Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor Damian Drăghici la Masked Singer România 2020 - captură ecranMasked Singer 2020: Damian Drăghici a fost Vampirul ce a interpretat piesa "Vals" Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO

Vioara Stradivarius "ex-Leopold Auer" veche de 300 de ani va răsuna în premieră la București

Compozitorul și violonistul Edvin Marton va cânta în premieră la București cu vioara sa Stradivarius din 1699, 'ex-Leopold Auer’, instrument evaluat la 7 milioane de dolari.
Edvin Marton si vioara sa

Edvin Marton si vioara sa

Spectacolul lui Edvin Marton, intitulat Prince of the Violin, a fost mutat la Cinema Patria. Acesta va avea loc tot pe 11 noiembrie 2014. Biletele achiziționate rămân valabile, păstrându-și poziționarea față de scenă. Prețurile sunt cuprinse între 85 și 235 lei.

Vioara Stradivarius 1699 îi va fi oferită lui Edvin Marton la începutul lunii noiembrie, iar publicul din Romania va putea asculta sunetul ei nobil o săptămână mai târziu, pe 11 noiembrie. Vioara este  o creație de început a lui Antonio Stradivari prin care celebrul maestru și-a definitivat stilul. Conturul care se arcuiește artistic este o semnătură clară a nativului italian, care împreună cu lemnul de culoarea cuprului lăcuit cu mare grijă oferă viorii o armonie vizuală perfectă.

Veche de mai bine de 3 secole, viora ex-Leopold Auer a răsunat în mâinile renumitului violonist și dirijor Jean-Jacques Kantorow. Instrumentul este denumit după celebrul compozitor și violonist Leopold Auer (1845-1930), recunoscut ca unul dintre cei mai buni și influenți profesori de vioară din lume. De-a lungul timpului vioara Stradivarius a făcut parte din colecții celebre precum Richard Bennett Collection, vibrând la arcușul unor violoniștilor de seamă precum: Dylana Jensen, Leonidas Kavakos și Eunice Lee.

Edvin Marton

Edvin Marton

"Îmi doresc nu numai să creez o muzică frumoasă, dar în egală măsură să cânt la un instrument care reprezintă în sine o capodoperă”, ne-a comunicat Edvin Marton despre vioara Stradivarius ‘ex – Leopold Auer’.

Edvin Marton apreciază că în prezent în lume mai sunt puține viori Stradivarius aflate într-o stare atât de bună. Atât violonistul, cât și vioara sa celebră vor răsuna pe scena Cinema Patria pe 11 noiembrie, pentru detalii și bilete urmați linkul din agendă.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Edvin Marton
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Andra câștigă Best Romanian Act în cadrul MTV EMA 2014

Andra a fost votată Best Romanian Act 2014 în cadrul MTV EMA 2014 și va reprezenta România în cea de-a...

Închide