Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor Damian Drăghici la Masked Singer România 2020 - captură ecranMasked Singer 2020: Damian Drăghici a fost Vampirul ce a interpretat piesa "Vals" Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO

Nicu Covaci lansează continuarea cărții despre PHOENIX

Nicu Covaci va lansa cu prilejul Târgul Internațional GAUDEAMUS volumul al doilea al cărții sale despre formația PHOENIX. Continuarea editorială va acoperi fuga în occident, exilul în Germania, revenirea în țară și succesul după întoarcere, precum și jocurile de culise din industria muzicală autohtonă și luptele din prezent.
Nicu Covaci

Nicu Covaci

În luna noiembrie 2014, trupa PHOENIX va lansa pe de o parte un nou album (despre care am scris aici), iar pe de altă parte, o nouă carte scrisă de Nicu Covaci. Apariția editorială va consta în două volume; primul fiind o reeditare cu titlu adăugit ("PHOENIX. Însă eu, o păsăre…"), în timp ce al doilea va continua povestea scrisă și publicată în urmă cu 20 de ani la Editura Nemira.

Lansarea oficială a celor două volume va avea loc în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus, pe 22 noiembrie la ora 14. Cele două volume ("PHOENIX. Însă eu, o păsăre…" și "PHOENIX. Giudecata înțelepților"), publicate de Editura Integral, prezintă viața zbuciumată a formației Phoenix de-a lungul a 50 de ani, într-o alcătuire adesea palpitantă și emoționantă de aventuri și întâmplări neobișnuite, reconstituind într-o formulă de roman o epocă și un spirit: spiritul Phoenix.

PHOENIX. Însă eu, o păsăre… și PHOENIX. Giudecata înțelepților

PHOENIX. Însă eu, o păsăre… și PHOENIX. Giudecata înțelepților

Prima ediție a volumului I a apărut acum 20 de ani, cu titlul "Phoenix. Însă eu…", stârnind un enorm val de interes, dar și controverse mai ales printre membrii formației, în special din cauza interpretărilor date titlului - care parafraza începutul unui citat din Dimitrie Cantemir ales ca motto al cărții. Ediția a II-a a acestui volum va purta titlul "Phoenix. Însă eu, o pasăre…", care face o trimitere și mai clară la același citat din Cantemir. Republicat pentru o nouă generație de cititori, primul volum din seria Phoenix prezintă perioada 1962-1977, nașterea și vârsta de glorie a formației, până la fuga din România.

Cel de-al doilea volum, "PHOENIX. Giudecata înțelepților" debutează cu episodul fugii în Occident din 1977. Pe parcursul a aproape 400 de pagini sunt dezvăluite adevărata experiență a exilului în Germania, revenirea în țară după 1990, povestea succesului după reîntoarcere, jocurile de culise din industria muzicală românească, momentele de glorie și de abandon, și nu în ultimul rând, luptele prezentului.

Povestea scrisă de Nicu Covaci este completată de intervenții și mărturii ale celor care și- au împletit destinul¸ pentru perioade mai lungi sau mai scurte de timp, cu cel al formației Phoenix. Volker Vaessen, Dzidek Marcinkiewicz, Anca Vijan Graterol, Erlend Krauser, Moni Bordeianu, Mircea Florian și alții își prezintă propria lor versiune asupra unor evenimente din viața formației. "Giudecata" lor, a înțelepților, exprimată necenzurat și liberă de orice constrângere, aduce în fața cititorilor aspecte nebănuite din povestea despre care s-au scris atât de multe - și uneori fără să se spună nimic...

O primă prezentare a ediției PHOENIX (vol I-II) va avea loc cu prilejul concertului Phoenix din 17 noiembrie de la Teatrul Național București.

Prima melodie prezentată de pe albumul "Vino, Țepeș!" (2014) este "Pașa Hassan", disponibilă spre audiție mai jos:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0DvZQku9Ezk&w=600]

Citește mai multe despre Nicu CovaciPhoenix
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Muzicianul Regelui Soare sărbătorit la Festivalul de Muzică Veche Bucureşti 2014

Ajuns la cea de-a IX-a ediţie, Festivalul de Muzică Veche Bucureşti va avea loc  în perioada 30 octombrie - 21 noiembrie,...

Închide