Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Planurile Megadeth pentru 2015: album nou, line-up diferit

Basistul Megadeth, David Ellefson, a anunțat că trupa plănuiește să lanseze un nou album în 2015. Contrar așteptărilor, formația nu va lua o pauză după plecarea lui Chris Broderick și Shawn Drover, ci se va întoarce în studioul de înregistrări cu un line-up ce va permite trupei să-și continue activitatea.

Publicat

pe

Megadeth a început turneul de promovare Super Collider cu un concert la Arenele Romane pe 22 mai 2013

După plecarea toboșarului Shawn Drover și a chitaristului Chris Broderick din noiembrie 2014, mulți au presupus că Megadeth va lua o pauză. Se pare, însă, că Dave Mustaine și David Ellefson au planuri mari pentru 2015. Într-un interviu acordat recent, basistul Ellefson a anunțat că Megadeth își va continua activitatea cu un line-up ce va decurge din ”evoluția firească a înregistrării unui nou album”.

"Nu pot vorbi despre line-up deocamdată. Cel mai important lucru este, însă, că activitatea formației va continua și că vom înregistra un nou album. În momentul în care vom intra în studio, componența va evolua în mod natural", a declarat David Ellefson pentru Spotlight Report.

Nu se știe încă dacă membri mai vechi vor reveni în trupă sau oameni noi se vor alătura formației. Cert este că Megadeth, cu sau fără un line-up stabil, va lansa un album nou în 2015, informația fiind confirmată de basistul Ellefson.

În ce privește plecarea lui Drover și Broderick, această ruptură pare a fi ”de înțeles” în contextul în care aceștia își doreau să facă lucruri diferite.

"Evident că va fi diferit fără ei. Am cântat 5 ani împreună în această formulă și asta e o perioadă de timp considerabilă. Am lansat multe albume live cu ei, două albume de studio, am mers în turneu împreună. E ca și cum 2 membri ai familiei ar fi plecat. În perioada vacanței le-am simțit lipsa cu adevărat, dar am înțeles că își doreau să facă lucruri diferite și îi susțin, ca prieten, deși, egoistic vorbind, îmi va fi dor de ei cu siguranță." - David Ellefson

Ultimul concert Megadeth în România a avut loc pe 22 mai 2013. Show-ul s-a desfășurat la Arenele Romane, făcând parte din turneul de promovare a albumului „Super Collider”.

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Megadeth şi-a concediat basistul, pe David Ellefson; Iată motivul

Megadeth a anunţat pe 24 mai că s-a despărţit de basistul David Ellefson, în urma unui scandal sexual. Artistul în vârstă de 56 de ani este basist şi cofondator al trupei Megadeth, făcând parte din grup de la debutul din 1983 şi până la destrămarea din 2002. Ulterior avea să ajungă din nou în trupă între 2010 şi 2021. Motivul despărţirii de această dată este unul legat de imagine, un scandal sexual.

Publicat

pe

Dave Mustaine si David Ellefson in 2017
Dave Mustaine si David Ellefson in 2017 │ FOTO: Dave Mustaine twitter.com

Artistul din Minnesota a fost dat afară din trupă, aşa cum chiar solistul Dave Mustaine declară. Vestea vine într-o perioadă când noul album Megadeth e aproape gata şi se discută despre concerte şi turnee de promovare. Mustaine şi-a revenit după tratamentul pentru cancer la gât, afecţiune diagnosticată în 2019. Ultimul an a fost petrecut compunând, înregistrând şi recăpătând energia necesară vieţii de rock star. La început de an am avut şi un teaser pentru noul LP, unul mai heavy şi mai tehnic decât cele dinainte.

Ultimul release al trupei a fost "Dystopia", lansat în 2016, iar titlul preliminar pentru viitorul material ar fi "The Sick, The Dying and the Dead", deşi nu e bătut în cuie.

Revenind la scandalul legat de basist, un moment jenant a apărut cu două săptămâni în urmă, atunci când imagini şi filmări cu artistul alături de o femeie care nu e soţia sa au ajuns online. Cazul nu era singular, deoarece la început de lună mai 2021, mesaje cu tentă sexuală şi filmări cu Elefson cu tentă explicită au ajuns pe Twitter. Au urmat acuzaţii de grooming şi flirt cu un fan minor.

Iată postarea oficială a trupei Megadeth în social media:

Nu luăm această decizie cu uşurinţă. Deşi nu cunoaştem toate detaliile despre ce s-a petrecut, cu o relaţie deja şubrezită, ceea ce s-a aflat acum e de ajuns încât colaborarea să fie imposibilă pe viitor. Aşteptăm cu nerăbdare să ne revedem cu fanii în această vară în turneu şi abia aşteptăm să împărţim cu voi muzică nouă. Este aproape gata.

Pe 10 mai, David Ellefson a dat următoarea declaraţie:

Aş acum probabil ştiţi (sau nu), anumite conversaţii private şi personale au ajuns online, lansate cu intenţii rele de către o terţă parte care nu era autorizată să le aibă sau să le partajeze. Deşi sunt jenante, vreau să discut despre ele cât mai deschis şi onest posibil. Nu este ceva de care sunt mândru, dar erau conversaţii private, interacţiuni adulte, scoase din context şi manipulate pentru a dăuna reputaţiei, carierei şi familiei mele.

Ellefson a postat şi o captură de ecran din postarea social media a femeii care l-a acuzat, negând că era minoră la acel moment. Ea filmase momente intime cu muzicianul şi le-a arătat unui prieten, urmând apoi scăparea online.

De remarcat că în ultimii ani Dave Mustaine şi Ellefson nu au fost chiar cei mai buni prieteni. La reînfiinţarea trupei în 2004 a fost recrutat basistul Iced Earth, James MacDonough în locul lui Ellfeson. În 2004 începea şi un proces între Ellefson şi Megadeth, cu daune de 18 milioane de dolari cerute de basist. Până la urma muzicianul revenea în trupă în 2010.

David este şi pastor luteran şi este căsătorit cu Julie Ellefson de 27 de ani.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending