Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Joe Cocker a murit la 70 de ani

Joe Cocker s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani, pe 22 decembrie 2014. Celebrul cântăreț de rock și blues a fost răpus de cancer pulmonar. Cocker a cântat în România de patru ori, anul trecut oferind un spectacol în forță la Sala Palatului.
Concert Joe Cocker la Sala Palatului pe 4 august 2013

Concert Joe Cocker la Sala Palatului pe 4 august 2013 (foto: Mihai Anghel / InfoMusic.ro)

Joe Cocker a murit în dimineața zilei de 22 decembrie 2014.

John Robert Cocker, cunoscut familiei, prietenilor, comunității și fanilor din întreaga lume ca Joe Cocker, s-a stins din viață pe 22 decembrie 2014 după o luptă grea cu cancerul pulmonar microcelular. Domnul Cocker avea 70 de ani.
Joe Cocker s-a născut pe 20 mai 1944 în Sheffield, Anglia, unde a locuit în primii săi 20 de ani. În anul 2007, a fost distins cu Ordinul Imperiului Britanic de regina Angliei.
Succesul său internațional ca solist de blues/rock a început în 1964 și a continuat până astăzi. Joe a creat aproape 40 de albume și a concertat intens în întreaga lume.
informează Sony Music în comunicatul de presă.

Joe Cocker a lansat 22 de albume de studio, iar revista Rolling Stone l-a plasat în topul celor mai buni 100 de cântăreți din toate timpurile, pe locul 97. Coverul său după Beatles -"With a Little Help from My Friends" a ajuns Number One în Marea Britanie în 1968, piesa fiind cântată la Woodstock un an mai târziu.

""La revedere" și "Dumnezeu să-l binecuvânteze!" pentru Joe Cocker din partea unui prieten, pace și dragoste", a transmis Ringo Starr pe Twitter la aflarea veștii morții lui Joe Cocker.

Joe Cocker la Sala Palatului pe 4 august 2013

Joe Cocker la Sala Palatului pe 4 august 2013 (Foto: Mihai Anghel / InfoMusic.ro)

RECOMANDARE: Ascultă și urmărește TOP 10 hituri interpretate de Joe Cocker

După mai mult de 4 decenii de muzică, Joe Cocker era încă unul dintre cei mai de succes și populari artiști ai lumii. Multe din discurile sale au primit premii importante, transformându-l pe artistul cu voce inegalabilă într-o legendă a muzicii. În 1983, Cocker a primit Premiul Grammy pentru duetul cu Jennifer Warnes: "Up Where We Belong". Melodia a fost Number One în Statele Unite.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kpYxZ-1PnlA&w=600]

Joe Cocker a cântat în România de patru ori, ultima oară în 2013 la Sala Palatului. Artistul și-a promovat ultimul album "Fire It Up", însă și-a bucurat fanii inclusiv cu piesele celebre. Pe 4 august 2013, Joe Cocker nu și-a arătat cei 69 de ani și nu a dat semne de slăbiciune. Concertul său a fost plin de forță, iar hiturile sale au captat întreaga sală, ridicând spectatorii în picioare pe „You Are So Beautiful”, „Fire It Up”, „You Can Leave Your Hat On” sau „Unchain My Heart”.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wlDmslyGmGI&w=600]

RECOMANDARE: Citiți recenzia concertului Joe Cocker aici.

Poze cu Joe Cocker la București în 2013

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze cu Joe Cocker în concert la București

Citește mai multe despre Joe Cocker
RECOMANDARE:Cumpără un disc Joe Cocker

Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
The Rolling Stones, după 29 de concerte în 2014: "Poate ne vedem în 2015" - VIDEO

Veteranii de la The Rolling Sones le mulțumesc fanilor de pretutindeni pentru un 2014 incendiar, sugerând un 2015 deschis oportunităților...

Închide