Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții Deliei în bootcamp-ul de la X Factor 2020X Factor 2020: Cine sunt cei trei concurenți care au convins-o pe Delia că merită să treacă de bootcamp Juriul X Factor 2020Bootcampul de la X Factor 2020 a ajuns la final odată cu echipa Deliei - VIDEO Inna / Carla's Dreams / Irina RimesThe Artist Awards 2020 aduce în decembrie la PRO TV live-uri incendiare cu Irina Rimes, Carla’s Dreams și INNA Marea Unire Zu 2020VIDEO: Urmărește Marea Unire ZU 2020 (evenimentul integral) Concurenții lui Florin Ristei în bootcamp-ul X Factor 2020X Factor 2020: Care sunt grupurile din echipa lui Ristei care au trecut de bootcamp și se luptă pentru marele trofeu Juriul X Factor 2020Al treilea episod de bootcamp de la X Factor 2020 a continuat cu echipa lui Florin Ristei - VIDEO

Chitarista lui Michael Jackson concertează la București într-o companie selectă

Jennifer Batten, chitarista care l-a însoțit pe Michael Jackson în 3 turnee mondiale, va concerta la București pe 26 martie 2015 în Club Tribute. Ea face echipă cu basistul Stuart Hamm și bateristul Chad Wackerman într-un supergrup ce va inaugura seria de evenimente Music Masters Live.
Chitarista Jennifer Batten alături de Michael Jackson

Chitarista Jennifer Batten alături de Michael Jackson

În anii "80, prima ligă a chitariștilor-viteză era dominată de bărbați, însă o femeie a reușit să-și facă loc printre ei. Totul a început cu un casting pentru trupa de acompaniament a lui Michael Jackson. Absolventă a prestigiosului GIT (Guitar Institute of Technology), Jennifer Batten a fost aleasă dintre 100 de chitariști, fiind cooptată în echipa turneului "Bad". Profesionalismul ei i-a asigurat continuitatea în trupa Regelui Muzicii Pop pentru alte 2 turnee mondiale: "Dangerous" și "HIStory". 10 ani a cântat pe scene din întreaga lume alături de Michael Jackson, iar mega-starul i-a asigurat o vizibilitate pe măsura măiestriei ei (vezi video).

VIDEO: Jennifer Batten live alături de Michael Jackson

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=KoVoUYeOf5g]

Ulterior, Jennifer Batten a lucrat cu Jeff Beck, alături de care a fost în turnee și a înregistrat 2 albume în decurs de 3 ani. Pe plan solo, chitarista a lansat 3 albume și a scris 2 cărți de muzică.

Jennifer Batten, chitarist de turneu a lui Michael Jackson

Jennifer Batten, chitarist de turneu a lui Michael Jackson

După ce a descoperit Bucureștiul alături de Michael Jackson, Jennifer Batten revine în capitală în compania altor 2 instrumentiști de excepție: Stuart Hamm - basistul lui Steve Vai și Chad Wackerman - bateristul lui Frank Zappa. Cei trei au format super grupul Batten/Hamm/Wackerman și au plănuit un prim turneu european în această primăvară.

Anca Lupeș de la Star Management i-a atras la București pentru a inaugura seria Music Masters Live, pe 26 martie 2015 în Club Tribute. Sub această titulatură vor fi aduși să concerteze la București artiști de cel mai înalt calibru din rock, jazz sau muzica clasică, performeri care au atins cel mai înalt nivel de virtuozitate cu instrumentele lor.

Pentru acest prim concert au fost puse în vânzare 300 de biletele la prețuri de 66, 77 și 88 de lei.

Nu sunt concerte indexate pentru aceasta perioadă.

Basistul lui Steve Vai, în concert la București

Prin opera sa inovativă ca artist solo și prin contribuțiile în calitate de colaborator al lui Joe Satriani și Steve Vai, Stuart Hamm s-a impus drept unul dintre cei mai influenți basiști electrici din ultimii 50 de ani. A colaborat cu Joe Satriani și Steve Vai și a lansat 6 albume bine primite de critici. Extinzând funcția non-tradițională a basului electric revoluționată în prealabil de Jaco Pastorius și Stanley Clarke în anii ‘70, Stuart Hamm a contribuit la reformularea conceptului contemporan de instrument neacompaniat prin utilizarea tehnicilor de tapping și slapping polifonic folosind ambele mâini.

Basistul Stuart Hamm

Basistul Stuart Hamm

Hamm a fost primul basist care a creat propriul Signature Model Electric Bass cu Fender, dar și sunete și echipamente pentru branduri ca Hartke, Warwick, Zoom și Korg. A primit de mai multe ori titlul de “Cel mai bun basist de rock” și “Cel mai bun basist de jazz” din partea multor publicații de specialitate.

Bateristul lui Frank Zappa, în concert la București

Bateristul de jazz și rock, Chad Wackerman și-a început cariera în 1978. Prima lui realizare excepțională a fost colaborarea vreme de 7 ani cu Frank Zappa. Alături de acesta, a mers în turnee europene și americane și a înregistrat 26 de albume. Pe lista colaborărilor cu artiști renumiți figurează și Barbra Streisand, Steve Vai, Andy Summers, Men At Work, Dweezil Zappa sau John Patitucci - apărând pe anumite discuri ale lor. Totodată, Chad Wackerman a lansat patru CD-uri proprii și un DVD.

Bateristul Chad Wackerman

Bateristul Chad Wackerman

Citește mai multe despre Chad WackermanJennifer BattenStuart Hamm
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Robbie Williams ne oferă definiția iubirii - "Love Is You" - LYRIC VIDEO

Robbie Williams formulează propria definiție a iubirii compunând versurile noii piese "Love Is You". Melodia este extrasă de pe albumul...

Închide