Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Paul McCartney și Kanye West au creat confuzie compunând piesa "Only One" - AUDIO

Paul McCartney și Kanye West au reușit să intrige industria muzicală printr-o colaborare la care nu foarte mulți s-ar fi așteptat. Fostul membru The Beatles și cunoscutul rapper și producător american au compus "Only One", o baladă nostalgică ce i-a făcut pe fanii lui Kanye să se întrebe cine este Paul McCartney. Ceea ce s-a crezut a fi o întrebare pusă ironic, a devenit pe parcurs o lipsă de cunoaștere credibilă, ce a stârnit apoi confuzie și reacții acide.
Paul McCartney și Kanye West la Gala Premiilor Grammy din 2009

Paul McCartney și Kanye West la Gala Premiilor Grammy din 2009 (foto: Kevin Mazur / WireImage)

"Nu știu cine este Paul McCartney, dar Kanye îi va oferi acestui om o carieră cu această piesă nouă", a apreciat unul dintre fanii rapper-ului pe YouTube, după apariția piesei "Only One".

Un astfel de comentariu ar putea fi considerat cu ușurință o tentativă de ”trolling”. Starea de spirit a publicului nu se rezumă, însă, la această reacție. Foarte mulți fani de-ai lui Kanye West au transmis pe Twitter o stare de confuzie generală, în ton cu numeroase alte comentarii de pe YouTube, făcând astfel ca acest feedback să fie demn de luat în seamă. Valul de confuzie, stârnit sau nu din dorința de amuzament, i-a făcut pe unii să recunoască în cele din urmă că nu știau cine este Paul McCartney, provocând astfel noi și noi reacții, atât în presă, cât și pe canalele de socializare.

Indiferent însă, dacă proporția comentariilor reale înclină sau nu balanța, subiectul piesei "Only One" compuse de Paul McCartney și Kanye West a devenit viral în mediul online, ceea ce nu poate fi decât un plus pentru cei doi muzicieni, din perspectiva mediatizării.

Colaborarea dintre Kanye și Paul McCartney este una de impact, desigur, și fără a lua în calcul reacțiile fanilor. Single-ul "Only One" a luat prin surprindere criticii industriei, care îi vedeau pe cei doi în sfere muzicale diferite.

Ceea ce pare nefiresc pentru cei neimplicați direct în procesul de creație este, totuși, natural pentru cei din interior. Înregistrarea piesei "Only One" a decurs, conform celor doi, extrem de firesc, totul pornind de la o ședință de brainstorming în care McCartney improviza la pian iar Kanye schița idei bazate pe emoții și frânturi de amintiri. Rezultatul final este o baladă nostalgică, inspirată de mama lui Kanye West, Donda. Aceasta s-a stins din viață în 2007, în urma unor complicații chirurgicale.

Kanye West feat. Paul McCartney - "Only One"

Citește mai multe despre Kanye WestPaul McCartneyThe Beatles
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Adina Răducan a câștigat X Factor România 2014 – VIDEO

Adina Răducan este câștigătoarea celui de-al patrulea sezon X Factor România, învingând-o pe Alexandra Crișan. Adina Răducan are 16 ani...

Închide