Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară

Mariza revine în România în martie 2015

Mariza, ”noua regină a muzicii fado”, va concerta din nou în România pe 24 martie 2015. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului din București, aceași locație în care s-a desfășurat și primul concert al artistei, declarat sold out.
Mariza

Mariza (foto: Isabel Pinto)

Mariza a început să cânte de la o vârstă fragedă într-o varietate de genuri muzicale: gospel, soul și jazz. Inspirată de tatăl său, artista a ales însă calea muzicii fado, un stil care vobește despre melancolie, dorință și pierdere, dor brut de ceva ce lipsește (o prezență masculină), precum și despre transformarea durerii în plăcere sublimă.

Cariera sa în muzică a început în 2001, odată cu lansarea albumului de debut “Fado em Mim“, pentru care a primit nu mai puțin de patru discuri de platină în Portugalia. Cu vânzări de aproape 100.000 de copii doar în Portugalia (în perioada aceea 4.000 de copii era considerat un succes), albumul a fost lansat la nivel internațional, vânzările depăsind 150.000 de exemplare.

Mariza

Mariza (Foto: uwworldseries.org)

La scurt timp de la debut, materialul “Fado em Mim“ a propulsat-o pe solistă pe scena internațională de World Music, artista obținând premiul BBC Radio 3 pentru “Cel Mai Bun Artist European de World Music“.

În 2004, Mariza a fost numită de către Primarul Lisabonei Ambasadoare a stilului Fado pentru reprezentarea stilului muzical în lista UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanitatii, în același an interpretând la Jocurilor Olimpice din Atena  piesa “A Thousand Years” alături de Sting. Pe scenă a fost însoțită și de alți artiști consacrați precum Lenny Kravitz, Cesaria Evora și Tito Paris.

Mariza și Tito Paris - "Beijo de Saudade"

Niciun alt artist portughez de la Amalia Rodrigues încoace nu s-a bucurat de o carieră internațională atât de triumfătoare precum Mariza, ce a bifat succes după succes pe cele mai prestigioase scene ale lumii, primind comentarii laudative de la cei mai exigenți critici muzicali. Repertoriul artistei, deși bine înrădăcinat în fado clasic și contemporan, a crescut în timp pentru a include ocazionalele morne din Capul Verde, R&B-uri clasice, sau orice alte teme pe care ea le îndrăgește.

Un nou concert Mariza la București în 2015

Mariza la București pe 15 mai 2014

Mariza la București pe 15 mai 2014 (Foto: Alex Chelba)

RECENZIE: Mariza la București, între exuberanță și saudade – POZE

După concertul SOLD OUT de la București din mai 2014, Mariza revine în România cu un nou spectacol. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului din București pe 24 martie 2015.

Biletele pentru noul concert Mariza au prețuri cuprinse între 198 de lei și 99 de lei în perioada de pre-sale, de la 1 ianuarie biletele urmând a se vinde la prețuri cuprinse între 220 și 110 lei. Biletele VIP nu fac obiectul presale-ului și sunt disponibile la prețul de 260 lei.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Mariza
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Green Day și Bill Withers vor fi incluși în Rock and Roll Hall of Fame în 2015

Trupa Green Day va fi inclusă în 2015 în Rock and Roll Hall of Fame, în urma primei nominalizări primite...

Închide