Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Madonna - "Living for Love", în ciuda demo-urilor furate de la Sony

Anul 2015 ar fi trebuit să aducă fanilor Madonnei multe surprize: un album nou și un prim single, "Living for Love", pe 14 februarie. Demo-urile apărute pe internet în ultimele zile au determinat-o însă pe Madonna să contracareze această avalanșă de compoziții piratate printr-o serie de lansări spontane. Diva muzicii pop a oferit fanilor 6 piese noi în avans și posibilitatea de a precomanda noul album ”Rebel Heart” cu multe luni înainte de programul stabilit inițial.

Publicat

pe

Madonna
Madonna

Deși pirateria, în zilele noastre, nu mai este un fenomen care să creeze surprindere, în cazul Madonnei, cele 10 demo-uri furate de pe serverele private ale casei de discuri Sony au declanșat o reacție efervescentă. Diva pop a declarat că ”intimitatea sa a fost violată” și că se simte profund rănită de cele întâmplate.

După o perioadă de analiză la rece a situației, în care Madonna mărturisește că nu a putut dormi, artista a luat decizia de a lansa 6 piese în avans, albumul nefinalizat ”Rebel Heart” putând fi deja precomandat de pe iTunes. Decizia s-a dovedit a fi una inspirată, două dintre noile compoziții (“Living For Love” și “Bitch, I’m Madonna”) fiind în top 3 Billboard Singles Chart și discul ocupând prima poziție pe iTunes la precomenzi în peste 40 de țări.

Madonna - ”Living For Love”

Deși perioada de criză a trecut, Madonna este în continuare nemulțumită de cele întâmplate.

”Da, acum sunt mai OK. Evident, nu sunt încântată de faptul că demo-uri nefinalizate sunt peste tot în lume, la dispoziția oricui pentru a fi ascultate, judecate, etc. În momentul în care am aflat ce s-a întâmplat am intrat în criză și ne-am petrecut timpul: A) Încercând să ne dăm seama cum au fost accesate acele fișiere private și B) Încercând să combatem acele apariții neautorizate prin lansarea unor piese finalizate asupra cărora oamenii să-și oprească atenția, renunțând astfel la acele demo-uri pe care nu ar fi trebuit să le asculte nimeni. Iar asta a condus la nopți nedormite.” - Madonna pentru Billboard

Pentru ca astfel de lucruri să nu se mai repete, au fost luate, însă, măsuri de precauție, artista mărturisind că nimeni nu mai poate intra la filmări cu telefonul, piesele nu mai sunt stocate pe servere și tot ceea ce se află în lucru este salvat pe un hard la care doar ea are acces.

Partea bună a acestei lansări premature este că Madonna ar putea cânta la Gala Premiilor Grammy 2015, ce se va desfășura pe 8 februarie. Având în vedere că programul lansărilor a fost reorganizat, artista ar putea promova în cadrul evenimentului piese noi de pe albumul ”Rebel Heart”, ce va apărea pe piață pe 10 martie 2015. Această prezență la Grammy nu a fost confirmată, Madonna lăsând totuși de înțeles că sunt șanse mari ca acest lucru să se întâmple.

Trending