Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Benjamin Booker zguduie scena muzicii cu al său punk blues - VIDEO

Dacă nume precum Jimi Hendrix, Chuck Berry și Jack White v-au trecut prin minte atunci când l-ați auzit prima oară cântând pe Benjamin Booker, atunci nu e doar în imaginația noastră ideea că acest "punk blues" al tânărului de 25 de ani te face să te gândești la viitorul industriei muzicale. Desigur, referințele de adineauri au rol de etalon, Benjamin neajungând la un asemenea nivel, însă considerând că este un muzician debutant, ce până în urmă cu 2 ani nu urcase niciodată pe o scenă, progresul său este unul demn de admirat.

Publicat

pe

Benjamin Booker
Benjamin Booker │ FOTO: Erika Goldring

”Oh my God!”, a spus David Letterman când l-a auzit cântând pe Benjamin Booker cu trupa pentru prima oară în cadrul emisiunii Late Show. Acela a fost debutul său pe TV și se întâmpla în mai 2014. Reacția părinților, ce nu i-au susținut niciodată aspirațiile muzicale, a fost pe măsura așteptărilor lui Benjamin.

"Părinții mei nu au fost niciodată la un concert de-al meu. Cred că prima oară când m-a văzut mama cântând a fost atunci când am fost invitat la Letterman. M-am dus și i-am spus <<Ai văzut? Am fost la Letterman>>. Și ea îmi răspunde <<Da, nu am înțeles niciun cuvânt din ce ai spus>> (...) Ceea ce e foarte bine. Piesa (“Violent Shiver) începe cu un vers despre asfixierea erotică. Am răsuflat ușurat : <<Slavă Domnului să mama nu a înțeles despre ce e piesa>>." - Benjamin pentru Noisey Vice

Născut în Virginia Beach într-o familie religioasă și conservatoare, Benjamin Booker a găsit în muzică răspunsuri la întrebări pe care nu le-a putut adresa părinților. ”De ce insiști să cânți la chitară?”, i-a spus mama sa chiar în perioda de început a exploatării acestei laturi artistice, neînțelegând în ce fel își va asigura un trai făcând asta. În cei doi ani scurși de la momentul discuției, Benjamin a reușit să semneze un contract cu ATO Records/Rough Trade Records, să lanseze albumul de debut, să cânte în deschidere la Jack White și, trăgând linie, să fie considerat ”the next big thing” în industria muzicală.

Benjamin Booker - "Violent Shiver" (Live @Letterman)

Studiile din facultate nu au avut contact direct cu muzica, însă Benjamin Booker a găsit cumva o punte de legătură.

"Chiar vrei să știi? (ce făceam în facultate). Jurnalism. Făceam lucruri legate de muzică. Și eram jalnic. Cântam și la chitară în acea perioadă, așa încât atenția mea nu era atât de ațintiță pe articole. Le foloseam drept scuză pentru a vorbi cu diverse trupe și a le pune întrebări care nu aveau nicio legătură cu nimic. Eram rugat, spre exemplu, să prezint un show, iar eu le puneam niște întrebări ridicole. Dar a fost grozav, pentru că am avut ocazia să intru în contact cu trupele care îmi plăceau." - Benjamin pentru Noisey Vice

Benjamin Booker - "Wicked Waters" (Live @KEXP)

A încercat chiar să se angajeze în presă, aplicând pentru un job la NPR Music. După a ce a fost respins, și-a reconsiderat opțiunile. A început să investească tot mai mult timp în muzică, așa ajungând să compună piesele de pe albumul de debut ce-i poartă numele. Intenția nu a fost, însă, niciodată de a ajunge în lumina reflectoarelor.

"Am compus toate aceste piese în studio fără a avea vreo intenție de a le arăta altcuiva în afara prietenilor mei. Am vrut doar să fac niște melodii pe care să le pot da mai departe prietenilor, o chestie de genul ăsta. Iar acum când tot mai mulți vor să-mi ia interviuri și să mă întrebe chestii despre muzică, în capul meu e ceva de genul <<Oh fuck!>>." - Benjamin pentru revista Elle

În prezent,  Benjamin Booker susține concerte în America alături de talentatul său toboșar, Max Norton. Albumul lansat în august 2014 s-a clasat în Top 10 Billboard Alternative Albums și Independent Albums Chart, editorii revistei Rolling Stone încadrându-l în categoria "artist you need to know".

Benjamin Booker - "Have You Seen My Son?"

Comentează

Trending