Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

Jordan Rudess (Dream Theater) face o demonstrație cu pianul futurist Seaboard - VIDEO

Jordan Rudess, compozitorul și clăparul trupei Dream Theater, a oferit o demonstrație a pianului futurist Seaboard, creat de ROLI. Rudess este direct implicat în dezvoltarea și promovarea noului instrument ce transformă pianul într-o suprafață continuă, cauciucată. Urmărește înregistrarea din 22 ianuarie de celebra expoziție NAMM Show 2015 din Anaheim, California.

Publicat

pe

Clăparul Jordan Rudess în concertul Dream Theater de la Romexpo București pe 28 iulie 2014
Clăparul Jordan Rudess în concertul Dream Theater de la Romexpo București pe 28 iulie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Instrumentul este o derivație a claviaturii pianului. Suprafața moale îi permite instrumentistului să modifice pitch-ul, timbrul și volumul, să aplice vibrato și alte efecte notelor cântate, doar prin apăsare. Cum apăsarea este continuă, sunetul este controlat prin gesturile degetelor. Ajustarea pitch-ului e la fel de simplă ca la niște instrumente cu coarde. Glisarea degetelor la stânga reduce pitch-ul unei note, iar o mișcare la dreapta îl crește. Seaboard ține cont de presiunea exercitată, reacționând la cea mai mică schimbare. Instrumentistul poate trece cu ușurință de la o gamă la alta.

Controlul exact al pitchului pe Seaboard

Controlul exact al pitchului pe Seaboard

Seaboard combină instrumentul tradițional intuitiv cu tehnologia digitală adaptivă. Interfața tactilă specială oferă un control multi-dimensional asupra sunetului. Instrumentul nu are nevoie de alte dispozitive audio externe, o pereche de căști sau un amplificator fiind de ajuns.

În perioada 22-25 ianuarie, clăparul Jordan Rudess (Dream Theater) - Head of Music Experience în cadrul companiei ROLI - prezintă virtuozitatea noului instrument în cadrul expoziției NAMM Show 2015. Alături de Rudess mai participă laureatul Grammy 2014 Cory Henry (Snarky Puppy/solo) și muzicianul Eren Başbuğ. Urmăriți o înregistrare cu Jordan Rudess și Marco Parisi - specialistul ROLI și component din grupul de electro funk HEYMEN.

VIDOE: Jordan Rudess și Marco Parisi prezentând claviatura Seaboard la NAMM 2015

Trending