Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Jack White a concertat în premieră la București - FOTO

Jack White a concertat pentru prima dată în România pe 9 noiembrie 2014 în fața a peste 5000 de oameni. Evenimentul a fost organizat la Romexpo de Phoenix Entertainment și a inclus un opening act semnat de trupa Omul cu șobolani.

Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014 (foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Principala premieră concertistică a lunii noiembrie a avut loc în Pavilionul Central de la Romexpo, în fața a peste 5000 de fani rock. Jack White a urcat pe scenă puțin după 20.30, când a fost trasă o imensă cortină albastră. Momentul a fost precedat de intervenția unui prezentator care a explicat motivele pentru care nu sunt permise înregistrările foto-video cu telefoanele mobile. Spectatorii au fost invitați să trăiască live concertul și să nu-și obstrucționeze interacțiunea cu scena prin folosirea diverselor gadgeturi, urmând să găsească fotografii de la eveniment pe site-ul artistului.

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze de la concertul lui Jack White

Fostul lider The White Stripes a venit la București pentru a-și promova cel de-al doilea disc solo - "Lazaretto". Materialul lansat în iunie 2014 prin propria casă de discuri, Third Man Records, a debutat direct pe prima poziție a clasamentului Billboard 200. Jack White a extras deja 4 single-uri de pe acest disc: "Lazaretto", "Just One Drink", "Would You Fight for My Love?" și "Alone in My Home".

Deschiderea evenimentului de la Romexpo a fost semnată de Omul cu șobolani. Dan Amariei, Nicolae Aramă, Radu Andrei și Mihnea Dobrotă au cântat începând de la ora 19.15, când în Pavilion erau prezenți în jur de 2000 de oameni. În ciuda orarului făcut cunoscut cu câteva zile înainte, cei mai mulți spectatori și-au făcut apariția după opening act, în jumătatea de oră dinaintea concertului Jack White.

OCS în deschiderea concertului Jack White la Bucuresti 2014

OCS în deschiderea concertului Jack White la Bucuresti 2014 (Foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Fără a avea o adâncime prea mare, scena lui Jack White a fost înghesuită de multitudinea de instrumente concentrate în mijloc. Jack White a fost însoțit de Dominic Davis (bas), Daru Jones (tobe), Fats Kaplin (vioară), Lillie Mae Rische (vioară) și Dean Fertita (clape). Cunoscut pentru evoluția sa alături de Queens of the Stone Age, claviaturistul Dean Fertita l-a înlocuit pe Ikey Owens, decedat în urma unui atac de cord pe 14 octombrie 2014 (la 39 de ani).

Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014

Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014 (Foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Concertul s-a desfășurat în condiții tehnice deosebite, sunetul fiind la înălțimea evenimentului. Setlistul variat a inclus piese de pe noul album, cum ar fi “Lazaretto” sau “Would You Fight for My Love”, sau din repertoriul White Stripes, cum ar fi “You Don’t Know What Love Is (You Just Do What You’re Told)”, “Hotel Yorba” sau “Seven Nations Army”, ultima închizând concertul la bis, în euforia generală.

Citește impresii în recenzia concertului "Regal muzical Jack White de la Seven Nations Army la Lazaretto"

Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014

Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014

Promoterul Phoenix Entertainment va continua seria evenimentelor cu o altă premieră - 2 Cellos pe 8 decembrie la Sala Palatului.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Jack WhiteOmul cu Șobolani (OCS)
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Acuzația de angajare a unui asasin plătit, retrasă din dosarul toboșarului AC/DC

Acuzația adusă toboșarului AC/DC privind angajarea unui asasin a fost retrasă, autoritățile motivând că nu au suficiente dovezi. Phil Rudd...

Închide