Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Single nou The 1975 - "Medicine" - AUDIO

Trupa britanică The 1975 a lansat un nou single, intitulat "Medicine". Piesa este inclusă pe noua coloana sonoră a filmului “Drive”, coordonată de Zane Lowe de la BBC Radio 1.

Publicat

pe

Concert The 1975 la Summer Well 2014
Concert The 1975 la Summer Well 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

"Piesa "Medicine" ne trimite către originile trupei The 1975, formație ce a luat ființă în dormitorul meu. E o nouă compoziție ce se bazează pe geneza formației și dragostea noastră pentru filmul ”Drive”. Având oportunitatea de a scrie muzică pentru un film cu care eram deja extrem de familiari, am reușit să fim mult mai introspectivi decât am fi fost în cazul unui contact cu ceva complet nou. Filmul abordează subiectul dualității resemnării și speranței - piesa noastră rulând în fundal exact în scenele cele mai sugestive pentru aceste emoții. Piesa este un testament al ideii transmise în film, devenind una dintre cele mai personale și iubite piese ale noastre." - Matt Healy, solistul The 1975

The 1975 - "Medicine" - AUDIO

The 1975 este o tânără formație din Manchester, ce a apărut peste noapte pe internet, captivând de la criticii Pitchfork Magazine până la realizatorii BBC Radio 1. Sound-ul trupei este "în afara tiparelor", sau cum ar spune britanicii într-o nuanță de jargon – "dope". Deși există influențe ale muzicii anilor ’80, stilul trupei The 1975 este gândit "în afara cutiei", chiar dacă inițial piesele au fost înregistrate într-o cameră de apartament.

Primele single-uri promovate au fost "The City" și "Sex". Ambele s-au auzit la BBC Radio 1, popularitatea formației începând să crească spre sfârșitul anului trecut. Pitchfork Magazine i-a comparat cu duo-ul electro-rock The Big Pink, solistul Matthew Healy citându-i pe de altă parte pe lista influențelor pe Talking Heads, Prince, My Bloody Valentine, Michael Jackson, Peter Gabriel, Brian Eno, D’angelo și Sigur Ros.

The 1975 a concertat anul acesta în premieră în România, în cadrul festivalului Summer Well. Vezi aici poze de la concert.

Trending