Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Jack White a concertat în premieră la București - FOTO

Jack White a concertat pentru prima dată în România pe 9 noiembrie 2014 în fața a peste 5000 de oameni. Evenimentul a fost organizat la Romexpo de Phoenix Entertainment și a inclus un opening act semnat de trupa Omul cu șobolani.

Publicat

pe

Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Principala premieră concertistică a lunii noiembrie a avut loc în Pavilionul Central de la Romexpo, în fața a peste 5000 de fani rock. Jack White a urcat pe scenă puțin după 20.30, când a fost trasă o imensă cortină albastră. Momentul a fost precedat de intervenția unui prezentator care a explicat motivele pentru care nu sunt permise înregistrările foto-video cu telefoanele mobile. Spectatorii au fost invitați să trăiască live concertul și să nu-și obstrucționeze interacțiunea cu scena prin folosirea diverselor gadgeturi, urmând să găsească fotografii de la eveniment pe site-ul artistului.

  • Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014

  • Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014

  • Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014

  • Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014

  • Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze de la concertul lui Jack White

Fostul lider The White Stripes a venit la București pentru a-și promova cel de-al doilea disc solo - "Lazaretto". Materialul lansat în iunie 2014 prin propria casă de discuri, Third Man Records, a debutat direct pe prima poziție a clasamentului Billboard 200. Jack White a extras deja 4 single-uri de pe acest disc: "Lazaretto", "Just One Drink", "Would You Fight for My Love?" și "Alone in My Home".

Deschiderea evenimentului de la Romexpo a fost semnată de Omul cu șobolani. Dan Amariei, Nicolae Aramă, Radu Andrei și Mihnea Dobrotă au cântat începând de la ora 19.15, când în Pavilion erau prezenți în jur de 2000 de oameni. În ciuda orarului făcut cunoscut cu câteva zile înainte, cei mai mulți spectatori și-au făcut apariția după opening act, în jumătatea de oră dinaintea concertului Jack White.

OCS în deschiderea concertului Jack White la Bucuresti 2014

OCS în deschiderea concertului Jack White la Bucuresti 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Fără a avea o adâncime prea mare, scena lui Jack White a fost înghesuită de multitudinea de instrumente concentrate în mijloc. Jack White a fost însoțit de Dominic Davis (bas), Daru Jones (tobe), Fats Kaplin (vioară), Lillie Mae Rische (vioară) și Dean Fertita (clape). Cunoscut pentru evoluția sa alături de Queens of the Stone Age, claviaturistul Dean Fertita l-a înlocuit pe Ikey Owens, decedat în urma unui atac de cord pe 14 octombrie 2014 (la 39 de ani).

Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014

Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Concertul s-a desfășurat în condiții tehnice deosebite, sunetul fiind la înălțimea evenimentului. Setlistul variat a inclus piese de pe noul album, cum ar fi “Lazaretto” sau “Would You Fight for My Love”, sau din repertoriul White Stripes, cum ar fi “You Don’t Know What Love Is (You Just Do What You’re Told)”, “Hotel Yorba” sau “Seven Nations Army”, ultima închizând concertul la bis, în euforia generală.

Citește impresii în recenzia concertului "Regal muzical Jack White de la Seven Nations Army la Lazaretto"

Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014

Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014

Promoterul Phoenix Entertainment va continua seria evenimentelor cu o altă premieră - 2 Cellos pe 8 decembrie la Sala Palatului.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 9 noiembrie 2014

Jack White

Loc
Romexpo

Muzică nouă

Jack White lansează piesa "Hi-De-Ho", colaborare cu rapperul Q-Tip

Jack White a lansat poate cea mai eclectică piesă a carierei sale, care deja nu era străină de melodii inedite, trăznite, speciale. Se numeşte "Hi-De-Ho" şi începe cu vibe de film de epocă, apoi de negativ de Eminem şi ajunge să sune a funk şi hip-hop-ul jucăuş al anilor '90.

Publicat

pe

Coperta single Jack White Q-Tip Hi-De-Ho
Coperta single Jack White Q-Tip Hi-De-Ho │ FOTO: Jack White

Jack White a colaborat cu rapperul Q-Tip pentru a realiza melodia "Hi-De-Ho" şi pare a experimenta foarte mult cu sintetizatorul, chitara şi cu o percuţie şi linie de bas simplă. Faţă de marile hituri The White Stripes, care meritau să ajungă în Guitar Hero, această melodie pare compusă într-un soft de pe un laptop sau chiar smartphone, o înlănţuire de sample-uri şi fără a coccheta prea mult cu rock-ul.

Chitaristul nu e străin de colaborări, având la activ piese cu Beyonce, dar şi cu Tribe Called Quest. Pe noul single auzim un sample de Cab Calloway şi Q-Tip se dezlănţuie cu un flow ce aminteşte de Eminem. Single-ul e complet diferit de ce am auzit recent de la Jack White, în pregătirea albumului "Fear of the Dawn". Se aruncă cu nume în versuri, de la Chuck Berry, la Mariah Carey şi Stevie Wonder cu piesa "Contusion".

Cei doi artişti au mai colaborat şi în trecut, iar White a apărut pe albumul final de la A Tribe Called Quest, "We Got it From Here... Thank You 4 Your Service". De asemenea Q Tip şi Jack şi-au cântat piesele unul altuia la un concert din 2015 în Madison Square Garden. Creierul The White Stripes, Raconteurs şi The Dead Weather va pleca într-un turneu în Statele Unite în această primăvară, iar în iunie şi iulie ajunge în Europa.

La început de an 2022 am ascultat piese ale sale precum "Fear of the Dawn" şi "Love is Selfish". Pe final de 2021 apărea track-ul "Taking Me Back", creat pentru cel mai nou joc din seria "Call of Duty". Melodia s-a auzit live la Saturday Night Live, cu o chitară explozivă. White se afla acum în "perioada albastră" ca Picasso şi o marchează vopsindu-şi părul în albastru şi incluzând nuanţa în toate clipurile sale din ultima vreme.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending