Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Vulpoiul pe scena Masked SingerCosti Ioniță a fost Vulpoiul de la Masked Singer Iulian Canaf în audițiile de la X Factor 2020Iulian Canaf a impresionat din nou cu o interpretare blues, de data aceasta la X Factor 2020 Juriul X Factor 2020A șaptea rundă de audiții de la X Factor 2020 a prezentat noi concurenți cu voci remarcabile Kalon Rae în audițiile de la X Factor 2020Cine este Kalon Rae, "omul care o să aducă culoare" la X Factor 2020 Corbul pe scena Masked Singer RomâniaMăștile din semifinala Masked Singer România îi încurcă pe detectivi Connect-R, Liviu Teodorescu, Cedry2k - Inapoi La Zero"Înapoi La Zero", cu Cedry2k, Connect-R și Liviu Teodorescu - VIDEO TEASER

Mark Knopfler a lansat "Beryl", primul single de pe noul album "Tracker" - AUDIO

Mark Knopfler va lansa pe 16 martie 2015 cel de-al 8-lea album de studio, "Tracker". Prima piesă extrasă de pe noul disc se numește "Beryl" și este o compoziție inspirată de viața scriitoarei britanice Beryl Bainbridge.

Mark Knopfler in concert la Sala Palatului pe 25 aprilie 2013

Primăvara anului 2015 aduce iubitorilor de rock & blues un nou album Mark Knopfler. Fondatorul trupei Dire Straits va lansa pe 16 martie discul "Tracker", cel de-al 8-lea material de studio din cariera solo. Pentru acest album, Mark Knopfler a colaborat pe partea de producție cu vechiul său prieten, Guy Fletcher, noile piese fiind înregistrate la British Grove Studios din Londra.

Din echipa de muzicieni cu care Mark Knopfler a lucrat la înregistrarea acestui album fac parte: Guy Fletcher (clape), John McCusker (vioară), Mike McGoldrick (fluier și flaut), Glenn Worf (bas) și Ian Thomas (tobe). Invitații speciali ai proiectului sunt Ruth Moody (din grupul The Wailin' Jennys) la voce, Nigel Hitchcock la saxofon și Phil Cunningham la acordeon.

Mark Knopfer - ”Tracker”

Mark Knopfer - ”Tracker” (copertă album)

"Titlul albumului, "Tracker", a fost ales în vreme ce încercam să-mi găsesc drumul prin arhiva anilor. E rezultatul căutării unor momente cheie - a analizei oamenilor, locurilor și lucrurilor din trecutul meu, pornind totodată și de la ideea înregistrării pieselor (”tracking”) în studio."

Tracklist "Tracker" - Mark Knopfler

 1. Laughs and Jokes and Drinks and Smokes
 2. Basil
 3. River Towns
 4. Skydiver
 5. Mighty Man
 6. Broken Bones
 7. Long Cool Girl
 8. Lights of Taormina
 9. Silver Eagle
 10. Beryl
 11. Wherever I Go (feat. Ruth Moody)
 12. Vie

Primul single extras de pe albumul "Tracker" se numește "Beryl" și are ca sursă de inspirație viața și cariera scriitoarei britanice Dame Beryl Margaret Bainbridge, considerată o ”comoară națională” a culturii engleze.

Mark Knopfler - "Beryl" - AUDIO

Mark Knopfler a pus bazele trupei Dire Straits în 1977 alături de fratele său David Knopfler (chitară ritm), John Illslay (bass) și Pick Withers (tobe și percuție). Din nefericire, grupul a suferit numeroase schimbări de componență ce au dus în final la despărțirea din 1995. Mark Knopfler și-a continuat cariera solo cu succes și a rămas în mintea publicului ca „sufletul și imaginea Dire Straits”.

În aprilie 2013, Mark Knopfler a susținut primul concert în România. Evenimentul de la Sala Palatului a fost declarat Sold Out.

Citește mai multe despre Mark Knopfler
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Jessie Ware a interpretat live la BBC un cover al piesei "Jealous" (Labrinth) - VIDEO

Jessie Ware a fost invitată recent la BBC Radio 1 Live Lounge, unde a interpretat un cover al piesei "Jealous",...

Închide