Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Noul album Radiohead e în lucru, formația se întoarce în studio în martie

După o pauză de aproape 4 ani de la albumul ”The King of Limbs”, Radiohead confirmă reluarea activității trupei. Înregistrările pentru noul album, cel de-al 9-lea din discografie, decurg foarte bine, susține toboșarul Phil Selway. După o primă sesiune de înregistrări desfășurată în toamna lui 2014, formația se întoarce în studio în luna martie.

Publicat

pe

Radiohead
Radiohead

Ultimele vești de la Radiohead au ajuns în presă în luna noiembrie, atunci formația intrând în studio pentru a începe lucrul la un nou album. Între timp, înregistrările au progresat, bateristul Phil Selway declarând că materialul se încheagă deja destul de bine.

"Totul merge foarte bine. Am lucrat la album din toamnă până înainte de Crăciun, iar acum am luat o pauză pentru a ne ocupa de alte proiecte. Ne vom întoarce în studio în martie și vom evalua stadiul în care eram ultima oară. Suntem entuziasmați, oricum, de ceea ce am înregistrat până acum. Nu e nici pe departe terminat, deci va trebui să investim multă muncă. Timpul petrecut în studio a fost, însă, productiv", a dezvăluit acesta într-un interviu acordat Drowned in Sound.

Considerând stadiul actual al înregistrărilor, nu se poate vorbi încă de o dată de lansare, însă nu este exclusă posibilitatea ca albumul să fie gata în 2015.

"Nu aș vrea să prezic o dată de lansare în programul Radiohead, pentru că se poate întâmpla ca peste 6 luni să-mi doresc să nu fi făcut asta."

Ultimul album Radiohead, ”The King of Limbs”, a fost lansat în 2011. Discul a fost apreciat de critici, fiind inclus în topurile celor mai bune albume ale anului realizate de publicațiile The Wire, The Guardian, Rolling Stone Magazine, Mojo, NME. Materialul a primit și 5 nominalizări la Grammy, inclusiv pentru Best Alternative Music Album.

Trending