Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Solistul Rammstein, Till Lindemann, lucrează la un nou proiect muzical

Vocalistul trupei Rammstein l-a cooptat pe muzicianul suedez Peter Tägtgren pentru un nou proiect muzical, intitulat Lindemann. Tägtgren este cunoscut pentru fondarea trupei Hypocrisy, unde activează ca solist, chitarist și compozitor, și lansarea proiectului Pain.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Till Lindemann are planuri muzicale pentru 2015 ce nu îi implică pe colegii din Rammstein. Noul proiect al vocalistului, intitulat simplu, dar sugestiv, Lindemann, este lansat în colaborare cu Peter Tägtgren, producător și muzician suedez cu peste 20 de ani de activitate pe piața muzicală.

Momentan nu se cunosc foarte multe detalii despre proiectul solistului Rammstein, singurele informații oficiale fiind publicate pe pagina de Facebook a duo-ului. Aici apare prima imagine cu Lindemann și Tägtgren, în postura de colegi în cadrul aceluiași proiect. ”Mireasa cu barbă” și injecțiile ce par a declanșa mutații genetice vor căpăta sens pe măsură ce duo-ul va dezvălui (direct sau indirect) ideile creative ce stau la baza muzicii lor.

Lindemann, noul proiect al solistului Rammstein

Lindemann, noul proiect al solistului Rammstein

Muzica duo-ului Lindemann nu a ajuns încă la urechile publicului, însă colegi de breaslă au avut deja ocazia de a asculta câteva compoziții. Pär Hulkoff, chitarist și clăpar al trupei de industrial metal Raubtier, a avut doar cuvinte de laudă după o primă audiție a pieselor înregistrate de solistul Rammstein și Peter Tägtgren.

"Porțiunile mici pe care le-am ascultat sunt într-adevăr impresionante. Muzica aceasta va răsuna cu ecou în eternitate." - Pär Hulkoff

Proiectul Lindemann, deși se anunță a fi unul de impact, va alimenta stagnarea activității Rammstein. Trupa nu a mai lansat niciun album din 2009, pauza tinzând să se prelungească tot mai mult cu fiecare nou proiect individual, aici fiind incluși alți 2 membri ai formației: clăparul Christian Lorenz, care a început să scrie o carte, și chitaristul Richard Z Kruspe, activ în propria trupă, Emigrate.

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Planuri pentru un nou album Rammstein există, însă nu într-un viitor apropiat. Conform chitaristului Kruspe, pauzele lungi pot fi benefice.

"O parte bună a faptului că industria muzicală s-a schimbat este lipsa necesității de a înregistra câte un album în fiecare an - cred că mulți dintre cei care lansau albume atât de des nu reușeau să vină cu un material foarte bun. Deci îmi place ideea de a lua pauze. Eu cred, așa cum am mai spus, că ne vom reuni. Îmi place să merg în turneu cu Rammstein și dacă cineva are o viziune pentru un album, vom înregistra un nou disc." - Richard Kruspe pentru Metal Hammer UK

Ultimul concert Rammstein în România a avut loc în cadrul festivalului Rock the City 2013. 

Concerte & turnee

Rammstein anunţa un turneu european în 2024; Unde vedem trupa?

Rammstein se pregăteşte din nou de turneu şi tocmai a anunţat că în mai 2024 începe o serie de concerte pe marile stadioane din Europa. Ni s-au aprins imediat simţirile şi ne-am gândit că am putea fi pe listă, dar nu pare să fie cazul încă. Hai să vedem unde se duc metaliştii nemţi la anul.

Publicat

pe

Poster turneu Rammstein 2024
Poster turneu Rammstein 2024 │ FOTO: Rammstein

Biletele se vor putea achiziţiona începând cu 18 octombrie 2023. Rammstein pleacă într-un turneu de promovare a celui mai nou album, "Zeit", lansat în 2022 şi totul porneşte odată cu concertul din Praga de pe 11 mai. Vor mai fi opriri în Serbia, Grecia, Franţa, Spania, Olanda, Irlanda, Belgia, Danemarca, dar şi Austria şi Italia.

Atunci când turneul Rammstein din 2023 s-a anunţat anul trecut promotorul MCT a declarat că trupa a vândut peste 1 milion de bilete în doar câteva ore. Ne aşteptăm ca şi acum să se întâmple la fel. Cel mai recent proiect muzical al formaţiei germane este lansarea unei ediţii speciale şi aniversare a celui de-al doilea album din carieră, "Sehnsucht". A debutat în iunie şi era un tribut adus LP-ului din 1997, care apărea pentru prima dată cu sunet remasterizat HD.

Pe lângă single-urile "Du Hast" şi "Engel", albumul include în exclusivitate şi un nou mixaj pentru track-ul "Spiel Mit Mir". În plus are un ambalaj complex gândit de designerul Dirk Rudolph. Varianta CD vine sub formă de digipak 8 panel, cu o cărticică de 40 de pagini şi o protecţie argintie. În acea carte se află fotografii portret ale artiştilor semnate Gottfried Helnwein, unele nemaivăzute, altele re-editate.

Ultimul album Rammstein, "Zeit" a cuprins 11 piese şi a debutat în primăvara lui 2022. Ce a fost inedit la el a fost că fotografia de pe copertă era opera muzicianului canadian Bryan Adams, care a ajuns şi un fotograf respectat. Cu o carieră de aproape 30 de ani, Rammstein a vândut peste 20 de mlioane de albume în toat lumea şi a avut sute de concerte cu o pirotehnie fabuloasă.

Au fost în România ultimele dăţi în 2010 şi 2013.

Lista concerte turneu 2024:

  • Mai 11 - Cehia, Praga, Airport Letňany
  • Mai 15 - Germania, Dresda, Rinne
  • Mai 16 - Germania, Dresda, Rinne
  • Mai 24 - Serbia, Belgrad, Ušće Park
  • Mai 30 - Grecia, Atena
  • Iunie 05 - Spania, San Sebastián, Estadio Anoeta
  • Iunie 08 - Franta, Marseille, Orange Vélodrome
  • Iunie 11 - Spania, Barcelona, Estadi Olímpic
  • Iunie 15 - Franta, Lyon, Groupama Stadium
  • Iunie 18 - Olanda, Nijmegen, Goffertpark
  • Iunie 23 - Irlanda, Dublin, RDS Arena
  • Iunie 27 - Belgia, Ostend, Park Nieuwe Koers
  • Iulie 05 - Danemarca, Copenhaga, Valbyparken
  • Iulie 17 - Austria, Klagenfurt, Wörthersee Stadion
  • Iulie 18 - Austria, Klagenfurt, Wörthersee Stadion
  • Iulie 21 - Italia, Reggio Emilia, RCF Arena (Campovolo)
  • Iulie 26 - Germania, Gelsenkirchen, Veltins-Arena
  • Iulie 27 - Germania, Gelsenkirchen, Veltins-Arena
Citește în continuare

Trending