice prog-ului și cu elemente orientale sau originare din țara lor nataă.

Concertele Dream Theater și Myrath din 2015 vor avea loc în cadrul primei ediții a festivalului I Am The Rocker. Evenimentul se va desfășura pe 4 și 5 iulie la Romexpo și este organizat de Phoenix Entertainment. Din dorința de a include cât mai multe premiere pentru publicul din România, acesta va fi primul festival din țara noastră în care apa plată va fi gratuită.

„Știm că Romexpo nu reprezintă locația ideală pentru a petrece la un festival, însă este singura opțiune viabilă din interiorul Bucureștiului ținând cont de activitățile extra pe care le-am planificat, precum și pentru publicul numeros pe care îl așteptăm. Vom compensa prin distracțiile oferite in plus, prin line-up-ul de excepție pe care îl avem deja pus la punct și prin premiera faptului că nu va mai trebui să plătim cel puțin 6 lei pentru a ne răcori pe o vreme toridă, apa plată fiind gratuită”, a declarat Mohi Younes, managerul general al companiei Phoenix Entertainment.

Evenimentul se constituie într-un spațiu de interacțiune pentru fanii rock-ului, unde, pe lângă muzica lor preferată, aceștia vor putea lua parte la numeroase tipuri de activități, scopul organizatorilor fiind acela de a le oferi o experiență totală și o gamă largă de alternative de distracție. I Am The Rocker este proiectat întocmai ca un festival din afară, cu un design ghidat de creativitate, un line-up care să satisfacă fanii mai multor subgenuri ale rock-ului, totul desfășurându-se sub auspiciul rigorilor organizatorice și a celor mai înalte standarde de profesionalism.

Phoenix Entertainment este unul dintre cei mai activi promoteri din România, având în palmares sute de mii de spectatori primiți la zecile de concerte organizate: Slash, Metal All Stars, In Flames, Tarja Turunen, Dream Theater, Richard Clayderman și mulți alții.

Bilete și abonamente pentru I Am The Rocker:

Biletele sunt disponibile exclusiv în regim de abonament la prețul promoțional de 195 de lei până la 28 februarie sau până la epuizarea primelor 1000 de abonamente. După finalizarea acestora, biletele vor costa 220 de lei, iar în zilele evenimentului – 250 de lei.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri vineri, 3 iulie 2015

I Am The Rocker

Loc
The Silver Church
Comentează

Industria muzicala

Toboşarul Mike Portnoy a revenit la Dream Theater

Unul dintre cei mai apreciaţi toboşari din lume, Mike Portnoy s-a alăturat din nou trupei Dream Theater. El revine la uriaşii metalului progresiv, reunindu-se cu foştii colegi, chitaristul John Petrucci şi basistul John Myung.

Publicat

pe

Dream Theater reunit cu Mike Portnoy 2023
Dream Theater reunit cu Mike Portnoy 2023 │ FOTO: Dream Theater dreamtheater.net

Trio-ul compus din Petrucci, Myung şi Portnoy a format Dream Theater de altfel în 1985. Asta se întâmpla la Colegiul de Muzică Berklee şi li se alăturau şi solistul James LaBrie şi clăparul Jordan Rudess. Pe lângă reunirea cu toboşarul, Dream Theater a anunţat că intră în studio pentru a lucra la albumul cu numărul 16.

E primul cu Portnoy de la cel din 2009, "Black Clouds & Silver Linings". El a fost înlocuit de Mike Mangini în 2010, iar în perioada în care a bătut la tobe pentru grup a obţinut şi un premiu Grammy alături de colegi. Portnoy a fost la un concert Dream Theater ca spectator în iulie 2023, iar toboşarul de 56 de ani dădea semne de apropiere de foştii colegi de atunci.

Era doar al doilea concert DT la care asista, după cel din martie 2022 de la Beacon Theatre în New York. Pur şi simplu nu avusese ocazia să îşi vadă trupa din postura de spectator şi a postat în social media selfie-uri din culise cu colegii.

Colaborările nu au lipsit totuşi, Mike Portnoy bătând la tobe pe albume solo ale lui Petrucci. Jordan Rudess a colaborat cu toboşarul pe proiectul muzical Liquid Tension Experiment în 2020.

În anii în care a părăsit Dream Theater, Mike Portnoy a surprins pe toată lumea alăturându-se tinerei trupe Avenged Sevenfold. A colaborat şi cu Twisted Sister. Portnoy, care cofondase trupa cu 38 de ani în urmă a părăsit-o brusc în septembrie 2010, în vreme ce se afla în turneu cu Avenged Sevenfold.

Au existat voci din industrie care citau disensiuni în Dream Theater şi dispute între Petrucci şi Portnoy. Cu toate acestea, cu 3 ani în urmă Petrucci îşi lansa al doilea album solo, "Terminal Velocity", pe care Mike apărea la tobe şi Dave LaRue la bas.

Petrucci era de abia la al doilea album solo, după "Suspended Animation" din 2005. În interviurile din ultimul an Mike Portnoy oferise doar indicii că ar fi gata de un show aniversar de 40 de ani în 2025, ca un "hired gun" şi atât. Se pare totuşi că vrea mai mult de atât.

Citește în continuare

Trending