Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna" Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor Damian Drăghici la Masked Singer România 2020 - captură ecranMasked Singer 2020: Damian Drăghici a fost Vampirul ce a interpretat piesa "Vals"

Valsul compus de Anthony Hopkins și interpretat de André Rieu, un cadou muzical de Crăciun - VIDEO

La 27 de ani, Anthony Hopkins a compus un vals. Anii au trecut, Hopkins a devenit Hannibal Lecter, și compoziția sa din 1964 a rămas nedezvăluită. 47 de ani mai târziu, acel vals a fost interpretat pentru prima oară în public. André Rieu și orchestra sa i-au împlinit marelui actor visul de a-și asculta compoziția într-o interpretare ireproșabilă. În pragul sărbătorilor de iarnă, vă invităm să revedem acel moment încărcat de emoție, acesta fiind un cadou muzical pentru cititorii InfoMusic.
Anthony Hopkins și Andre Rieu

Anthony Hopkins și Andre Rieu la premiera valsului ”And The Waltz Goes On” (foto: Govert de Roos)

Suprinzător sau nu, actoria nu a fost prima alegere a lui Anthony Hopkins. Înainte de a primi roluri în ”Hamlet”, ”The Elephant Man”, ”The Silence of the Lambs” și multe alte filme cunoscute publicului larg, Hopkins și-a dorit să ajungă muzician. În anii '60 compunea muzică, fără a o face însă publică, fiind convins că nu are un viitor în acest domeniu.

Visul de a-și auzi valsul compus în tinerețe în interpretarea celebrului violonist și dirijor André Rieu i s-a împlinit, însă, 47 de ani mai târziu. "And The Waltz Goes On", o compoziție scrisă de Anthony Hopkins în 1964, a avut premiera în 2011 la Viena.

"Sunt un mare admirator al lui Andre Rieu de ani buni de zile. E un muzician talentat. Eu și soția mea am avut acest vis de a-l întâlni într-o bună zi, așa încât i-am trimis o compoziție scrisă de mine. A fost un vis împlinit faptul că Andre a interpretat acea compoziție cu orchestra sa. Sunt extrem de impresionat de rezultat. A fost cu mult peste așteptările mele", declara Sir. Anthony Hopkins la scurtă vreme de la debutul compoziției sale, "And The Waltz Goes On".

André Rieu - "And The Waltz Goes On" (compusă de Anthony Hopkins)

"And The Waltz Goes On" a fost inclusă pe albumul cu același nume lansat de André Rieu în 2011. Discul s-a clasat pe prima poziție în UK Classical Charts și Classic FM Chart, primind în 2012 distincția "Classic FM Album Of The Year" în cadrul galei Classic Brit Awards.

André Rieu este cunoscut în media sub pseudonimul ”Regele Valsurilor”. Violonistul de origine olandeză a pus bazele primei sale orchestre, Maastricht Salon Orchestra, în 1978, 9 ani mai târziu ajungând dirijor al Johann Strauss Orchestra. Turneele sale au făcut înconjorul globului, Rieu fiind recunoscut pentru amploarea și energia concertelor sale.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre André Rieu
RECOMANDARE:Cumpără un disc cu Andre Rieu

album-andre-rieu-live-in-bucurestialbum-andre-rieu-roman-holidayalbum-andre-rieu-at-schonbrunn-viennaalbum-andre-rieu-love-in-venicealbum-andre-rieu-the-100-greatest-moments
album-andre-rieu-gala-concertalbum-andre-rieu-and-the-waltz-goes-on Vezi cele mai bune oferte pentru discurile lui Andre Rieu

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Priory, pentru că "viața e o petrecere" și toată lumea e invitată - VIDEO

Priory cântă din 2009 și în ciuda lipsei banilor și a unei promovări acătării, obsesia de a compune muzică a...

Închide