Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO Mauricio Desole și Natalia Lopez la "Românii au talent" 2021Mauricio Desole și Natalia Lopez au creat o poveste pe scena de la "Românii au talent" Alessandro Dănescu la "Românii au talent" 2021"Ne-ai lovit! Nu ne așteptam la așa ceva", i-a spus Andi Moisescu unui concurent la "Românii au talent" - VIDEO Stand-Up RevolutionStand-up Revolution, emisiunea cu Teo, Vio, Costel și Dan Badea în juriu, e prezentată de Ilona Brezoianu și Șerban Copoț VUNK cu Ioana Ignat - Ultimul anuntVUNK și Ioana Ignat - Ultimul anunț Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021

PJ Harvey și studioul ei transparent din mijlocul publicului, un nou experiment creativ

PJ Harvey, excentrica artistă britanică ce îmbină în muzica sa chitara, saxofonul, pianul și poezia, își va înregistra următorul album într-un studio cu pereți de sticlă, ce va permite publicului să urmărească întregul proces de creație. Proiectul ”The Recording in Progress” se va derula în perioada 16 ianuarie - 14 februarie în Londra, prețul unui bilet pentru 45 de minute de concert cu muzică la cald costând 15 lire.
PJ Harvey

PJ Harvey │ FOTO: Seamus Murphy / PA

Denumită în 1995 ”Artistul anului” de către editorii revistei Rolling Stone și premiată de NME în 2011 pentru Outstanding Contribution To Music, PJ Harvey (Polly Jean Harveyeste acel artist care, neobosit, caută mereu noi resorturi creative. Cu o abundență de influențe în muzica sa, de la alternative și indie la experimental rock, folk, electro și punk blues, cântăreața britanică pare să le fi încercat pe toate, riscând constant a-și pierde audiența.

După 8 albume și un sound într-o continuă metamorfoză, PJ Harvey dechide un nou capitol creativ. Următorul disc al artistei va fi înregistrat într-un studio cu pereți de sticlă, ce va oferi publicului posibilitatea de a urmări pas cu pas fiecare idee și frântură muzicală, de la geneză până la ultimele detalii de producție.

"Aș vrea ca studioul să funcționeze ca o expoziție într-o galerie. Sper ca vizitatorii să aibă posibilitatea de a experimenta energia unui proces de înregistrare", a justificat PJ Harvey într-un interviu acordat The Guardian.

PJ Harvey

PJ Harvey

Studioul va fi plasat în centrul de artă Somerset House din Londra. Acesta va avea pereți de sticlă opacă dinspre exterior spre interior, PJ Harvey și muzicienii săi neputând urmări reacțiile celor din public.

Proiectul ”The Recording in Progress” se va desfășura în perioada 16 ianuarie - 14 februarie, fanii sau curioșii putând cumpăra bilete pentru o experiență creativă diferită de cea a unui concert.

"Am evitat în mod deliberat termenul ”prestație” pentru că nu vrem să alimentăm așteptări eronate. Adevărul e că nici unul dintre noi nu știe cum va fi de fapt. Polly nu știe. Noi nu știm. Credem că intuim, dar cel mai probabil vom fi surprinși. Proiectul nu poate fi pus într-o categorie", a declarat codirectorul Artangel, compania care se ocupă de organizarea evenimentului.

Până la debutul acestui nou experiment creativ, vă lăsăm în compania unui hit mai vechi PJ Harvey, "This Is Love". Piesa lansată în 2001 a fost nominalizată la Premiile Grammy în categoria Best Female Rock Vocal Performance.

PJ Harvey - "This Is Love"

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Natasha Bedingfield susține o cauză umanitară prin noua piesă "Hope" - AUDIO

Natasha Bedingfield, cântăreața britanică ce cucerea topurile în 2004 cu albumul de debut ”Unwritten”, a revenit cu o nouă piesă...

Închide