Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Green Day și Bill Withers vor fi incluși în Rock and Roll Hall of Fame în 2015

Trupa Green Day va fi inclusă în 2015 în Rock and Roll Hall of Fame, în urma primei nominalizări primite anul acesta. Bill Withers, aflat de asemenea la prima nominalizare, va fi și el inclus, alături de Lou Reed, Stevie Ray Vaughan și Joan Jett and the Blackhearts. Gala Rock and Roll Hall of Fame 2015 se va desfășura pe 18 aprilie în Cleveland (Ohio).
Green Day

Green Day

Artiștii care vor fi introduși în Rock and Roll Hall of Fame în 2015 sunt Green Day, Bill Withers, Lou ReedStevie Ray Vaughan și Joan Jett and the Blackhearts. În cadrul galei de pe 18 aprilie vor fi premiați și Ringo Starr și grupul de muzică R&B "5" Royales. Fostul membru The Beatles va fi distins cu Premiul pentru Excelență în Muzică ( Award For Musical Excellence ) și "5" Royales va primi Early Influence Award.

La aflarea veștii privind introducerea trupei Green Day în Rock and Roll Hall of Fame, solistul Billie Joe Armstrong a mărturisit că este un ”sentiment incredibil” să primești o astfel de distincție. 

"Pentru mine, rock & roll-ul nu este un termen demodat. Pentru mine, el înseamnă libertate. A fost un mod de a mă exprima și sunt extrem de recunoscător pentru faptul că am putut face asta cam toată viața. Din perspectiva mea, nu și-a pierdut niciodată semnificația, indiferent dacă vorbim despre mine, în calitate de fan al muzicii rock & roll, sau vorbim despre fanii Green Day. E pur și simplu ceea ce mă eliberează complet. Faptul că suntem recunoscuți făcând asta e pur și simplu un sentiment incredibil", a declarat solistul Green Day într-un interviu acordat revistei Rolling Stone.

Green Day - "Boulevard Of Broken Dreams"

Pentru Bill Withers, pe de altă parte, anunțul făcut de Rock and Roll Hall of Fame a fost unul neașteptat, considerând că muzicianul nu a mai lansat un album de studio din 1985.

"Nu am considerat niciodată această numire ca pe un titlu. Cred că pur și simplu nu am simțit că cineva mi-ar datora asta. E frumos că s-a întâmplat. Cred că va trebui să-mi cumpăr un costum." - Bill Withers

Bill Withers - "Ain't No Sunshine"

Alături de Green Day și Bill Withers, pe lista celor ce vor fi incluși la prima nominalizare se află și chitaristul Stevie Ray Vaughan.

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, clasamentul final Rock and Roll Hall of Fame 2015 a fost influențat și de preferințele publicului. Fanii au avut din nou posibilitatea de a vota 5 favoriți de la categoria Performers, primii clasați primind un punctaj ce a influențat departajarea artiștilor pentru realizarea clasamentului final.

La ediția de anul trecut a Rock and Roll Hall of Fame au fost incluse nume precum Nirvana, Kiss, Peter Gabriel, Hall And Oates, Cat Stevens și Linda Ronstadt.

Citește mai multe despre Bill WithersGreen DayLou Reed
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Single nou Zdob și Zdub - "Lângă Codrii de Aramă" - LIVE VIDEO

Zdob și Zdub a lansat o nouă piesă, intitulată "Lângă Codrii de Aramă". Melodia este extrasă de pe albumul “Basta...

Închide