Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor Damian Drăghici la Masked Singer România 2020 - captură ecranMasked Singer 2020: Damian Drăghici a fost Vampirul ce a interpretat piesa "Vals" Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO

Apocalyptica și Anathema cântă la ARTmania 2015 - CONFIRMĂRI

Apocalyptica (FI), Anathema (UK), Clan of Xymox (DE) și Saturnus (DK) sunt primele confirmări la festivalul ARTmania 2015. Concertele principale se vor desfășura în weekendul 31 iulie - 1 august, într-o locație nouă ce va fi comunicată în perioada următoare.
Apocalyptica

Apocalyptica

Apocalytica va concerta în premieră pe scena festivalului ARTmania sâmbătă, 1 august 2015, în poziția de headliner. Încă de la preluările epice ale “Enter Sandman”, “The Unforgiven” și “Nothing Else Matters” ale Metallica sau „Refuse/Resist” de la Sepultura, trupa și-a demonstrat talentul de reorchestrare, lăsând profunzimea pieselor intactă. Într-o lume a nostalgiei muzicale cu avalanșe de idei reciclate, puține trupe mai pot fi numite unice. Apocalyptica este una dintre ele.

Finlandezii continuă să demonstreze că muzica rock nu are de-a face cu instrumentele pe care le folosești, ci cu atitudinea. Cel de-al 8-lea album va fi lansat în primăvara acestui an și va fi promovat în concertul de la Sibiu. „Shadowmaker” este o combinație armonică de violoncel și tobe, cu ritm alert și modificări de tempo, un crescendo care îți dă fiori. Riff-urile distorsionate de violoncel sunt mai grave ca oricând, muzica clasică este alternată cu fragmente de heavy-metal, pentru o experiență acustică de neegalat.

Anathema

Anathema

Vincent, Jamie Cavanagh, Daniel & co. revin la Sibiu pentru a sărbători alături de publicul ARTmania zece ani de experiențe și concerte de neuitat. “Distant Sattelite”, cel mai recent album, este apogeul creației Anathema în plan muzical. Conține aproape toate elementele imaginabile trăite prin muzica Anathema - frumusețe, intensitate, dramă, liniște, speranță, și o dimensiune extra-muzicală despre care am tot primit indicii pe parcursul evoluției trupei, pentru prima dată atât de clară. Anathema nu a mai concertat la ARTmania Festival din 2007, anul în care Sibiul era Capitală Culturală Europeană și festivalul se afla la cea de-a doua ediție.

Clan of Xymox

Clan of Xymox

Clan of Xymox se numără printre primii adepți ai darkwave-ului. Muzica lor reprezintă o îmbinare de synthpop, darkwave și gothic rock. Trupa a trecut prin multe schimbări muzicale de-a lungul celor trei decenii de existență, bucurându-se de o popularitate crescută în anii ‘80, cu single-uri în Billboard Charts. Videoclipul piesei Imagination a ajuns să fie difuzat în heavy rotation pe MTV, iar în 2011 single-ul “In Your Arms Again” a fost inclus pe coloana sonoră a filmului ”The Girl with the Dragon Tattoo”.

Saturnus

Saturnus

Saturnus, una dintre cele mai inspirate și recunoscute formații din aria melodic doom metal ajunge la ARTmania Festival pentru un concert în premieră. Formată în 1991 în Copenhaga, Danemarca, trupa este cunoscută pentru abordarea unică și alternarea stilurilor vocale - recitare, growl și melodic, dar și pentru emoția transmisă, purtând ascultătorul printr-o călătorie sonoră, melancolică și dramatică în același timp.

Abonamentele pentru ARTmania 2015, valabile pentru toate evenimentele din cadrul festivalului, sunt disponibile la prețul de 115 lei până la sfârșitul lunii februarie și ajung la 180 lei în zilele de festival.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre AnathemaApocalyptica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Momente Grammy 2015: AC/DC, Rihanna, Madonna - VIDEO

Gala Premiilor Grammy 2015 a stat sub emblema varietății. Fiecare gen muzical a fost pus în valoare pe scena din...

Închide