Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Australia va concura la Eurovision 2015

Australia va participa la Eurovision 2015 direct în marea finală din 23 mai. Competiția se extinde până în emisfera sudică cu prilejul celei de-a 60-a aniversări.

Publicat

pe

Australia participă la Eurovision 2015
Australia participă la Eurovision 2015

Europa își păstrează granițele, însă concursul muzical Eurovision se va extinde anul acesta până în Australia. Organizatorii ne asigură că va fi vorba de o singură participare a statului din emisfera sudică, cu scopul de a conferi o dimensiune mai mare ediției aniversare din acest an, în spiritul temei "Building Bridges". Numărul de state concurente la Eurovision 2015 a urcat astfel la 40.

“Este un demers îndrăzneț și incitant. Este modul nostru de a spune: hai să celebrăm împreună această sărbătoare!”, a spus Jon Ola Sand, Executive Supervisor al concursului din partea EBU.

"Suntem încântați de această oportunitate istorică prin care Australia va fi reprezentată pe cea mai mare scenă din lume la cea de-a 60-a aniversare a concursului Eurovision și suntem onorați că EBU (European Broadcasting Union) ne-a susținut dorința. SBS transmite Eurovisionul de peste 30 de ani și am observat cum a crescut de-a lungul anilor dragostea australienilor pentru acest concurs", a declarat Michael Ebeid, Managing Director SBS.

Australia va concura direct în finală, alături de primele 10 țări calificate din fiecare semifinală, de țara gazdă - Austria și de cele 5 țări finanțatoare (Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie). Decizia de a include Australia direct în finală a urmărit pe de o parte să nu reducă șansele vreunui semifinalist, iar pe de altă parte a ținut cont de unicitatea participării. Melodia care va reprezenta Australia la Eurovision nu a fost încă aleasă, termenul fiind 16 martie.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Ozubiwmrpz0]

Australia va putea vota atât în cele 2 semifinale, cât și în marea finală din 23 mai. Votul australian va fi dat de un juriu de profesioniști, însă se analizează și posibilitatea de a permite publicului australian să participe la un televot cu o pondere de 50%, după formatul consacrat. Principala dificultate o reprezintă diferența mare de fus orar.

România va concura la Eurovision 2015 în cadrul primei semifinale. Piesa care va reprezenta țara noastră va fi decisă în Finala Selecției Naționale Eurovision pe 8 martie 2015.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Eurovision 2015
Concerte sâmbătă, 23 mai 2015

Eurovision 2015 - Finala

Loc
Wiener Stadthalle

Trending