Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

David Gilmour retrăiește amintiri într-un interviu acordat BBC6 Music - AUDIO

La 68 de ani, David Gilmour pare să nu-și fi pierdut nicio frântură din entuziasmul cu care și-a început cariera muzicală. Alături de Tom Robinson de la BBC6 Music, vetaranul chitarist și-a reamintit cu plăcere de perioada de început a activității sale în Pink Floyd, pe când ”muzica era mesajul”, precum și de momentele frumoase din cariera lui solo. Declarațiile unui David Gilmour meditativ și nostalgic în interviul audio din articol.
David Gilmour - Then & Now

David Gilmour (Then & Now)

Cariera muzicală a lui David Gilmour, ce se extinde pe 5 decenii, a început alături de colegii din Pink Floyd în ianuarie 1968. Nimeni nu ar fi putut anticipa atunci cum va evolua formația după plecarea lui Syd Barrett, însă în ciuda schimbării de sound, Pink Floyd a continuat să crească, ajungând să vândă peste 250 de milioane de albume în întreaga lume.

Privind retrospectiv în urmă, realizatorul emisiunii de la BBC6 Music remarcă felul în care faima s-a transformat peste ani, observând că în anii '70 puteai avea vânzări de milioane de albume fără a se pune accent pe ideea de ”star rock”.

”Muzica era mesajul. Cred că nu s-a intenționat ca în acea perioadă personalitatea noastră să facă parte din mesaj. Aceste lucruri ”ți se strecoară noaptea în pat” ceva mai târziu”, a confirmat David Gilmour, amintindu-și că în acea perioadă puteai trăi în anonimat chiar dacă susțineai concerte mari.

În discuție a fost adusă și piesa ”Fat Old Sun” de pe albumul ”Atom Heart Mother” (1970), prima compoziție a lui David Gilmour scrisă pentru un album Pink Floyd. Conform chitaristului, piesa aceasta încă se află printre favoritele sale, acesta dorindu-și la un moment dat să o includă pe o compilație Pink Floyd de tipul ”Best Of”. Ceilalți membri ai formației au avut, însă, opinii diferite, așa încât melodia a rămas un punct de reper doar în repertoriul lui David Gilmour și al fanilor compoziției.

David Gilmour - "Fat Old Sun" (Royal Albert Hall Performance)

În cadrul interviului, David Gilmour a rememorat și câteva momente din perioada turneului de promovare a albumului solo ”On an Island” (2006).

”Am fost în turneu 7 sau 8 luni. Reacția publicului a fost grozavă, ne-am simțit extraordinar. Vara am ajuns în Europa și am cântat niște piețe și amfiteatre frumoase: în Milano, Florența. A fost genul acela de turneu magic pe care nu îl poți reproduce, pentru că nu va mai fi la fel de bun.”

David Gilmour - Interviu cu Tom Robinson la BBC6 Music - Part1

David Gilmour nu se rezumă însă doar la depănat amintiri. Recent a produs ultimul album Pink Floyd, ”The Endless River”, și a anunțat că plănuiește lansarea celui de-al 4-lea album solo. Compozițiile se află încă în lucru, însă își dorește ca materialul să fie gata anul viitor.

„Înregistrările merg foarte bine. Sunt câteva demo-uri nefinalizate, iar pe unele dintre ele le voi înregistra din nou. Mai sunt câteva luni de muncă de investit. Sper că îl voi termina anul ce urmează. După care sper să plec înr-un turneu de om bătrân, nicidecum ceva cu 200 de date programate”, a dezvăluit David Gilmour într-un interviu acordat revistei Rolling Stone.

Citește mai multe despre David GilmourPink Floyd
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE