Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Sting și Green Day, pe lista nominalizărilor Rock and Roll Hall of Fame 2015

Rock and Roll Hall of Fame, ceremonia în cadrul căreia sunt celebrați artiștii care au contribuit decisiv la dezvoltarea industriei muzicale, va marca o nouă ediție în aprilie 2015. Sting și Green Day se află pentru prima oară pe lista nominalizărilor, cele 15 propuneri pentru Rock and Roll Hall of Fame 2015 incluzând încă 4 artiști aflați la prima nominalizare.
Sting și Green Day, nominalizați la Rock And Roll Hall Of Fame 2015

Sting și Green Day, nominalizați la Rock And Roll Hall Of Fame 2015

Păstrând în continuare criteriul celor 25 de ani împliniți de la lansarea primului album, ediția din 2015 vine cu noi propuneri de artiști. Pentru a fi eligibili, primul album/single al muzicienilor / trupelor aspirante la un loc în Rock and Roll Hall of Fame 2015 ar fi trebuit să apară pe piață în 1989 sau înainte de acest an.

Lista propunerilor de anul acesta include atât formații ce au fost evidențiate la edițiile anterioare, cât și artiști și trupe aflate la prima nominalizare. Printre novici se numără formaţiile Green Day, The Smiths şi Nine Inch Nails, veteranul Sting, cântărețul de muzică soul și blues Bill Withers şi chitaristul Stevie Ray Vaughan.

Sting - "Englishman In New York"

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, clasamentul final Rock and Roll Hall of Fame 2015 va fi influențat și de preferințele publicului. Astfel, fanii vor avea din nou posibilitatea de a vota 5 favoriți de la categoria Performers, primii clasați primind un punctaj ce va ajuta la departajarea artiștilor pentru realizarea clasamentului final.

Cei care doresc să-și exprime susținerea pentru un artist, o pot face votând la adresa rockhall.com/voting/2015-rock-hall-nominees-fan-vote. Publicul va putea vota trupa sau artistul preferat până în decembrie 2014, tot în decembrie urmând a fi anunțați și finaliștii.

Gala Rock and Roll Hall of Fame 2015 se va desfășura pe 18 aprilie în Cleveland (Ohio).

Nominalizări Rock and Roll Hall of Fame 2015:

 1. The Paul Butterfield Blues Band
 2. Chic
 3. Green Day
 4. Joan Jett and the Blackhearts
 5. Kraftwerk
 6. The Marvelettes
 7. N.W.A
 8. Nine Inch Nails
 9. Lou Reed
 10. The Smiths
 11. The Spinners
 12. Sting
 13. Stevie Ray Vaughan
 14. War
 15. Bill Withers

La ediția de anul trecut a Rock and Roll Hall of Fame au fost incluse nume precum Nirvana, Kiss, Peter Gabriel, Hall And Oates, Cat Stevens și Linda Ronstadt.

Citește mai multe despre Green DaySting
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Pink Floyd - "Louder Than Words", primul single de pe albumul "The Endless River" - AUDIO

"Louder Than Words", primul single integral Pink Floyd de pe noul album "The Endless River", a fost recent dezvăluit. Discul...

Închide