Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Tiberiu Albu a câștigat Vocea României 2014 - VIDEO

Tiberiu Albu este câștigătorul celui de-al patrulea sezon Vocea României. Tânărul în vârstă de 22 de ani a făcut parte din echipa lui Tudor Chirilă, aflat la prima experiență de jurat într-un concurs de tinere talente. 
Tiberiu Albu, câștigătorul Vocea României 2014

Tiberiu Albu, câștigătorul Vocea României 2014

Decizia publicului l-a dat câștigător pe Tiberiu Albu în finala concursului Vocea României 2014. Rockerul lui Tudor Chirilă a câștigat în fața Andei Dimitriu, din Echipa Moga. Ceilalți doi finaliști au fost Maria Hojda (Echipa Loredana) și Aliona Munteanu (Echipa Smiley). Premiul câștigat este de 100.000 de Euro.

Tiberiu Albu

Tiberiu Albu (Foto: vocearomaniei.protv.ro)

Tiberiu Albu are 22 de ani și este student la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Timișoara. Nu a luat niciodată lecții de muzică, talentul său fiind unul nativ. Cântă la chitară, genurile muzicale preferate fiind rock-ul, funk-ul, jazz-ul și blues-ul. Deși se descrie ca fiind ușor introvertit, atunci când se află pe scenă se transformă complet, reacția publicului fiind întotdeauna un declanșator de energie. În cadrul concursului Vocea României, Tiberiu a declanșat cele mai puternice aplauze la scenă deschisă din istoria emisiunii. În sfertul de finală el a interpretat un cover după „Dream On al celor de la Aerosmith ce a ridicat întreaga sală în picioare. Producătorii au încercat reiterarea momentului în etapele următoare.

"Vă mulțumesc, vă mulțumesc, vă mulțumesc! Vă mulțumesc nespus de mult că mi-ați fost aproape tot timpul ăsta. Nu știu ce altceva să vă spun, eu nu știu ce este în sufletul meu în momentul acesta... sunt extraordinar de fericit! Sper să ne vedem în continuare... ", a declarat vădit emoționat Tiberiu Albu.

Tiberiu Albu - ”Stairway to Heaven” (Finala Vocea României 2014)

Tiberiu Albu nu a reprezentat vreun caz social și nici nu are un istoric ca solist. Dincolo de vocea sa, secretul s-a numit Tudor Chirilă - care a avut un rol esențial în promovarea și susținerea rockerului ce a luat trofeul Vocea României 2014. Tudor a reușit să îi transfere "fani" și a fost responsabil pentru impunerea dezideratului "Vocea României va fi rock", la care a cuplat Tiberiu. Într-un sondaj InfoMusic realizat înaintea finalei, Tiberiu Albu era favorit, cu 52% din voturi.

Finală cu Inna, David Bisbal și multe duete

Finala Vocea României - Sezonul 4 a avut loc vineri, 19 decembrie 2014, programul cuprinzând momente cu David Bisbal ("Diez Mil Maneras" și încă o piesă), Inna ("Strigă", "Diggy down"), dar și cu Mihai Chițu, laureatul de anul trecut.

Tiberiu Albu, Aliona Munteanu, Maria Hojda li Anda Dimitriu

Tiberiu Albu, Aliona Munteanu, Maria Hojda și Anda Dimitriu

Concurenții au interpretat mai multe duete, cu antrenorii lor și cu invitați speciali. Astfel, Tiberiu Albu a interpretat alături de Tudor Chirilă piesa "Ana" din repertoriul Vama, iar alături de soprana Irina Baiant un musical din "The Phantom of the Opera". Tiberiu s-a impus în finală cu interpretarea unui hit rock legendar - "Stairway to Heaven", ridicând audiența în picioare.

Tiberiu Albu & Tudor Chirilă - "Ana" (finala Vocea României)

Finalista din echipa Moga a avut onoarea de a cânta "Lie Ciocârlie" alături de maestrul Gheorghe Zamfir, momentul fiind cu puternic impact emoțional pentru publicul fidel emisiunii. Anda a cântat inclusiv alături de Marius Moga. Melodia solo a Andei Dimitriu în cadrul finalei a fost "All by Myself" (Celine Dion).

Aliona Munteanu a cântat împreună cu Mircea Baniciu un mixaj între "Andrii Popa" și "Viața la țară". Smiley a urcat pe scenă alături de concurentă pentru "Stay with Me" (Sam Smith).

Alături de Maria Hojda au venit cei de la Brio Sonores, câștigătorii concursului Românii au talent. Au interpretat "Ave Maria". Maria Hojda a cântat solo piesa "Because of You" (Skunk Anansie). Loredana a însoțit-o pentru cântecul "Cât îi Maramureșul", aducându-i în platou și pe frații Hojda.

Tiberiu Albu este cel de-al patrulea câștigător la Vocea României, după Vlad Stan (2011 / Smiley),  Julie Mayaya (2012 / Brenciu) și Mihai Chițu (2013 / Brenciu). Marius Moga și Loredana rămân singurii antrenori fără palmares în emisiunea difuzată de ProTV.

Până la publicarea înregistrărilor oficiale, vă invităm să revedeți interpretarea lui Tiberiu din semifinală - „Shook Me All Night Long” (AC/DC):

VIDEO: Tiberiu Albu - Rock and roll (Led Zeppelin) - Vocea Romaniei

Citește mai multe despre Aliona MoonAnda DimitriuMaria HojdaTiberiu AlbuTudor Chirila
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
David Gilmour retrăiește amintiri într-un interviu acordat BBC6 Music - AUDIO

La 68 de ani, David Gilmour pare să nu-și fi pierdut nicio frântură din entuziasmul cu care și-a început cariera...

Închide