Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

AC/DC anunță primele concerte din 2015

Trupa AC/DC a anunțat primele concerte în Europa în cadrul turneului mondial "Rock Or Bust World Tour 2015". Lista de concerte AC/DC acoperă lunile mai, iunie și iulie 2015, putând fi consultată mai jos. Neprinsă în această comunicare, sunt șanse mari ca România să fie adăugată în agendă.

Publicat

pe

AC/DC pornește Rock or Bust World Tour în 2015
AC/DC pornește Rock or Bust World Tour în 2015

Olanda, Germania, Franța, Spania, Scoția, Irlanda, Anglia, Italia, Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda și Polonia sunt primele țări anunțate, care vor găzdui cel puțin un concert AC/DC în cadrul The Rock Or Bust World Tour 2015. Turneul promovează cel de-al 15-lea album AC/DC - "Rock Or Bust", lansat pe 28 noiembrie 2014 în Australia. Există mari șanse ca formația să revină în România în 2015.

Concerte AC/DC în Europa în 2015

Concerte AC/DC în Europa în 2015

Discul, ce marchează 40 de ani de activitate AC/DC, conține 11 piese noi și a debutat ca Number One în cel puțin 10 țări. Este vorba de cel mai scurt material din discografia AC/DC (are aprox. 35 de minute) și este primul înregistrat fără Malcom Young, care s-a retras din cauza problemelor de sănătate. Până în prezent, trupa AC/DC a lansat două single-uri de pe "Rock Or Bust", videoclipurile pentru "Play Ball" și "Rock or Bust" fiind prezentate la timpul lor pe InfoMusic.ro.

Lista de concerte AC/DC - The Rock Or Bust World Tour

Concerte AC/DC în mai 2015

5/5/15: Arnhem, Olanda - Gelredome
5/8/15: Nuremberg, Germania - Zeppelinfeld
5/10/15: Dresda, Germania - Ostragehege
5/14/15: Zeltweg, Austria - Red Bull Race Track
5/16/15: Hockenheim, Germania - Hockenheimring
5/19/15: München, Germania - Olympia Stadium
5/23/15: Paris, Franța - Stade de France
5/29/15: Barcelona, Spania - Estadio Olympic
5/31/15: Madrid, Spania - Estadio Vicente Calderon

Concerte AC/DC în iunie 2015

6/19/15: Cologne, Germania - Jahnwiesen
6/21/15: Hanovra, Germania - Messe
6/25/15: Berlin, Germania - Olympia Stadium
6/28/15: Glasgow, Scoția - Hampden Park

Concerte AC/DC în iulie 2015

7/1/15: Dublin, Irlanda - Aviva Stadium
7/4/15: Londra, Anglia - Wembley Stadium
7/9/15: Imola, Italia - Autodromo
7/12/15: Gelsenkirchen, Germania - Veltins Arena
7/15/15: Roskilde, Danemarca - Roskilde Festival Site
7/17/15: Oslo, Norvegia - Valle Hovin
7/19/15: Stockholm, Suedia - Friends Arena
7/22/15: Hameenlinna, Finlanda - Open Air Park
7/25/15: Varșovia, Polonia - National Stadium

Concert AC/DC în România în 2015!?

AC/DC a venit pentru prima dată în România în 2010, iar atunci a strâns peste 60.000 de fani în Piața Constituției. Concertul a făcut parte din turneul de promovare a materialului “Black Ice” lansat în octombrie 2008. Fanii din România au mari șanse să-i revadă pe australieni în 2015 la București. Este cunoscută intenția lui Marcel Avram de a pune Bucureștiul pe traseul viitorului turneu, ținând cont de un decalaj de un an de zile. Ar fi nemaipomenit să vedem trupa din nou în Piața Constituției.

Urmărește videoclipul AC/DC - Rock or Bust

În noiembrie 2014, toboșarul Phill Rudd a fost implicat într-un proces în Australia, fiind acuzat pentru amenințare cu moartea, posesie de droguri și pentru că ar fi angajat un asasin plătit (ultimul cap de acuzare fiind ulterior retras). Acest incident ridicase semne de întrebare fiind organizarea turneului AC/DC din 2015, însă formația a clarificat situația, spunând că activitatea nu va fi perturbată.

Concerte & turnee

AC/DC anunţă un turneu european, care are loc în vara lui 2024; Unde vedem trupa?

Aflam la început de lună februarie că AC/DC se pregăteşte să anunţe "ceva". Acel "ceva" putea fi un album nou, dar speculaţiile inclinau mai degrabă spre un turneu european. Acesta a fost în sfârşit anunţat pe 12 februarie 2024 şi avem detalii despre el mai jos.

Publicat

pe

Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up"
Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up" │ FOTO: Josh Cheuse / Sony Music

Turneul european din 2024 este cunoscut sub numele de "Power Up" şi va debuta în luna mai 2024, desfăşurându-se până în august inclusiv. AC/DC se va prezenta în fata fanilor din UE şi UK în următoarea formula: Brian Johnson la voce, Angus şi Stevie Young la chitară, Matt Laug la tobe şi cel mai nou membru, Chris Chaney la bas. El va "căra mai departe torţă pentru Cliff", conform comunicatului oficial al grupului.

