Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Solistul Rammstein, Till Lindemann, lucrează la un nou proiect muzical

Vocalistul trupei Rammstein l-a cooptat pe muzicianul suedez Peter Tägtgren pentru un nou proiect muzical, intitulat Lindemann. Tägtgren este cunoscut pentru fondarea trupei Hypocrisy, unde activează ca solist, chitarist și compozitor, și lansarea proiectului Pain.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Till Lindemann are planuri muzicale pentru 2015 ce nu îi implică pe colegii din Rammstein. Noul proiect al vocalistului, intitulat simplu, dar sugestiv, Lindemann, este lansat în colaborare cu Peter Tägtgren, producător și muzician suedez cu peste 20 de ani de activitate pe piața muzicală.

Momentan nu se cunosc foarte multe detalii despre proiectul solistului Rammstein, singurele informații oficiale fiind publicate pe pagina de Facebook a duo-ului. Aici apare prima imagine cu Lindemann și Tägtgren, în postura de colegi în cadrul aceluiași proiect. ”Mireasa cu barbă” și injecțiile ce par a declanșa mutații genetice vor căpăta sens pe măsură ce duo-ul va dezvălui (direct sau indirect) ideile creative ce stau la baza muzicii lor.

Lindemann, noul proiect al solistului Rammstein

Lindemann, noul proiect al solistului Rammstein

Muzica duo-ului Lindemann nu a ajuns încă la urechile publicului, însă colegi de breaslă au avut deja ocazia de a asculta câteva compoziții. Pär Hulkoff, chitarist și clăpar al trupei de industrial metal Raubtier, a avut doar cuvinte de laudă după o primă audiție a pieselor înregistrate de solistul Rammstein și Peter Tägtgren.

"Porțiunile mici pe care le-am ascultat sunt într-adevăr impresionante. Muzica aceasta va răsuna cu ecou în eternitate." - Pär Hulkoff

Proiectul Lindemann, deși se anunță a fi unul de impact, va alimenta stagnarea activității Rammstein. Trupa nu a mai lansat niciun album din 2009, pauza tinzând să se prelungească tot mai mult cu fiecare nou proiect individual, aici fiind incluși alți 2 membri ai formației: clăparul Christian Lorenz, care a început să scrie o carte, și chitaristul Richard Z Kruspe, activ în propria trupă, Emigrate.

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Planuri pentru un nou album Rammstein există, însă nu într-un viitor apropiat. Conform chitaristului Kruspe, pauzele lungi pot fi benefice.

"O parte bună a faptului că industria muzicală s-a schimbat este lipsa necesității de a înregistra câte un album în fiecare an - cred că mulți dintre cei care lansau albume atât de des nu reușeau să vină cu un material foarte bun. Deci îmi place ideea de a lua pauze. Eu cred, așa cum am mai spus, că ne vom reuni. Îmi place să merg în turneu cu Rammstein și dacă cineva are o viziune pentru un album, vom înregistra un nou disc." - Richard Kruspe pentru Metal Hammer UK

Ultimul concert Rammstein în România a avut loc în cadrul festivalului Rock the City 2013. 

PUBLICITATE
Comentează
Show Lord of the Dance 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< feb. 2023 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Trending