Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor Damian Drăghici la Masked Singer România 2020 - captură ecranMasked Singer 2020: Damian Drăghici a fost Vampirul ce a interpretat piesa "Vals" Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO

Ravi Coltrane prezintă noul album la Sala Radio

În cadrul concertului de la Sala Radio de pe 22 februarie 2015, Ravi Coltrane va prezenta publicului cel mai recent album al său - "Spirit Fiction". Fiul inegalabilului John Coltrane este unul dintre cei mai apreciați improvizatori ai momentului din generația medie a muzicienilor americani de jazz.
Saxofonistul Ravi Coltrane

Saxofonistul Ravi Coltrane

"Ambiția, uneori, își ia avânt prea puternic", spune Ravi Coltrane, vorbind despre albumul Spirit Fiction (2012). "Începi să îți imaginezi mai mult decât crezi că poți realiza și treci acea linie dintre posibilitate și imposibilitate", continuă artistul.

Nu puțin din ambiția ultimului proiect semnat Ravi Coltrane se datorează memoriei tatălui său, John Coltrane, unul dintre cei mai influenți muzicieni ai secolului 20. Prin complexitatea ritmică și structurile fluente, discul "Spirit Fiction" îmbrățișează și interpretează moștenirea lui John Coltrane. Albumul radiază o măiestrie artistică îndrăzneață și o încredere de sine senină.

"Spirit Fiction" este prima înregistrare a lui Ravi Coltrane pentru Blue Note, legendara casă de discuri de jazz, care în 1957 a lansat Blue Train, lucrarea care l-a consacrat pe John Coltrane ca șef de orchestră. Ravi Coltrane nu trăiește în umbra legendarului său tată, ci s-a impus pe scena de jazz mai ales prin merite proprii și un talent ieșit din comun.

"Să apari cu un saxofon în mână și să ai numele de Coltrane îi distrage destul de mult pe majoritatea oamenilor", recunoaște artistul.

Dar numele de Coltrane a reprezentat și o oportunitate pentru Ravi. Acesta a petrecut mai multe veri în New York, cu Rashied Ali, tobosarul al cărui stil a contribuit la definirea lui John Coltrane. În timpul jam session-urilor zilnice din apartamentul lui Ali, Ravi a impresionat muzicieni mai în vârstă, care pe vremuri cântaseră cu tatăl său. Imediat după absolvirea studiilor, Ravi a reușit să facă parte din trupa lui Elvin Jones, care cântase în cvartetul legendar a lui John Coltrane, în anii 60. Ravi a continuat să își dovedească valoarea prin turnee internaționale istovitoare, dar chiar și așa, au existat mai multe persoane care au fost atrase mai mult de numele său de familie, decât de talentul său. Anumite case de discuri au încercat să îl integreze în super grupuri formate din fiii marilor interpreți de jazz, neluând în seamă creațiile sale.

"Au fost o mulțime de oameni care au vrut doar să profite de aceste lucruri, care nu sunt pentru mine", spune Ravi Coltrane. "Oricine mă cunoaște în cele din urmă înțelege ceea ce fac și de ce o fac."

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=iK3vGOx6JAg&w=600]

Concertul Ravi Coltrane

Concertul Ravi Coltrane de la București face parte din turneul european de promovare a albumului “Spirit Fiction”, propus de artist sub titulatura Ravi Coltrane Quartet, în cadrul căruia admirabilul saxofonist este completat de alți trei muzicieni de excepție: David Virelles - pian, Dezron Douglas - bass şi Johnathan Blake - baterie.

Setlistul concertului din Capitală va conține și interpretări personale ale lucrărilor lui John Coltrane.

Ravi Coltrane a evoluat pe scenă dar și în studio alături de pianiştii McCoy Tyner, Herbie Hancock, saxofoniştii Pharoah Sanders, Branford Marsalis, Michael Brecker, chitaristul Carlos Santana, bass-iştii Stanley Clarke, Christian McBride, bateristul Roy Haynes.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Ravi Coltrane
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Jencarlos Canela, entuziasmat de concertul din România într-un interviu acordat CNN - VIDEO

Invitat la CNN pentru a-și promova noile proiecte, Jencarlos Canela a vorbit cu mult entuziasm despre primul său concert în...

Închide