Turneul AC/DC va duce legenda hard rock australiană prin tari ca Germania, Italia, Spania, Olanda, Slovacia, Franţa sau Irlanda.

Iată concertele programate în acest moment în Europa:

 • 17 mai - Gelsenkirchen, Germania, Veltins Arenă
 • 21 mai - Gelsenkirchen, Germania, Veltins Arenă
 • 25 mai - Reggio Emilia, Italia, RCF Arenă
 • 29 mai - Sevilia, Spania, La Cartuja Stadium
 • 5 iunie - Amsterdam, Olanda, Johan Cruyff Arenă
 • 9 iunie - Munchen, Germania, Olympic Stadium
 • 12 iunie - Munchen, Germania, Olympic Stadium
 • 16 iunie - Dresda, Germania, Messe
 • 23 iunie - Viena, Austria, Ernst Happel Stadium
 • 26 iunie - Viena, Austria, Ernst Happel Stadium
 • 29 iunie - Zurich, Elveţia, Letzigrund Stadium
 • 3 iulie - Londra, Anglia, Wembley Stadium
 • 7 iulie - Londra, Anglia, Wembley Stadium
 • 13 iulie - Hockenheim, Germania, Ring
 • 17 iulie - Stuttgart, Germania, Wasen
 • 21 iulie - Bratislava, Slovacia, Old Airport
 • 27 iulie - Nuremberg, Germania, Zeppelinfeld
 • 31 iulie - Hanovra, Germania, Messe
 • 9 august - Dessel, Belgia, Festivalpark Stenehei
 • 13 august - Paris, Franţa, Hippodrome Paris Longchamp
 • 17 august - Dublin, Irlanda, Croke Park

Biletele vor fi puse în vânzare pe 16 februarie la ora 10:00. Pentru cei cărora nu le spune mare lucru numele toboşarului Matt Laug, acesta are vârsta de 55 de ani şi a colaborat cu artişti că Alanis Morisette, Alice Cooper, Slash's Snakepit şi Vaso Rossi. În 2001 a colaborat cu AC/DC, în vreme ce făcea parte dn Slash's Snakepit în cadrul turneului Nord American şi European Stiff Upper Lip.

Fostul toboşar AC/DC, Phil Rudd a fost dat afară din grupă, deşi a contribuit la înregistrarea albumului "Power Up", lansat în noiembrie 2020. Izgonirea sa din trupa s-a produs după ce artistul a fost condamnat la 8 luni de arest la domicilu pentru ameninţări cu moartea şi posesie de droguri. Ulterior avea să fie înlocuit de Chris Slade, care a mai fost toboşar AC/DC între 1989 şi 1994.

Rudd apăruse pe 15 din 18 albume AC/DC.

Citește în continuare

Concerte & turnee

AC/DC le pregătește fanilor o surpriză; să fie vorba de un turneu muzical? - VIDEO

Fanii AC/DC stau ca pe ace după ce trupa a publicat niște clipuri criptice, dar și o numărătoarea inversă ce se va încheia pe 12 februarie. Să fie vorba de muzică nouă sau de un turneu, primul în mai bine de șapte ani?

Publicat

pe

Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up"
Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up" │ FOTO: Josh Cheuse / Sony Music

"Are You Ready?" își întreabă AC/DC fanii odată cu niște lansări misterioase. Scurtele clipuri video au ca fundal muzical piesa cu același nume, extrasă de pe albumul "The Razors Edge" din 1990.

Mai mult, pe site-ul formației apare un cronometru a cărui ultimă bătaie va avea loc pe 12 februarie, la ora 10:00 (ora României). Deși indiciile oferite de AC/DC sunt cu adevărat învăluite în mister, fanii sunt de părere că trupa ar porni într-un nou turneu.

Încântarea lor de a-i (re)vedea live pe australieni are sens, dat fiind faptul că ​AC/DC a urcat doar o singură dată pe scenă în ultimii șapte ani, la festivalul PowerTrip din California, anul trecut. În cadrul acelui concert, componența trupei a fost formată din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitară), Stevie Young (chitară ritmică), Cliff Williams (bass) și Matt Laug (tobe). Toboșarul Phil Rudd și-a adus aportul pentru albumul din 2020, "Power Up", dar nu a urcat pe scenă alături de colegii săi la PowerTrip.

Nu este clar dacă Rudd se va alătura formației în eventualul turneu. Mai mult, se zvonește faptul că nici bassistul Cliff Williams nu s-ar mai îmbarca la o astfel de "călătorie", după ultimul turneu din 2016. Acea serie de concerte l-a avut ca solist pe Axl Rose, după ce Brian Johnson a trebuit să ia o pauză din cauza problemelor de auz. Însă, a fost echipat cu un dispozitiv care îi permite să cânte din nou live.

Citește în continuare

Trending