Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Jack White a concertat în premieră la București - FOTO

Jack White a concertat pentru prima dată în România pe 9 noiembrie 2014 în fața a peste 5000 de oameni. Evenimentul a fost organizat la Romexpo de Phoenix Entertainment și a inclus un opening act semnat de trupa Omul cu șobolani.

Publicat

pe

Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Principala premieră concertistică a lunii noiembrie a avut loc în Pavilionul Central de la Romexpo, în fața a peste 5000 de fani rock. Jack White a urcat pe scenă puțin după 20.30, când a fost trasă o imensă cortină albastră. Momentul a fost precedat de intervenția unui prezentator care a explicat motivele pentru care nu sunt permise înregistrările foto-video cu telefoanele mobile. Spectatorii au fost invitați să trăiască live concertul și să nu-și obstrucționeze interacțiunea cu scena prin folosirea diverselor gadgeturi, urmând să găsească fotografii de la eveniment pe site-ul artistului.

 • Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014

 • Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014

 • Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014

 • Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014

 • Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze de la concertul lui Jack White

Fostul lider The White Stripes a venit la București pentru a-și promova cel de-al doilea disc solo - "Lazaretto". Materialul lansat în iunie 2014 prin propria casă de discuri, Third Man Records, a debutat direct pe prima poziție a clasamentului Billboard 200. Jack White a extras deja 4 single-uri de pe acest disc: "Lazaretto", "Just One Drink", "Would You Fight for My Love?" și "Alone in My Home".

Deschiderea evenimentului de la Romexpo a fost semnată de Omul cu șobolani. Dan Amariei, Nicolae Aramă, Radu Andrei și Mihnea Dobrotă au cântat începând de la ora 19.15, când în Pavilion erau prezenți în jur de 2000 de oameni. În ciuda orarului făcut cunoscut cu câteva zile înainte, cei mai mulți spectatori și-au făcut apariția după opening act, în jumătatea de oră dinaintea concertului Jack White.

OCS în deschiderea concertului Jack White la Bucuresti 2014

OCS în deschiderea concertului Jack White la Bucuresti 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Fără a avea o adâncime prea mare, scena lui Jack White a fost înghesuită de multitudinea de instrumente concentrate în mijloc. Jack White a fost însoțit de Dominic Davis (bas), Daru Jones (tobe), Fats Kaplin (vioară), Lillie Mae Rische (vioară) și Dean Fertita (clape). Cunoscut pentru evoluția sa alături de Queens of the Stone Age, claviaturistul Dean Fertita l-a înlocuit pe Ikey Owens, decedat în urma unui atac de cord pe 14 octombrie 2014 (la 39 de ani).

Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014

Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Concertul s-a desfășurat în condiții tehnice deosebite, sunetul fiind la înălțimea evenimentului. Setlistul variat a inclus piese de pe noul album, cum ar fi “Lazaretto” sau “Would You Fight for My Love”, sau din repertoriul White Stripes, cum ar fi “You Don’t Know What Love Is (You Just Do What You’re Told)”, “Hotel Yorba” sau “Seven Nations Army”, ultima închizând concertul la bis, în euforia generală.

Citește impresii în recenzia concertului "Regal muzical Jack White de la Seven Nations Army la Lazaretto"

Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014

Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014

Promoterul Phoenix Entertainment va continua seria evenimentelor cu o altă premieră - 2 Cellos pe 8 decembrie la Sala Palatului.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 9 noiembrie 2014

Jack White

Loc
Romexpo
PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Alternosfera, The Mono Jacks, Vița de Vie și mulți alții cântă la Danube Rock Sounds 2022

Ajuns deja o tradiție pentru iubitorii de muzică din Galați, Danube Rock Sounds revine pe plaja Dunărea. Unele dintre cele mai iubite trupe de rock vor urca pe scena festivalului. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

The Mono Jacks / Vița de Vie
The Mono Jacks / Vița de Vie │ FOTO: InfoMusic

Între 16 și 18 septembrie, pe Plaja Dunărea din Galați, va avea loc festivalul Danube Rock Sounds, ajuns la a opta ediție. În cele trei zile de festival, publicul din Galați îi va putea asculta live pe: Alternosfera, The Mono Jacks, Vița de Vie, Trooper, Robin and the Backstabbers, Omul cu Șobolani, Bogdan Simion și Lăutarii de Mătase, Domino, Implant pentru Refuz, Mihail, The Schnitzels, Dimitri’s Bats, Pinholes, Dl. Goe, Hvnds, Melting Dice.

Acces Danube Rock Sounds 2022:

Concertele vor începe zilnic de la ora 18:30, iar accesul publicului se va face începând cu ora 17:30.

Program Danube Rock Sounds 2022

Vineri, 16 septembrie

 • Melting Dice
 • Pinholes
 • Mihail
 • Omul cu șobolani
 • Vița de Vie

Sâmbătă, 17 septembrie

 • Hvnds
 • Dimitri’s Bats
 • Implant pentru Refuz
 • Robin and the Backstabbers
 • The Mono Jacks
 • Bogdan Simion și Lăutarii de Mătase

Duminică, 18 septembrie

 • Dl Goe
 • The Schnitzels
 • Domino
 • Trooper
 • Alternosfera

Bilete Danube Rock Sounds 2022:

Abonamentele și biletele pentru festival se pot achiziționa online, la prețuri cuprinse între 230 de lei și 99 de lei. Elevii și studenții își pot cumpăra abonamente cu reducere, valabile exclusiv cu un act doveditor la intrarea în festival, la prețul de 190 de lei. Pentru mai multe detalii despre bilete, consultă agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending