Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor Damian Drăghici la Masked Singer România 2020 - captură ecranMasked Singer 2020: Damian Drăghici a fost Vampirul ce a interpretat piesa "Vals" Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO

Pink Floyd - "Louder Than Words", primul single de pe albumul "The Endless River" - AUDIO

"Louder Than Words", primul single integral Pink Floyd de pe noul album "The Endless River", a fost recent dezvăluit. Discul produs în memoria lui Rick Wright va putea fi achiziționat începând cu data de 10 noiembrie 2014, acesta fiind, conform lui David Gilmour, ultimul material al formației.

Pink Floyd - ”The Endless River” (copertă album)

Prima compoziție Pink Floyd extrasă de pe noul album "The Endless River" a fost urcată recent pe Soundcloud. Piesa se numește "Louder Than Words" și beneficiază de vocea lui David Gilmour.

"The Endless River" marchează o pauză de 20 de ani de la apariția ultimului material Pink Floyd. Inițial, albumul s-a intitulat "The Big Spliff" și ar fi trebuit să apară pe piață înainte de moartea lui Richard Wright. Materialul era compus doar din piese instrumentale, cu un sound ”ambiental”. Ulterior albumul a fost redenumit, David Gilmour preluând rolul de vocalist principal și apelând la contribuția altor muzicieni precum Durga McBroom pentru backing vocals.

Producătorul albumului "The Endless River" este David Gilmour, acesta lucrând cu Phil Manzanera, vechi prieten și colaborator. În procesul de producție și-au adus contribuția și Youth și inginerul de sunet Andy Jackson.

Pink Floyd - "Louder Than Words"

Într-un interviu acordat recent, David Gilmour a mărturisit că nu există intenții de a continua activitatea în formula Pink Floyd, considerând lipsa unor membri importanți.

"Rick nu mai este printre noi. Acesta ("The Endless River") este ultimul lucru pe care îl veți mai auzi de la noi", a declarat David Gilmour.

"Sigur?", a insistat gazda BBC, sperând că poate chitaristul nu a luat în vedere toate aspectele (fanii loiali ai formației sau noile generații ce se află, poate, la ascultarea primelor piese Pink Floyd).

"Da, sunt destul de sigur că albumul acesta ("The Endless River") nu va avea o continuare", a completat chitaristul.

Confirmarea lui David Gilmour, pusă în contextul lansării "The Endless River", nu este una neașteptată. Noul disc nu a fost produs cu intenția de a reîncepe activitatea trupei, ci de a aduce un tribut lui Rick Wright, ce s-a stins din viață în septembrie 2008, după o luptă îndelungată cu cancerul.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
"Queen Forever", albumul cu vocea lui Freddie Mercury, va fi lansat pe 10 noiembrie - TRAILER

Noul album Queen cu vocea lui Freddie Mercury va fi lansat pe 10 noiembrie 2014, sub egida Virgin Records. "Queen...

Închide