Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Apocalyptica și Anathema cântă la ARTmania 2015 - CONFIRMĂRI

Apocalyptica (FI), Anathema (UK), Clan of Xymox (DE) și Saturnus (DK) sunt primele confirmări la festivalul ARTmania 2015. Concertele principale se vor desfășura în weekendul 31 iulie - 1 august, într-o locație nouă ce va fi comunicată în perioada următoare.

Publicat

pe

Apocalyptica
Apocalyptica

Apocalytica va concerta în premieră pe scena festivalului ARTmania sâmbătă, 1 august 2015, în poziția de headliner. Încă de la preluările epice ale “Enter Sandman”, “The Unforgiven” și “Nothing Else Matters” ale Metallica sau „Refuse/Resist” de la Sepultura, trupa și-a demonstrat talentul de reorchestrare, lăsând profunzimea pieselor intactă. Într-o lume a nostalgiei muzicale cu avalanșe de idei reciclate, puține trupe mai pot fi numite unice. Apocalyptica este una dintre ele.

Finlandezii continuă să demonstreze că muzica rock nu are de-a face cu instrumentele pe care le folosești, ci cu atitudinea. Cel de-al 8-lea album va fi lansat în primăvara acestui an și va fi promovat în concertul de la Sibiu. „Shadowmaker” este o combinație armonică de violoncel și tobe, cu ritm alert și modificări de tempo, un crescendo care îți dă fiori. Riff-urile distorsionate de violoncel sunt mai grave ca oricând, muzica clasică este alternată cu fragmente de heavy-metal, pentru o experiență acustică de neegalat.

Anathema

Anathema

Vincent, Jamie Cavanagh, Daniel & co. revin la Sibiu pentru a sărbători alături de publicul ARTmania zece ani de experiențe și concerte de neuitat. “Distant Sattelite”, cel mai recent album, este apogeul creației Anathema în plan muzical. Conține aproape toate elementele imaginabile trăite prin muzica Anathema - frumusețe, intensitate, dramă, liniște, speranță, și o dimensiune extra-muzicală despre care am tot primit indicii pe parcursul evoluției trupei, pentru prima dată atât de clară. Anathema nu a mai concertat la ARTmania Festival din 2007, anul în care Sibiul era Capitală Culturală Europeană și festivalul se afla la cea de-a doua ediție.

Clan of Xymox

Clan of Xymox

Clan of Xymox se numără printre primii adepți ai darkwave-ului. Muzica lor reprezintă o îmbinare de synthpop, darkwave și gothic rock. Trupa a trecut prin multe schimbări muzicale de-a lungul celor trei decenii de existență, bucurându-se de o popularitate crescută în anii ‘80, cu single-uri în Billboard Charts. Videoclipul piesei Imagination a ajuns să fie difuzat în heavy rotation pe MTV, iar în 2011 single-ul “In Your Arms Again” a fost inclus pe coloana sonoră a filmului ”The Girl with the Dragon Tattoo”.

Saturnus

Saturnus

Saturnus, una dintre cele mai inspirate și recunoscute formații din aria melodic doom metal ajunge la ARTmania Festival pentru un concert în premieră. Formată în 1991 în Copenhaga, Danemarca, trupa este cunoscută pentru abordarea unică și alternarea stilurilor vocale - recitare, growl și melodic, dar și pentru emoția transmisă, purtând ascultătorul printr-o călătorie sonoră, melancolică și dramatică în același timp.

Abonamentele pentru ARTmania 2015, valabile pentru toate evenimentele din cadrul festivalului, sunt disponibile la prețul de 115 lei până la sfârșitul lunii februarie și ajung la 180 lei în zilele de festival.

Concerte & turnee

Apocalyptica vine în România, cu coverurile după Metallica, în toamna lui 2024

Apocalyptica e gata de un nou concert pe plaiurile mioritice, în ceea ce a devenit aproape un obicei anual pentru artiştii finlandezi. De această dată Eicca şi băieţii ne vor oferi o reprezentaţie "Plays Metallica Vol 2." în toamna anului 2024.

Publicat

pe

Apocalyptica în concert la Arenele Romane pe 29 octombrie 2019
Apocalyptica în concert la Arenele Romane pe 29 octombrie 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Rockerii finlandezi îşi vor aduce show-ul pe tot teritoriul Europei, inclusiv în România. La noi vor ajunge pe final de an totuşi cu show-ul "Plays Metallica Vol 2". Va continua o călătorie muzicală începută în 1996, când violonceliştii din Helsinki au ieşit din Academia Sibelius şi au adus lumii cel mai mare tribut primit de Metallica vreodată, o reinterpretare simfonică.

Aşa s-a născut albmul "Plays Metallica By Four Cellos" în 1996, LP-ul de debut al trupei. De la aniversarea sa din 2016, Apocalyptica a tot interpretat discul în întregime la anumite concerte. Relaţia dintre Apocalyptica şi Metallica e una specială. Finlandezii au cântat în deschiderea americanilor încă din 1996, deşi era de abia al cincilea concert al nordicilor în faţa unui public ce deja era versat în ale metalului.

De atunci au mai avut loc zeci de concerte la care Metallica şi Apocalyptica au urcat pe scenă împreună, iar conexiunea între trupe a rămas puternică.

Ultimul album de studio al formaţiei a fost "Cell-0", lansat în 2020, urmat de o serie de single-uri şi colaborări. Printre ele se număra "What We're Up Against", cu Amaranthe şi "Rise Again", cu Epica. Am avut parte şi de un EP acum un an, "Metal Classic, Classic Metal", iar acum 2 ani forţele finlandeze The Rasmus şi Apocalyptica s-au unit pe "Venomous Moon".

Vânzările de bilete încep pe 23 februarie 2024, iar membrii Patreon ai trupei le pot cumpăra deja. Turneul debutează pe 8 iunie în Helsinki, urmat de un show în Dubai şi unul în Istanbul, în septembrie. Muzicienii vor ajunge şi la legendarul Royal Albert Hall în Londra, dar şi în Viena în octombrie. Pe noi ne vizitează pe 26 noiembrie la Cluj, la Form Space şi pe 27 noiembrie la Bucureşti, la Sala Palatului.

Citește în continuare

Trending