Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Vioara Stradivarius "ex-Leopold Auer" veche de 300 de ani va răsuna în premieră la București

Compozitorul și violonistul Edvin Marton va cânta în premieră la București cu vioara sa Stradivarius din 1699, 'ex-Leopold Auer’, instrument evaluat la 7 milioane de dolari.

Publicat

pe

Edvin Marton si vioara sa
Edvin Marton si vioara sa

Spectacolul lui Edvin Marton, intitulat Prince of the Violin, a fost mutat la Cinema Patria. Acesta va avea loc tot pe 11 noiembrie 2014. Biletele achiziționate rămân valabile, păstrându-și poziționarea față de scenă. Prețurile sunt cuprinse între 85 și 235 lei.

Vioara Stradivarius 1699 îi va fi oferită lui Edvin Marton la începutul lunii noiembrie, iar publicul din Romania va putea asculta sunetul ei nobil o săptămână mai târziu, pe 11 noiembrie. Vioara este  o creație de început a lui Antonio Stradivari prin care celebrul maestru și-a definitivat stilul. Conturul care se arcuiește artistic este o semnătură clară a nativului italian, care împreună cu lemnul de culoarea cuprului lăcuit cu mare grijă oferă viorii o armonie vizuală perfectă.

Veche de mai bine de 3 secole, viora ex-Leopold Auer a răsunat în mâinile renumitului violonist și dirijor Jean-Jacques Kantorow. Instrumentul este denumit după celebrul compozitor și violonist Leopold Auer (1845-1930), recunoscut ca unul dintre cei mai buni și influenți profesori de vioară din lume. De-a lungul timpului vioara Stradivarius a făcut parte din colecții celebre precum Richard Bennett Collection, vibrând la arcușul unor violoniștilor de seamă precum: Dylana Jensen, Leonidas Kavakos și Eunice Lee.

Edvin Marton

Edvin Marton

"Îmi doresc nu numai să creez o muzică frumoasă, dar în egală măsură să cânt la un instrument care reprezintă în sine o capodoperă”, ne-a comunicat Edvin Marton despre vioara Stradivarius ‘ex – Leopold Auer’.

Edvin Marton apreciază că în prezent în lume mai sunt puține viori Stradivarius aflate într-o stare atât de bună. Atât violonistul, cât și vioara sa celebră vor răsuna pe scena Cinema Patria pe 11 noiembrie, pentru detalii și bilete urmați linkul din agendă.

Comentează

Trending