Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară

Angela Gheorghiu a lansat albumul de colinde "Guardian Angel" - Making of VIDEO

Angela Gheorghiu a lansat pe 20 noiembrie 2014, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Teatrul Național București, albumul “Guardian Angel” ce cuprinde colinde internaționale în versiuni originale, reorchestrate special pentru vocea sopranei. Una dintre piese este cântată alături de fiica sa, Ioana Dan, iar alta cu Loredana Groza.
Angela Gheorghiu cu prilejul lansării albumului de colinde Guardian Angel

Angela Gheorghiu cu prilejul lansării albumului de colinde Guardian Angel (foto: Silviu Sandulescu)

Orchestrațiile discului “Guardian Angel” lansat de soprana Angela Gheorghiu sunt semnate de Steven Mercurio, celebru compozitor, dirijor și aranjor american, Julien Painot, care are o carieră internațională impresionantă de creație și orchestrație de muzică de film și cunoscutul compozitor și aranjor Andrei Tudor.

“Sărbătorile de iarnă sunt perioada în care suntem mai atenți și mai deschiși către emoția muzicii și, în special, a colindelor,” a spus Angela Gheorghiu. “Muzica acestor sărbători, românească sau internațională, trezește în noi amintiri dragi, nostalgie și dragoste. De aceea mi-am dorit de multă vreme să înregistrez colindele pe care le iubesc într-o versiune proprie, alături de muzicieni de excepție, iar cu aceste două discuri visul mi s-a împlinit”.

Angela Gheorghiu - duete cu Loredana Groza și fiica sa

Noul album al soprane cuprinde 11 colinde internaționale, printre care “Silent Night”, “White Christmas” sau “O, Tannenbaum”. Artista și-a convins fiica, pe Ioana Dan, să înregistreze alături de ea un colind, “"It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas". "Ea cântă în fața tuturor, însă în fața mea nu are niciodată curaj să cânte. Are o voce extraordinar de frumoasă, cântă jazz, cu totul alt tip de muzică", a explicat soprana în cadrul conferinței de pe 20 noiembrie 2014.

O altă colaborare de excepție de pe discul “Guardian Angel” este cu Loredana Groza, prietena din copilărie a Angelei Gheorghiu, cu care a înregistrat “I'll Be Home For Christmas”. Mai mult, soprana a mărturisit că și-ar dori să înregistreze pe viitor o piesa și cu Monica Anghel.

Angela Gheorghiu - 20 noiembrie 2014

Angela Gheorghiu a lansat cel de-al doilea album de colinde din carieră (Foto: Silviu Sandulescu)

Pe disc se regăsesc melodii în limbile franceză, germană și rusă, creații populare, dar și piese ale unor compozitori celebri, toate reflectând universalitatea bucuriei care însotește Crăciunul pretutindeni în lume.

“Crăciunul este o sărbătoare a armoniei și păcii, care îi aduce din nou împreună pe cei care își doresc să fie aproape de familie și prieteni” continuă Angela Gheorghiu. “Acesta este motivul pentru care întreaga echipă care a contribuit la realizarea discului este o echipă de prieteni talentați și implicați și este, de asemenea, motivul celor două colaborări speciale incluse în repertoriu. Piesa de debut a albumului am dorit să o cânt împreună cu fiica mea, Ioana Dan, iar duetul cu Loredana este o recunoaștere a unei prietenii care ne leagă de mulți ani”, a spus soprana Angela Gheorghiu.

Colindele sunt înregistrate la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio (dirijor Tiberiu Soare), Corul de copii Radio (dirijor Voicu Popescu), Corul Accoustic (dirijor Daniel Jinga) și la Ines Sound & Video Studio. Producătorul executiv al acestui material discografic este Oltea Șerban-Pârău.

Albumul Angela Gheorghiu - “Guardian Angel” este disponibil online, în hypermaketuri, librării și magazinele de specialitate din toată țara, dar și în magazinele marilor opere europene din Viena (Wiener Staatsoper) și Londra (Royal Opera House). Primul album de colinde al Angelei Gheorghiu, care conținea exclusiv piese tradiționale românesti, s-a vândut în peste 12.000 de exemplare.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=PNeM-iFSYPQ&w=600]

Citește mai multe despre Angela GheorghiuLoredana Groza
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Florin Ristei câștigă în fața Ronei Hartner la "Te cunosc de undeva!" - VIDEO

Lora, Jorge, Rona Hartner, Maria Buză, Florin Ristei, Pepe, CRBL și Anda Adam au oferit o nouă serie de transformări...

Închide