Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Noel Gallagher: "Dacă ești primul în topurile actuale, ai cu siguranță o muzică infectă"

Fostul chitarist Oasis, Noel Gallagher, a ”tranșat” fără menajamente industria muzicală actuală. Conform muzicianului, orice artist de pe prima poziție a unui clasament lansează, fără excepție, o muzică infectă. Declarația a ajuns în media în contextul unei discuții inițiate de NME despre starea industriei muzicale.
Noel Gallagher

Noel Gallagher

"Dacă ești primul în topurile actuale, ai cu siguranță o muzică infectă. Trupele din zilele noastre sunt mână în mână cu cei din industrie, iar industria a hotărât deja ce staruri vor să aibă în clasamente. Și toate topurile sunt la fel. Fiecare single din Top 10 e același rahat cu o voce diferită", a consemnat fără rețineri Noel Gallagher într-o discuție cu jurnaliștii NME.

Astfel de declarații, deși radicale, nu sunt tocmai surprinzătoare. Noel Gallagher este cunoscut pentru atitudinea critică și necenzurată la adresa industriei. De această dată, totuși, inițiativa unei discuții pe tema evoluției muzicii nu i-a aparținut fostului chitarist Oasis, ci publicației NME, care ”a deschis cutia Pandorei” în cadrul lansării ediției ”NME's new bands for 2015”.

"Înainte artiștii dădeau tonul industriei, iar industria reacționa la Britpop sau la stilul muzical în vogă de la vremea respectivă. Acum artiștii se duc la oamenii din industrie și spun <<Ce ai spus că vrei de la mine? OK, pot să fac asta>>. Atunci când am apărut noi (curentul britpop) - și nu a fost după un șablon, a fost complet accidental - industria a făcut un pas în spate și a reacționat <<Ce naiba e asta? Oamenii ăștia sunt toți niște drogați și niște maniaci, vor da peste cap prețurile acțiunilor. Trebuie să scăpăm de oamenii ăștia.>>"

Oasis - "Don't Look Back In Anger"

Ca o consecință a deteriorării industriei, în opinia lui Noel Gallagher, Oasis nu ar fi avut același succes dacă s-ar fi lansat pe piață acum.

"Dacă Oasis și-ar începe activitatea mâine, nu am avea nici pe departe același impact, pentru că acum ești judecat după primul concert iar Radio 1 te va eticheta după numărul oamenilor care te urmăresc pe Facebook."

În încheierea pledoariei, muzicianul punctează și lipsa unor trupe noi care să inspire oamenii de la baza piramidei sociale.

"Clasa muncitoare nu mai are o voce. Muzica de acum e foarte "middle class". I-aș fi mâncat de vii pe cei de la Bastille într-o singură după-amiază din anii '90: un interviu și ar fi fost distruși, dispăruți pentru totdeauna."

Citește mai multe despre BastilleNoel GallagherOasis
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Marilyn Manson a lansat o piesă nouă, "Cupid Carries A Gun" – AUDIO

Marilyn Manson continuă promovarea albumului “The Pale Emperor” prin lansarea unui nou single, "Cupid Carries A Gun". Cel de-al 9...

Închide