Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concert André Rieu în premieră în România

Regele Valsului, André Rieu va concerta în premieră în România în 2015. Informațiile despre primul său concert la București au fost anunțate oficial în conferința de presă de pe 9 decembrie. În prezent sunt puse în vânzare bilete la reprezentația recent anunțată de pe 11 iunie. Concertele de pe 12 iunie, 13 iunie și 14 iunie 2015 sunt sold out. Vezi detalii mai jos.

Publicat

pe

Andre Rieu
Andre Rieu │ FOTO: www.andrerieu.com

André Rieu va concerta în premieră în România în 2015. Primul concert va avea loc în Piața Constituției din București pe 11 iunie 2015, devansând spectacolele comunicat inițial pentru 12 și 13 iunie. În urma epuizării rapide a primului contingent de bilete, organizatorii au răspuns cererii masive prin organizarea celui de-al doilea, al treilea și al patrulea concert în aceeași locație (Piața Constituției din București). André Rieu va fi acompaniat de orchestra sa, Johann Strauss Orchestra.

Prețuri bilete concerte André Rieu la București în 2015:

Biletele pentru concertele lui André Rieu de la București au prețuri cuprinse între 172,8 lei și 864 lei. Acestea au fost puse în vânzare pe 10 decembrie 2014, ora 09:00.  Categoriile de locuri sunt următoarele, iar o hartă găsiți în agendă.

  • VIP – 864 lei
  • Categoria I – 702 lei
  • Categoria II – 594 lei
  • Categoria III – 486 lei
  • Categoria IV – 378 lei
  • Categoria V – 270 lei
  • Categoria VI – 205 lei
  • Categoria VI – 172,80 lei
Nu sunt concerte indexate pentru aceasta perioadă.

Celebrul violonist a susținut o conferință de presă la București, marți 9 decembrie 2014, în care a făcut publice toate informațiile.

Urmărește conferința de presă a lui André Rieu în România

André Rieu va concerta în mai 2015 în mai multe orașe europene, precum Copenhaga (07.05), Zurich (12.05), Geneva (13.05), Budapesta (20.05), Praga (22.05). Artistul își promovează noul său dublu disc, "Love in Venice" (CD+DVD). Materialul a fost lansat în noiembrie 2014 și cuprinde piese celebre ca "Funiculi Funicula", "O Sole Mio", "Volare", "Santa Lucia" etc. Ascultă piesele mai jos.

André Rieu a început să dezvolte pasiunea pentru vioară de la o vârstă foarte fragedă. A început să studieze acest instrument când avea doar 5 ani, fiind fascinat de orchestre. Iubirea pentru muzica clasică a fost moștenită din familie, tatăl său fiind dirijor al Maastricht Symphony Orchestra.

Andre Rieu

Andre Rieu │ FOTO: www.andrerieu.com

După finalizarea studiilor la Music Academy in Brussels, unde a primit diploma "Premier Prix" din partea Royal Conservatory of Brussels, André Rieu și-a început cariera muzicală formând Maastricht Salon Orchestra.  În 1987, a pus bazele unei noi orchestre, Johann Strauss Orchestra, și a propriei companii de producție.

André Rieu susține în prezent turnee mondiale cu casa închisă, fiind ani la rând în Top 20 al celor mai profitabile turnee din întreaga lume, conform clasamentelor realizate de Billboard. Motivul pare a fi unul simplu: modul în care acesta abordează muzica clasică este diferit. În fiecare an, André Rieu, Johann Strauss Orchestra, corul și numeroși soliști internaționali călătoresc în toată lumea, susținând în jur de 100 de concerte, totalizând peste un million de spectatori.

"Am fost membru al unei orchestre tradiționale și nu am înțeles niciodată de ce nicio persoană de pe scenă nu se distra. Din acest motiv am format propria orchestră, iar lucrul acesta nu a fost ușor de realizat. Acum dirijez în aceeași manieră în care o făcea și Strauss: cântând la vioară." - André Rieu

În media a fost supranumit ”Regele Valsurilor”, în discografia sa fiind incluse, de asemenea, albume cu reinterpretări ale unor piese cunoscute din industria muzicii pop, rock și folk.

Deși are 65 de ani, îndrăgitul dirijor și violonist olandez nu are gânduri de pensionare. Își dorește să călătorească în continuare și să ducă muzica sa cât mai departe: "Voi continua să călătoresc peste tot în lume până la sfârșitul zilelor mele".

André Rieu - Love In Venice

Trending