Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Mark Knopfler a lansat "Beryl", primul single de pe noul album "Tracker" - AUDIO

Mark Knopfler va lansa pe 16 martie 2015 cel de-al 8-lea album de studio, "Tracker". Prima piesă extrasă de pe noul disc se numește "Beryl" și este o compoziție inspirată de viața scriitoarei britanice Beryl Bainbridge.

Publicat

pe

Mark Knopfler in concert la Sala Palatului pe 25 aprilie 2013

Primăvara anului 2015 aduce iubitorilor de rock & blues un nou album Mark Knopfler. Fondatorul trupei Dire Straits va lansa pe 16 martie discul "Tracker", cel de-al 8-lea material de studio din cariera solo. Pentru acest album, Mark Knopfler a colaborat pe partea de producție cu vechiul său prieten, Guy Fletcher, noile piese fiind înregistrate la British Grove Studios din Londra.

Din echipa de muzicieni cu care Mark Knopfler a lucrat la înregistrarea acestui album fac parte: Guy Fletcher (clape), John McCusker (vioară), Mike McGoldrick (fluier și flaut), Glenn Worf (bas) și Ian Thomas (tobe). Invitații speciali ai proiectului sunt Ruth Moody (din grupul The Wailin' Jennys) la voce, Nigel Hitchcock la saxofon și Phil Cunningham la acordeon.

Mark Knopfer - ”Tracker”

Mark Knopfer - ”Tracker” (copertă album)

"Titlul albumului, "Tracker", a fost ales în vreme ce încercam să-mi găsesc drumul prin arhiva anilor. E rezultatul căutării unor momente cheie - a analizei oamenilor, locurilor și lucrurilor din trecutul meu, pornind totodată și de la ideea înregistrării pieselor (”tracking”) în studio."

Tracklist "Tracker" - Mark Knopfler

  1. Laughs and Jokes and Drinks and Smokes
  2. Basil
  3. River Towns
  4. Skydiver
  5. Mighty Man
  6. Broken Bones
  7. Long Cool Girl
  8. Lights of Taormina
  9. Silver Eagle
  10. Beryl
  11. Wherever I Go (feat. Ruth Moody)
  12. Vie

Primul single extras de pe albumul "Tracker" se numește "Beryl" și are ca sursă de inspirație viața și cariera scriitoarei britanice Dame Beryl Margaret Bainbridge, considerată o ”comoară națională” a culturii engleze.

Mark Knopfler - "Beryl" - AUDIO

Mark Knopfler a pus bazele trupei Dire Straits în 1977 alături de fratele său David Knopfler (chitară ritm), John Illslay (bass) și Pick Withers (tobe și percuție). Din nefericire, grupul a suferit numeroase schimbări de componență ce au dus în final la despărțirea din 1995. Mark Knopfler și-a continuat cariera solo cu succes și a rămas în mintea publicului ca „sufletul și imaginea Dire Straits”.

În aprilie 2013, Mark Knopfler a susținut primul concert în România. Evenimentul de la Sala Palatului a fost declarat Sold Out.

Comentează

Trending