Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Single nou The 1975 - "Medicine" - AUDIO

Trupa britanică The 1975 a lansat un nou single, intitulat "Medicine". Piesa este inclusă pe noua coloana sonoră a filmului “Drive”, coordonată de Zane Lowe de la BBC Radio 1.
Concert The 1975 la Summer Well 2014

Concert The 1975 la Summer Well 2014 (foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

"Piesa "Medicine" ne trimite către originile trupei The 1975, formație ce a luat ființă în dormitorul meu. E o nouă compoziție ce se bazează pe geneza formației și dragostea noastră pentru filmul ”Drive”. Având oportunitatea de a scrie muzică pentru un film cu care eram deja extrem de familiari, am reușit să fim mult mai introspectivi decât am fi fost în cazul unui contact cu ceva complet nou. Filmul abordează subiectul dualității resemnării și speranței - piesa noastră rulând în fundal exact în scenele cele mai sugestive pentru aceste emoții. Piesa este un testament al ideii transmise în film, devenind una dintre cele mai personale și iubite piese ale noastre." - Matt Healy, solistul The 1975

The 1975 - "Medicine" - AUDIO

The 1975 este o tânără formație din Manchester, ce a apărut peste noapte pe internet, captivând de la criticii Pitchfork Magazine până la realizatorii BBC Radio 1. Sound-ul trupei este "în afara tiparelor", sau cum ar spune britanicii într-o nuanță de jargon – "dope". Deși există influențe ale muzicii anilor ’80, stilul trupei The 1975 este gândit "în afara cutiei", chiar dacă inițial piesele au fost înregistrate într-o cameră de apartament.

Primele single-uri promovate au fost "The City" și "Sex". Ambele s-au auzit la BBC Radio 1, popularitatea formației începând să crească spre sfârșitul anului trecut. Pitchfork Magazine i-a comparat cu duo-ul electro-rock The Big Pink, solistul Matthew Healy citându-i pe de altă parte pe lista influențelor pe Talking Heads, Prince, My Bloody Valentine, Michael Jackson, Peter Gabriel, Brian Eno, D’angelo și Sigur Ros.

The 1975 a concertat anul acesta în premieră în România, în cadrul festivalului Summer Well. Vezi aici poze de la concert.

Citește mai multe despre The 1975
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Single nou Foo Fighters - "Congregation" - AUDIO

"Congregation" este cel de-al treilea single Foo Fighters extras de pe noul album "Sonic Highways". Piesa a fost înregistrată la...

Închide