Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Priory, pentru că "viața e o petrecere" și toată lumea e invitată - VIDEO

Priory cântă din 2009 și în ciuda lipsei banilor și a unei promovări acătării, obsesia de a compune muzică a rămas neclintită. Și nu orice fel de muzică. Vorbim despre piese cu mesaj și optimism debordant, starea de bine venind în cazul celor doi din simpla plăcere de a face cu pasiune ceea ce și-au dorit să facă mereu. Prin piesele lor vor să transmită publicului faptul că "viața e o petrecere" și că toată lumea e invitată. Acestei chemări a răspuns în cele din urmă casa de discuri Warner Bros, cu care duo-ul are acum un contract ce le va permite accesul către o expunere mult mai largă.

Publicat

pe

Priory
Priory

Priory este una dintre acele trupe care a trebuit să depășească multe momente dificile înainte de a fi difuzată pe radio. Cu un istoric început în 2009, Brandon Rush (Brandon Johnson) și Kyle Sears (Kyle Dieker) au continuat cu încăpățânare să facă ceea ce le place chiar și atunci când nu mai aveau nicio resursă financiară. Kyle a recurs chiar la ideea de a dona sânge pentru a strânge banii necesari finalizării albumului la care lucrau. În urmă nu a rămas, însă, niciun regret. Pentru a-ți urma visul, trebuie să-ți asumi sacrificii și riscuri, iar cei doi nu doar că au acceptat asta, ci s-au și bucurat de procesul creativ din plin.

"Simt că a-ți asuma un risc înseamnă a nu avea un plan de rezervă. Atunci când lucrurile devin complicate și dificile e ușor să schimbi macazul, dacă ai altă variantă. Brandon tot spunea de multe ori, în vreme ce înregistram albumul: <<Dacă lucrurile nu evoluează, ce viață grozavă avem oricum>>. Nu mai aveam niciun bănuț, dar pentru noi a fost cea mai distractivă perioadă pe care am trăit-o", a declarat Kyle pentru Mostlyjunkfood.

După un album lansat pe cont propriu în 2011 și un feedback mai puțin sonor, duo-ul electro-pop-folk originar din Portland a trecut la un nou EP, ”Weekend”, ce i-a plasat în atenția casei de discuri Warner Bros. Mesajul, în procesul evoluției de la un material la altul, a rămas neschimbat: viața trebuie trăită din plin.

"Există un mesaj care primează atât în cazul primului album, cât și al EP-ului proaspăt lansat. Este vorba despre ideea perpetuării tinereții și a felulului în care te simți atunci când trăiești acei ani. Credem că viața e o petrecere și că toată lumea e invitată. Sperăm că acest mesaj ajunge la public prin intermediul muzicii pe care o compunem." - Priory pentru Galoremag.com

Priory - ”Weekend”

Atât Brandon, cât și Kyle, au crescut în familii în care muzica nu lipsea niciodată din background. În cazul lui Brandon, albumele de jazz și R&B ale bunicii i-au ținut companie încă de la vârsta de 12 ani. Acesta se declară un mare fan al marilor vocaliști ai industriei: Mercury, Strummer, Bowie și Biafra. Pentru Kyle, pe de altă parte, influențele muzicale au venit dintr-o multitudine de genuri, părinții lui fiind profesori de muzică. Pe lista trupelor preferate se regăsesc The Clash, Durran Durran, Pete Seger, Seals & Croft, Alphaville, Blondie. Dintre numele contemporane, îi ascultă cu interes pe Muse, Donkeyboy și Phantogram.

Muzica, pentru cei doi membri Priory, este ceva ce nu ar putea lipsi din viețile lor, iar atunci când vine vorba de procesul creativ, etica muncii ține loc de lipsă de inspirație.

"Uneori câteva pahare te pot ajuta să intri într-o anumită cadență vocală. De cele mai multe ori, însă, fără o bună etică a muncii (care e la limita obsesiei), e dificil să finalizezi orice. Cred, de asemenea, că încercarea de a crea ceva constant, chiar și atunci când simți poate că nu ai inspirație, este o practică bună. Noi investim orele necesare indiferent dacă simțim sau nu că suntem pe stare, pentru că știm că rezultatul final va merita efortul depus." - Brandon

Viitorul trupei Priory va depinde, cel mai probabil, de expunerea de care vor beneficia în perioada următoare. Dacă single-uri precum ”Weekend” vor continua să apară și să aibă parte de un sprijin solid din partea casei de discuri, nu ne-ar mira să-i vedem în fruntea clasamentelor.

Priory - ”Put Em Up ”

Comentează

Trending